"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!

"Национална съпротива" готви "Да изчистим боклука на София
Обновена: 7 юни 2017 17:22 | 7 юни 2017 17:00, Камелия Цветанова
153
"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!
Снимка: Булфото, архив

Организационният комитет на "София Прайд" призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова да вземе мерки за безопасността на участниците в шествието.

Повод за притесненията на организацията е организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие "Да изчистим боклука на София".

Още по темата

"Съгласно Конституцията и редица международни спогодби, по които българската държава е страна, законни са само мирните събирания на гражданите, каквото е "София Прайд". От друга страна, организаторите на успоредно провеждащото се мероприятие "Да изчистим боклука на София", открито признават, че са излъгали в уведомителното си писмо до Столична община, за да прикрият действителните си намерения да попречат на участниците в София Прайд да упражнят правото си на мирно събиране", посочват от организационния комитет на "София прайд".

Според тях доказателства, че организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие има действителната цел да попречи на провеждането на юбилейния десети "София Прайд" и съмненията дали то може да бъде определено като мирно, са изпратени в отворено писмо до Йорданка Фандъкова, кметът на Столична община и Емилия Русинова, градският прокурор на София.

Групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент също разпространи позиция, в която призовава за охрана от страна на властите за София Прайд 2017.

Председателят на парламентарната група на АЛДЕ Ги Верхофстат призовава българските власти и кмета на София да направят необходимото за охрана на участниците в парада. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
8
 
! Отговори
Тончик Харитончик преди 6 години
Е, щом искат, нека мъжествените момчета да дойдат и да ме напляскат, не виждам защо пък трябва да им се пречи *)Полицайте също *)Аз пък ще ви заведа у нас да си сготвим заедно понички *) *)
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте си жените и не се занимавайте с тия, не им отделяйте време и енергия, те това искат.
10
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ви са тези прайдове,тук да не е Серенгети.
9
3
 
26
 
! Отговори
шест без 10 преди 6 години
Да си се пазят само ... ако могат!
8
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националистите не са правили секс от години, милите, затова са се изнервили яко! Надяват се, че ще си намерят нещичко на парада, ама нъци! Само полицейски палки ще си намерят.
7
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решихме си проблемите и остана само един, с ***. ОК, пипат се, ръчкат се но защо ще ми демонстрират това. Да, болни са, лечение няма, знае се. Но защо ще се демонстрира, като се знае, че хората се ядосват и не искат децата им да гледат това.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да посрещнат мъжки, с голи гърди опасността! Само че е трудно да се разбере, кои са мъжете.
5
1
 
19
 
! Отговори
Росенка П преди 6 години
С меки китки и моркови в задниците ще направим печено националистическо месо
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има закон - всякакви групи, партии, движения и пр. общества, решили да излизат на шествие, да си поемат сами охраната, щом ги е страх от нещо. Има достатъчно частни охранителни фирми, да си платят за охрана или въобще да не излизат, ако имат притеснения.
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано на този парад да последват събитията от Ница, 2016, ама камионът да е още по - голям!
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докарайте бежанци да гледат! Те ще свършат работа!Заклевам се, бих е радвал ако тарамбуките избухнат на такова мероприятие!
1
46
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има печено националистическо месо, струва ми се!