"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!

"Национална съпротива" готви "Да изчистим боклука на София
Обновена: 7 юни 2017 17:22 | 7 юни 2017 17:00, Камелия Цветанова
153
"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!
Снимка: Булфото, архив

Организационният комитет на "София Прайд" призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова да вземе мерки за безопасността на участниците в шествието.

Повод за притесненията на организацията е организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие "Да изчистим боклука на София".

Още по темата

"Съгласно Конституцията и редица международни спогодби, по които българската държава е страна, законни са само мирните събирания на гражданите, каквото е "София Прайд". От друга страна, организаторите на успоредно провеждащото се мероприятие "Да изчистим боклука на София", открито признават, че са излъгали в уведомителното си писмо до Столична община, за да прикрият действителните си намерения да попречат на участниците в София Прайд да упражнят правото си на мирно събиране", посочват от организационния комитет на "София прайд".

Според тях доказателства, че организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие има действителната цел да попречи на провеждането на юбилейния десети "София Прайд" и съмненията дали то може да бъде определено като мирно, са изпратени в отворено писмо до Йорданка Фандъкова, кметът на Столична община и Емилия Русинова, градският прокурор на София.

Групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент също разпространи позиция, в която призовава за охрана от страна на властите за София Прайд 2017.

Председателят на парламентарната група на АЛДЕ Ги Верхофстат призовава българските власти и кмета на София да направят необходимото за охрана на участниците в парада. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е страхотно.Подкрпям.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже на Ирландия стана премиер някакъв дето си бърка в дупката отзаде е какво очаквате. Света се управлява от еднокнижници, гейове и геронтофили.Тръмп или Путин да метнат една атомна бомба над Брюксел и да се свършва с тоя извратен съюз.
30
1
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
така е американската армия се гради на спартанският принцип всеки със всеки!Да се заздравява войнишката дружба за една по силна армия и да громим Русия с гол *** напред!
29
6
 
14
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Това, че някой си изповядва някакви странности, си е негова работа. Не е необходимо да парадира с тях по улиците, особено ако с това дразни много хора!Тези паради трябва да бъдат забранени!Съвсем същото и по съвсем същата логика важи и за военните паради и за митингите на политическите партии!Като си помисли човек, същото важи и за Великденското обикаляне на църкви и за публикуването на социологически проучвания!Трябва да се забранят всички тези неща наведнъж!
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година писах,сега пак го пиша:Не ви ли омръзна тази ПЛАТЕНА И СПОНСОРИРАНА борба срещу обществото в което живеете и което обвинявате в нетолерантност??Защо една,едничка година не дарите тези грешни пари в полза на тези,които действително се нуждаят,за да ви разбере същото,че действително сте съпричастни с неговите болки и нужди??Да,ама не!!По-важно е парите да се изтропат,защото тези които ви ги дават ТОВА ТОЧНО ИСКАТ-допълнително разделяне,нагнетяване на напрежение,тласкане към вражда!
27
3
 
11
 
! Отговори
USA преди 6 години
Ние американците сме твърдо за гей парадите, вижте каква супер сила сме, това се дължи на тези паради и ориентация.
26
16
 
3
 
! Отговори
Асен Генов преди 6 години
всеки поет мъжки здрав и венест ,пирон в ковчега на Путин!
25
1
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
pride - гордост, отде и как отиде на лъвове ? Иначе подкрепям, тия суляци са една грешка на природата и ако ги питаш половината няма да знаят, защо са там и какво точно искат.
24
2
 
11
 
! Отговори
Асен Генов преди 6 години
нато и ес ми поставиха квота да лапам поне по 5 *** на ден!Всеки който не изпълни квотата си е руски агент!
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да ги разбера ей такива, дето се събират и демонстрат нещо си...И кво? Пречи ли ви некой да сте гей, веган или нам кво си? Не, нали? Има забрана за пушене на обществени места, аз съм аз, въпреки че пуша, но разни вегани и нетрадиционни имат право да ми навират в лицето лечния си живот Защо бе? Какво искате? Това дето го искате НИЕ ЛИ СМЕ ВИ ГО ВЗЕЛИ та го искате от нас?М?Като искате да ви видя,т ще сте готови и да не ви харесат. Така работят нещата в тоя свят, Свиквайте.
22
9
 
4
 
! Отговори
Асен Генов преди 6 години
всеки който отказва да го поеме отзад е гаден комунист и русофил!Повръща ми се от нормални хора защо не можете всички да бъдете атлантически пасивни *** като мен защо?
21
0
 
25
 
! Отговори
Моляяяя? преди 6 години
Скрийте се по дупките си и не си развявайте пръднята по софийските булеварди! ......Фандъкова до кога ще изнервя и разделя обществото? Напрежението нараства и е възможно да се стигне до кървави сблъсъци,когато родната полиция ще защитава извратеняците и ще налага виновните.Гербераската кметица е виновна,позволявайки извратеняшки нагли демонстрации в центъра на столицата.Хората са притиснати и смачкани от наглостта на разюзданите.ДО КОГА,БЕ ФАНДЪКОВА?
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гейове, националисти... все *****!Утре ще минават минувачите, ще гледат и няма да могат да разберат - кой е гей и кой е националист?
19
0
 
32
 
! Отговори
Ok преди 6 години
Добре де,защо не си направите парада на летище Враждебна
18
2
 
24
 
! Отговори
Корнелия Нинов преди 6 години
Ляво- толераският сайт Дневник от една седмица рекламира гейското сборище и трие всички мнения, несъгласни с парада. дума не дават да се издума, нито въпрос да се зададе защо е нужно да се демонстрира нещо, което би трябвало да е лично и съкровено.
17
17
 
0
 
! Отговори
Асен Генов преди 6 години
gay pride world wide!
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покварени извратеняци, содомити управляват този несправедлив свят.
15
0
 
27
 
! Отговори
до Гей преди 6 години
Поздрвления за мнението!
14
0
 
44
 
! Отговори
Гей преди 6 години
Не го разбирам аз това, аз съм гей, но не виждам никакъв смисъл да парадирам с което. И за какво им е тоя прайд, имат си свободата никой не ги спира. Но да се натрапва на цяла София за нашата ориентация не го разбирам. Особенно предвид, че има и малки деца. Какво ще им обяснят на тях, за какво са се събрали тея хора. Да ви кажа честно в България е едно от най-долните хомосексулани обества. Не желая да съм част от такова, нито да гледам разголени момченца с физика и глас на момичета как се клатят
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен лично, този парад е заплаха за националната сигурност. Като знаем отношението на ИД към тези обратните, може да предизвикаме да дойдат тук и ги издирят. Затова трябва парадът да бъде забранен! Как Външно съветва, да не се посещават мероприятия с много хора.