Хайде към морето с влак

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети
9 юни 2017 18:15, Анисия Иванова
8
Хайде към морето с влак
Архив: Булфото

"БДЖ – Пътнически превози" ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон.

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак до морските градове Варна и Бургас през летния сезон, БДЖ въвежда петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Предварителната продажба ще бъде в сила до 17-и септември 2017 г., съобщиха от компанията.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци.

По този начин БДЖ дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Клиентите на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД могат да получат информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси и гишетата „Информация” в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На времето при лошия социализъм БДЖ-то закачаше едни вагони на които можеше да си качиш колата а сам да пътуваш в спалния вагон. На нощния влак Варна -София съм го виждал, може да е имало и на тези до Бургас
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате да видите влаковете в щатите. Живея тук от 25 години тука че знам как са нещата. Тук на влак избягвам вече да се качвам от ЛА до Сакраменто последният път като пътувах закъснението беше повече от 3 часа. Помня на времето като дете от малка спирка с парният локомотив влака беше точен до минута ако си закъснял малко няма хващане.
5
7
 
9
 
! Отговори
Марина преди 6 години
Аз пък съм много доволна от БДЖ. Цената напълно съответства на услугата. Огромно предимство на пътуването с влак (поне за мен) е, че по всяко време и напълно спокойно мога да си запаля и цигара. Просто има идеални условия и среда за нас пушачите, така че супер са си влакчетата! :)
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На влак за последно съм се качвал в началото на 90-те години когато що годе БДЖ-то беше нормално. Най хубаво се пътуваше през 60-те 70-те и 80-те години на 20-ти век. По разписанието на влаковете си сверявах часовника щото живея на гара Подуене. Имаха закъснения до 2 минути а имаше случаи когато цепеха секундата. Но тези времена умряха и никога няма да се върнат. БДЖ-то умря а умрял човек неможе да възкръсне!
3
5
 
16
 
! Отговори
Не мерси преди 6 години
Не ви го препоръчвам. Преди месец майка ми се качи на влака ме колата беше за ремонт и жената умря от страх. Пияници, *** ... направо каза другия път по добре пеша да ходи.
2
7
 
15
 
! Отговори
aaa преди 6 години
НА тия повече не се качвам докато не ги продадат поне на немските железници. Последното ми пътуване от София до Бургас беше с маршрут София-Пловдив-Карлово-Бургас. Бях със закупен билет със запазено място. На билета пишеше вагон и място, което не съществуват. Познайте колко време съм пътувал прав...НИКОГА ВЕЧЕ с Боже Докарай ме Жив!
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БДЖ се управлява лошо и има лош мениджмънт. Не може ли първо да се возим, а да плащаме след 15 дена туй ли измислихте ве ***. Сатакава поитика ще фалирате каскети.