Спомняте ли си Байрям! Оперираха го, добре е!

Германски лекари успешно му трансплантираха бъбрек
23 юни 2017 10:07,
63
Спомняте ли си Байрям! Оперираха го, добре е!
Снимка: Facebook

Операцията на малкия Байрям, при която му беше присаден бъбрек, премина успешно в Германия, разказа дядо му Байрям Али.

Операцията беше отложена, за да се направят необходимите изследвания, след което е била извършена. Детето е будно, говори нормално, в стабилно състояние е.

Още по темата

Преди операцията детето дори не е можело да пие вода, нито да уринира, тъй като бъбрекът му е бил закърнял. Сега вече всичко е наред. Детето пие вода спокойно.

Неговата баба Семра е била донор. Операцията не е направена у нас, тъй като нямаме практика по-възрастен човек да дарява бъбрек на малко дете.

Лекарите са превъзходни, правят чудеса, каза развълнуваният дядо пред bTV.

Месеци наред малкият Байрям се луташе между живота и смъртта у нас заради нехайството на здравните власти.

Случаят му стана известен след като детето имаше одобрение и осигурено финансиране за операция в Германия и трябваше да замине на 20 февруари.

В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването отказаха да разпишат т.нар. формуляр S2 с мотива, че трансплантацията може да се извърши в България.

Докато нашите медици обясняваха, че ако е на строга диета, то може да почака няколко месеца с трансплантацията, състоянието на момчето се влоши.

Най-накрая, след остра обществена реакция, Байрям получи зелена светлина да бъде лекуван в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искрено се радвам за това дете. не му стигаше болестта,ами и некъдърността на някои лекари....диетата щяла да го оправи....да е жив и здрав малкия! такива новини да се чуват,а не всеки ден голи снимки на николета.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКазвай си се ако щеш Резан, дреме ми на балалайката. Ама в момента, в който поискаш чуждите майки да носят забрадки и да носят анадолски имена, ще има "идат като тигри, бягат като овци".Винаги съм се чудел откъде на какво точно се базира наглостта и безочието на 50-килограмовия полуграмотен музлим, който не става за нищо освен да си бие главата в земята. Щом искате да си останете в 7-ми век, халал да ви е. *** на ексурзия в Брюксел при себеподобните си - казват, че там било бомба.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкия Байрям вече има шанса да порасне, да стане голям Байрям и съответно продуктивен член на обществото.
37
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До гледайте и се учетеНапълно си прав. Тези пoдчoвeци живеят с чувството, че всички са им длъжни, а те на никого нищо не дължат. Само взимат и взимат и никога нищо не дават. Ама явно това е правилното, винаги се уреждат и са добре, а не като нас българите, да ни третират като хора втора категория. Да е писано някога в сайтовете за спасено от държавата болно българче? Не е, защото държавата е враг на българина и гледа на него като на роб.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хюго боси то тебе кипи интелект бели братко.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще ти гори на тебе пацата,като я залея с газ и запаля...Вие обединените т.н.патриоти сте тумор за обществото който скоро ще бъде изрязан.
34
2
 
4
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Патриот;Не сте болшенство , вече не сте мнозинство но узорпирате 99% от властта. Когато потиснатите и унижените го разберат, няма да бъде така. Скоро скотът ще се събуди и край с вашата несправедлива и подтискаща хегамония...
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Патриотза щастие не сте мнозинство. за щастие мнозиснтвото в обществто споделя различни ценности от твоите, като казвам общество имам предвид - гражданите на тази страна независимо от произхода им.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не! И не искаме, да го помним!
31
3
 
6
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Патриот;Няма да го бъде, преди да се интегрираме вие ще изчезнете. А този изверг когото наричаш "тато" гори в пакала в момента. Той не успя с 2400 танка, 125 самолета, 60 хеликоптера, 1200 БТР-а , 120.000 армия, 100.000 милиция и КДС , 60.000 , скапаната му кървава държавна машина се срина за 45 дена след мирни демонстрации, сега ще има барикади по села и градове и такива като тебе първи ще избягат извън страната. Въобще не се силете, ща загубите и това на което се радвате в момент. Няма да го бъде вашето...
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хасан не те кара да спазваш неговите обичаи, но не иска и ти да го караш да изпълнява твоите. Ти защо искаш Хасан да живее по твоите правила?За законите си прав, всеки трябва да ги спазва, но ти защо не ги спазваш?
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Патриоткато научиш разликата между закон и обичай, тогава може да се опиташ да споделиш мение къде да ходя и къде не. Защото законите си ги спазвам, но твоите обичаи.. не. Името ще си ми е такова, каквото родителите ми са избрали или аз реша, а на тази държава съм почти сигурен, че съм дал повече от теб, пък ако щеш и като данъци и здравни осигуровки го смятай.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичаите на Хасан също са обичаи на тази страна.
27
12
 
11
 
! Отговори
minava6t преди 6 години
До Патриот;Отричаш ли всеизвестния факт, че изчезваме като раса и към 2050 ще бъдете една малка и жалка общност която ще показваме на туристите от света кое е това жалко, малко, дребно, вредно, крадливо, лъжливо, грабливо, уродливо, злобно, коварно, продажно, безжалостно, мършаво, кръвожадно същество наречено българин.... Малко остана Балканите и светът ще се прости с вас и ще си отдъхне...
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами бягай бързо при Тато!!Там е така както искаш.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Патриотаз не искам да се инегрирам, искам да си се казвам Хасан и майка ми да си нози забрадката, докато за теб това е проблем, интеграцията е невъзможна.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам,не се притеснявай,но са чисти българчета..Чисти са в понеделник защото си ги изкъпал в неделя, а днес е петък.
23
6
 
5
 
! Отговори
хммм преди 6 години
един бъдещ джихадист повече
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Патриот,Ти от интегриране "претапяне" "побългаряване" ли разбираш или интегриране и общ живот в единни чоешки световни ценности? Ти под "интеграция" какво разбираш. Ако разбираш това което разбираше пъдарят от Правец пак не мислим същото.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав Байрям! Да са живи и здрави всички деца на България! Те друга родина си нямат и без деца България няма бъдеще.