ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!

Освен това се допускало малолетни да шестват на гей парад
137
ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!
Снимка: Булфото, архив

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера поиска да се забрани провеждането на София прайд, който е насрочен за събота.

Още по темата

Претенциите си той изрази в писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и МВР шефа Валентин Радев.

Според воеводата институциите не бива да позволяват провеждането на гей парад в столицата.

Към кмета Контрера поставя въпроси, свързани с нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участие взимат малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо, мотивира се Контрера.

Радев пък трябва да отговори на въпроса колко служители на МВР са ангажирани допълнително по охраната на "София прайд", плаща ли им се извънреден труд и от къде идват парите за това, смята общинарят.

Той настоява да получи информация за ресурса – и човешки, и финансов, отделен от МВР във връзка с проведените гей паради в София от 2012 до 2016 г.

Карлос Контрера настоява също справката да бъде публично оповестена, защото обществото има право да знае как и за какво се харчат парите на българските данъкоплатци.

В годините назад ВМРО винаги се е обявявала против провеждането на гей парад. Според партията "София прайд" е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", смятат воеводите.

Според тях участниците в него искат силово да наложат своя мироглед над останалите български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
Не казвам преди 6 години
Лично аз нямам нищо против това,всеки човек да има право да харесва друг човек от същия пол. Нямам против да ги видя хванати за ръка по улицата,гушнати... Но съм твърдо против този парад. Той само предизвиква агресия и нетърпимост,пък и с него не се постига нищо!
103
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До никиИ на мен ми е писнало да се "афиширате" хетеросексуалните и да ви гледам как се целувате и натискате по парковете и моловете. Точно за това има парад, за да може след някой ден правата да се изравнят. Ако ли не, ще чакаме Европейски Саюз да тропне с крак както винаги, или простичко да изхвърли България от съюза, ако продължава да не предприема никакви мерки срещу дискриминацията и липсата на човешки пава.
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯворБраво. Добре че има такива като теб да насира малко "балгарските" ***.
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко пари отиват за избори, за тоалетната ви хартия, за колите ви и визите ти? Що пък за това да не ходят? Когато спрат да обръщат внимание на прайдовете, и тези от прайдовете ще спрат сами да си търсят вниманието, но далеч от акъла за плевясал зеленчук като този въпросния от ВМРО и куп други.
100
3
 
6
 
! Отговори
Явор преди 6 години
Разпищя се пре-моралния българин за ценности и семейство. На нашето криво общество гейовете са му най-малкия проблем. Мен повече ме дразнят хетеросексуалните ****ераси.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я че как азис и минчев няма ли да се гушнат там бре впрочем азис като гледам се напя
98
3
 
8
 
! Отговори
Ха ха, охрана! преди 6 години
Спомняте ли си, че преди време участниците в този парад бяха обявили, че сами ще си осигурят охрана.И какво видяхме в телевизионен репортаж?Един от участниците се издокарал в облекло на каратист. Един як българин обаче му заби кроше и "каратистът" изврещя скандализирано "Няма ли полиция, бееее?"Парад, защитаващ идеи ли? Нищо подобно. Циркаджии!
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Респект, г-н Контрера! Отдавна трябваше да се направи това!
96
3
 
18
 
! Отговори
ники преди 6 години
Не че ме бъркат гейовете, ама тъй да ходиш и да си го вееш насам-натам и да натякваш, че си такъв е просто пълно мало*мие. Хубаво, гей си - ми кво да направиш, ама недей го афишира, защото това води до обратен ефект. Дори такива като мен започват да не ви харесват.
95
3
 
13
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Изврат*еняците под но8ж*а.
94
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкъщи всеки може да прави каквото поиска - когато обаче, някой излезе да ми налага собствените си възгледи и да ми обяснява че съм бил длъжен да ги приема - няма как да стане.
93
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гей парадът е стандартен порно-парад и трябва да се провежда по правилата за порно парадите - на закрито и със забрана до 18 г. Аз не желая да гледам гей-парад, както и много други хора, което означава че гей-парадът нарушава основни човешки права.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извратеняци! Единственото добро е че няма да имат хемороиди с тия масажи. За жените не знам, да ходят и с мъже
91
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...като изключим думите на Фройд де. Единствената нормална сексуалност е тази, която води до продължение на рода. Всичко друго е девиация.
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си АЗъ, индуцираната и контролирана хиперсексуалност е основен инструмент за поддържане властта над робските маси. Тъп0то добиче, в което се превръща всеки, който не може да си контролира нагона, е готово на всичко само и само да утоли жаждата, която го изгаря.
89
3
 
25
 
! Отговори
АЗъ преди 6 години
Първо да кажа, че сексуалността си е лично право на всеки. Или както Фройд казва, за сексуално отклонение може да се счита само липсата на секс, всичко друго е въпрос на вкус. Но... има едно голямо Но. Аз съм против растящата публичност на сексулноста, хетеро или хомо. Това разголване на официални събития, това веене по без *** и без сутиени на публични места, почти порно сцени във всеки филм, не мога да го възприема. Както и тихата подмяна на семейните ценности, на добрия морал и възпитание.
88
6
 
15
 
! Отговори
Ми да не ги пазят бе преди 6 години
Да ги пуснат без охрана да го отупат скиновете и ултрасите. Малолетните директно да ги задържат. Абе направо да се забранят тия манифестиации единствено Сивите Вълци може.
87
3
 
51
 
! Отговори
уеи преди 6 години
Какъв е този шум на улицата, Джон?- Гей парад, сър.- И какво искат?- Еднополова любов, сър.- И кой им забранява, Джон?- Никой, сър.- Тогава защо крещят?- Eми ***, сър. . .
86
0
 
12
 
! Отговори
Анана преди 6 години
Бе, я у лЕво си ги турете сбърканите! Колкото повече им обръщате внимание, толкова повече ще се натрапват! Това им е целта,а и да изкарат още малко пари за НПОтата си!Вижте примера с кучето, който колегата по-долу е дал!
85
2
 
4
 
! Отговори
спортни новини преди 6 години
монсеньор Марешки да преброи депутатите парадиращи с балони и розови флагчета на прайда, за да впише в декларациите им номера на шкафчетата за съблекалните по средата