Пламен Димитров ще води КНСБ още 5 г.

Делегатите на 8-ия конгрес на синдиката избраха и заместниците му
20
Пламен Димитров ще води КНСБ още 5 г.
Снимка: БТА, архив

Пламен Димитров ще бъде президент на най-голямата обществена организация - КНСБ, и през следващите пет години. Това са решили днес делегатите на осмия конгрес на синдиката, съобщиха от пресцентъра му.

Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов. 
 
Пламен Димитров започва като областен координатор на КНСБ, преминава през позиции като изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията. От 2010 година е президент на КНСБ.
 
Лидерът на Конфедерацията е член на управляващото тяло на Международната организация на труда. До 2014 година, когато е избран, българските синдикати никога не са присъствали в този орган. 
 
Пламен Димитров е член на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите, на Европейския икономически и социален комитет, на Паневропейския регионален съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.
 
Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов е изявен български лекар. Специализира рентгенология в Медицинския университет в София и в продължение на няколко години завежда "Рентгеново отделение" във Втора МБАЛ, София. От 1993 година е председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването. Участвал е в преговорите за здравна реформа на почти всички български правителства след промените. Иван Кокалов е избран за първи път като вицепрезидент на КНСБ през 1998 година. 
 
Вицепрезидентът Пламен Нанков отговаря в предишния мандат за най-тежките сектори - "Организация, координация и информация". Икономист, филолог, Пламен Нанков е в синдикалните структури от 1985 година. От 1997 година е председател на РС Ловеч, а от 1997 до 2012 година - изпълнителен секретар на КНСБ. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година. 
 
Вицепрезидентът Чавдар Христов е сред най-изявените юристи в областта на трудовото право в България. Автор е на няколко книги и стотици закони и нормативни промени в българското законодателство. Чавдар Христов е в КНСБ от 1990 г., първоначално като юрист, после - главен експерт, референт по трудово право и ръководител на департамент "Трудово-правна закрила и законотворческа дейност", изпълнителен секретар, КНСБ. Избран е за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Пич :-))) КНСБ значи, К.инти Н.яма С.амо Б.алъци. Разбра ли ?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината да се разбира - сервилният и обвързан от зависимости русенски боцман ще крадне народна пара още 5 години.
16
1
 
2
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 6 години
Сол ташака на Борисов пак начело на казиония синдикат! Нищо ново под слънцето-да му мислят нещастните роби. Защита и правда от никъде!
15
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Големият цирк продължава.КНСБ и Пдкрепа-все тая,все дърпат заплатите надолу,все са дупе и *** с чорбаджиите,бизнесмените де.
14
1
 
6
 
! Отговори
КНСБ ха,ха,ха... преди 6 години
Какво беше това КНСБ , че нещо не си спомням ?
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го гледах как си гукаше с ББ на конгреса,най-добре е да си го вземат в правителството да не подлъгва хората,че има синдикати.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма да ги води.Той ги води от неговия кабинет до кабинета на Борисов.Иначе да сте го видели да поведе народа?В цял свят синдикатите се борят за правата на работниците,организират стачки и протести.Но не и у нас.Тук властта и синдикатите са такъв тандем,че да се чудиш,знаят ли какво им е предназначението и мислят ли си,че някой им вярва и разчита на тях.
11
0
 
7
 
! Отговори
ОХ преди 6 години
КАКЪВ СИНДИКАТ БЕ???ЗАПЛАТИ В ОТНОШЕНИЕ 1:500!!!ДА СИ РАЗМЪРДАТ....
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пламен Димитров ще води КНСБ КЪМ ЛИЧНО БЛАГОДЕНСТВИЕ......
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продажници - крадат от работниците и делят с работодателите.Не може синдикален лидер да е човек, който през живота си не е работил нищо.
8
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
И ПЛАМЕН ДИМИТРОВ --ЕДИН ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД И ТО МНООГО СКОРО КАКТО И ББ В СИМЕОНОВ КАРАКАЧАНОВ КОСТОВ КУНЕВА Ф ДИМИТРОВ ----БЪЛГАРОУБИЍЦИТЕ
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрънкалник -демагог ! Синдикатите в нормалните държави организират протести на недоволните работници , а тук много приказки- дела никакви .
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна пародия на синдикат
5
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Пл.Димитров чете коментарите и хака минусиПламба разконспирирахте
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непотребна, казионна организация,състояща се от съглашатели и далавераджии.
3
2
 
9
 
! Отговори
likav преди 6 години
ako ne go linchuvat do 2 sedmici...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат синдикатите са само на артия има ли значени кой ще го титуловат, още повече че кат виде баце си слага наколенките!
1
3
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе защо още има хора които им плащат членски внос на теяКакво правят за работницитеПо добре търкайте билети за тези пари.