Мандат даден, мандат приет! Борисов реди трети кабинет

ГЕРБ и Патриотите имат седмица, за да завършат преговорите за коалиция
Обновена: 27 апр 2017 11:48 | 27 апр 2017 10:33, Веселина Йорданова
75

Снимка: Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер за трети път Бойко Борисов прие мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Борисов е номинацията на най-голямата партия в парламента за министър-председател, за което заместникът му Цветан Цветанов прочете решението на парламентарната група.

Още по темата

От своя страна президентът Радев каза, че възлага на излъчения за кандидат за министър-председател съставянето на правителство със свой указ от днес.

"Надявам се Вие и Вашите коалиционни партньори да излъчите убедителни кандидатури за министри. Вярвам, че ще отговорите с вашата управленска програма на най-насъщните очаквания на българите – сигурност, доходи, справедливост, законност", се обърна Радев към Борисов.

"Убеден съм, че опитът от миналото ще бъде ваш добър съветник", допълни президентът и пожела успех на лидера на ГЕРБ.

Победителят на предсрочните парламентарни избори ГЕРБ подписа коалиционно споразумение с Обединените патриоти, защото не получи достатъчно гласове за самостоятелно управление.

Заедно двете формации имат 122 депутати в 44-то Народно събрание.

Разговорите за кабинет продължават, като имената на министрите се очаква да станат ясни буквално в последния момент. Голяма част от тези, които ще излъчи ГЕРБ, най-вероятно ще са от предишните две правителства на партията.

Борисов има една седмица да реализира успешно мандата и очакванията са, че на 4 май новото правителство ще положи клетва.

За момента е ясно, че в него ще има четирима вицепремиери, някои от които ще поемат и министерства.
Структурата ще повтаря тази от предишния му мандат, но ще се вземе предвид, че ни предстои председателство на ЕС в първата половина на 2018 г.

Очаква се служебното правителство с премиер проф. Огнян Герджиков да отчете мандата си във вторник следващата седмица, да заседава за последно в сряда и да предаде властта на новия-стар премиер в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
yui преди 6 години
slojiha vi fesovete...monarhia ste...pat na shatkata glavata...
65
0
 
3
 
! Отговори
))))) преди 6 години
Баце как гледа в тавана, гаче ли чува гласове свише. Гласове, които му хортуват- БОЙЧЕ, ДАВАМ ТИ ДВА МЕСЕЦА ДОКАТО СЕ О..РЕШ ОКОНЧАТЕЛНО. ПОСЛЕ ТЕ ЧАКАМ В ЧИСТИЛИЩЕТО, БОООЙЧЕЕЕЕ!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подготвени ли за лентичките за новия мандат, че толкова много нови обекти има ахахах
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЯЛАТА ни политическа класа (всички партиики) е съставена от мошеници, не знам защо се заблуждавате и очаквате тези "хора" да свършат нещо свястно.
62
1
 
2
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
Главата ти е смачкана. Никой не може да мачка милиони българи.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами какво да кажа,на пишман народа дупе да му е яко,то дупе мупе не му остана ама все пак...
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко !!! Мачкай мачкай мачкай !!! :)))))
59
10
 
7
 
! Отговори
Бойковист преди 6 години
Аз гласувах за теб Бойко! Подкрепям те и знам, че вървим към по-добро, но много *** има по тази земя и още живи фенове на бкп. Подкрепям теб, но някои от министрите ти не са за това място.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато го нареди ще трябва пак да ходи до Румбата да сдава...
57
0
 
6
 
! Отговори
DIKTATOR преди 6 години
ERDOGAN BIL DIKTATOR PRI POLOJENIE 4E VINAGI POLU4AVA NAD 50% OT GLASOVETE A NA6 BOYKO KAKAV E ????!!! PRI POLOJENIE 4E GLASOVETE MU NE MINAVAT 25%NA TOVA MU SE VIKA DIKTATIRA PO MAFIOTSKI I IZMAMA
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Сега ще ги видиме патриотарите с какви празни приказки са успивали офцете...Това, че са приказвали празни приказки не е проблем, защото всички до един пускат само лакърдии. Вупросът е, дали ще вършат полезни неща или ще се oaкaт в управлението. Тогава наистина ще им се изпее заупокой. Малките партии нямат опит във властта. Затова я карат на иху, като футболни агитки. Нека сега се упражняват с практика. Да видим как ще се отрази стажът на тези от "ОП"!
55
3
 
4
 
! Отговори
Негър преди 6 години
Все си мисля че ако отида да живея някъде в гората ще ми е трдно , но трябва да пробвам. Всеки опит е стъпка за по добро бъдеще!
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде на новият цирк. Доста ни доскуча през последните месеци. Скука голема скука. Нема го цирка нема емоции. Сега ще ги видиме патриотарите с какви празни приказки са успивали офцете. Не че са много но все пак си имат офчици. Другаря пожар вече си има не един не два а три златни пръстчета. Кой е като него? Както гледам нещата още отначало патриотарите дадоха на задна скорост. Докаго ще се движат назад не е ясно но е ясно че ако продължават така на задна бая надълбоко ще им влезне дебелиият.
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калоян А, ве, наивник! Не видя ли, че оная си навири носа и отказа каквото и да е участие в управлението на страната! Реши да играе ва банк. Кофти хора са нейните! Не ги искаме!
52
7
 
13
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Връчване на мандата за унищожение на страната.27.04.2017г
51
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде! Да е хаирлия новия мандат!
50
3
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Бойко ще направи чудовищна грешка, ако състави правителство с патриотите. Ако не му дойде ума в главата и не върне мандата, значи самият той Бойко е наясно, че това правителство би работило най-много до есента, защото не се съобрази с началниците си от Брюксел да направи правителство с БСП, а той се направи на умник и реши с националистите да се сдуши. Е, номерът няма да мине - кабинетът Борисов-3 ще изкара най-късно да тази есен, защото от Януари 2018 натам ББ просто не може да се справи.
49
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз виждам само един Генерал на снимката и той е Генералисимус Борисов. Радев е като паленце с подвита опашка пред него.
48
4
 
0
 
! Отговори
Quiet you scum преди 6 години
Shut up bitches , you all will be scourged!
47
3
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Идва златното време на погребалните агенции в България!