Властите мълчат, вилнее ли нова група за отвличане?

На ход е МВР, иначе следват още похитени!
12 сеп 2017 09:25,
59

Сега на ход е МВР. Ако групата, отвлякла Адриан Златков, не бъде задържана навреме, тя ще си позволи да извърши ново отвличане. Това коментира в "България сутрин" журналистът Стефан Ташев.
 
Синът на Тони Златков вчера беше освободен от своите похитители срещу откуп, който размер все още не е ясен. Но този случай постави въпроса дали не се случва възраждане на бизнеса с отвличанията, тъй като медиите помнят последния такъв от преди няколко години с дъщерята на Евелин Банев - Брендо - Лара.
Още по темата

"Много е важно да се разбере дали това е същата група, която похити Лара Банева и дали говорим за събуждане на част от "Наглите" или друга такава, работила успоредно с тях", смята криминалният репортер Николай Христов, също гост на телевизията.

По думите му пред Bulgaria ON AIR е много важно МВР да разкрие престъпниците, в противен случай ще избухне истерия в определена заможна прослойка на обществото, която ще потърси лична охрана, с която да защити себе си и семейството си.

"Тези хора успяват да прикриват следите си и колкото повече се проточи това престъпление, толкова по-трудно виновниците ще бъдат разкрити", твърди Стефан Ташев.

"Отвличането на Адриан Златков е по модела на „Наглите”. Дори сумата на откупа, за който се говори, че е платен, варира около исканите от онази престъпна група", коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред Нова тв. Той също смята, че ако похитителите на 25-годишния мъж не бъдат разкрити до един-два месеца, можем да очакваме още похищения.

Според него бандата си има цикъл, и когато прибере откуп от едно отвличане, започва да подготвя следващото. Той не изключва възможността да е сформирана и нова група за похищения, която "доста професионално свърши всичко до момента".

Правят се залагания кога ще е следващото отвличане, коментира пък бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов пред bTV.

"Бащата отказваше да работи с МВР откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото преди да бъдат хванати "Наглите", при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса", смята Радулов.

Той посочи, че със сигурност похитителите са му казали да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от Наглите не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега.

Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов ако Адриан не е бил върнат, то едва ли щеше да бъде намерен въобще, все пак минаха 13 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко и Цеко ги отвличат бе , наглите са техни работници ..
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като свършат парите? Пак ли обществото ще претърпява поредната драма? Това показва колко е страшно в България, богатите ги отвличат, бедните ги обират пак, ало апаши. Най-много полицаи и затворници на глава от населението. Странни показатели нали?
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ще оправи престъпността ,не се плашете ,ще ги оправи както оправя народа. ЩЕ лъже всеки ден ,че ги е смачкал ,докато те повярват на това и престанат да отвличат ,тогава ще станем единствената държава без престъпност .Е ще има и едно мъънинко изключение -депутатите ,ГЕРБ ,и още 1000-2000крадлювци
25
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
*** *** в панелния хлад.Трябва аванта - иначе глад.*** разбира от чужди пари,и далавери, кражби, нали ?!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко отвличане прилича на схемата на ало апашите,обаждане по телефона на роднини за пострадали близки къде след авария,къде случайно от здравословни причини свързани с нея или други описани събития от причини с едно свързано следствие за незабелязано и бързо разплащане от ръка на ръка за услугата,която те изпълняват или ще изпълнят до щастлив край сякаш някой ги упълномощил за техни действия без питане по поставения от тях въпрос щом са решили да звънят за осведомяване на роднините,и активните.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32В НАП прав си.
22
0
 
28
 
! Отговори
xy преди 6 години
Качват на детектора на лъжата всички офицери от софийската полиция и получават пълна картинка на ситуацията. Поне 70 % слугуват на мафията и претендират за по-високи заплата.И старата банда на наглите и сегашните работят под чадъра на полицията.В същото време полицията "ги търси"
21
1
 
35
 
! Отговори
@ преди 6 години
Без чадър или къртица на високо ниво от ДАНС нито Наглите, нито тези биха могли да оцелеят. Наглите работеха за един съветник от ДАНС, известен с прякор на селскостопанска машина. В неговата дясна ръка, известен с прякор на плъхоподобен домашен любимец, дори намериха белязани банкноти от отвличанията.Всичко се покри разбира се, тези кокошкари в затвора са най-ниското стъпало на организацията.България е малка страна, подозирам че и в момента има поне 50 човека които знаят кой стои зад това.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да кажат като са замесени самите в тоя "бизнес"?
19
2
 
11
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Според мен има заповед от горе за създаване на хаос в държавата за да могат да си приложат новата система с чиповете!
18
5
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
В Париж отдавна освен полицай които се занимават с дребни джебчии и нелегални търгивци патрулира армията . Разходете се пред Лувъра и ще ги видите.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Някак си не е правдоподобно да си от друга страна или никога да не си работил и да имаш такава информация за благосъстоянието на дадени хора.Трябва да имаш достъп до база данни.Хората са ***.Не знам да ли ти е известно но има фикатическо състояние.Реално ти си с 500 лева заплата на хартия си с шест цифрени суми.Трябва да черпиш от някъде това инфо. Хората не са толкова заблудени.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BOIKO DA SI OBIRA KRUSHITE I DA SE MAHA CHE STE BADE IZGONEN S KAMANI SKORO
15
1
 
10
 
! Отговори
Линдберг преди 6 години
"Властите мълчат, вилнее ли нова група за отвличане?"А какво точно искаш да ти кажат властите, бе Борянче? А инак "вилнее" си е хубав глагол. Браво!
14
1
 
13
 
! Отговори
Бам Бам преди 6 години
Щом мълчат, значи такава банда съществува. Неудобно е това да се потвърди, естествено. Те сравнително богатите люде и без това тресат букли от страх, та едно потвърждение може и до инфаркт да ги докара. Да му мислят кредитните милионери ... Ако бях отвличащ, щях да ги подкарам по обнародвания списък от длъжници на КТБ - там със сигурност има много пари, а и всеки откуп би предизвикал обществено одобрение, вместо осъждане :)
13
0
 
22
 
! Отговори
МВР спи преди 6 години
МВР не спи. МВР действа - отвлича, изнудва, шантажира, изнася и внася наркотици, защитава и охулва политици-- И който не е съгласен, нека да ми припомни поне един случай в такива крупни пестъпления ,в които не участва бивш или настоящ служител на МВР. Чакам....
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Обеден ли си че са руснаци
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултат от тези отвличания е недоверие в институцийте и в резултат дестабилизация на държавата. Кой има интерес да прави това ?
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги разбират хората.Не може да са ви пред очите и в работата и да не се чукнете в главата.Явно така им изнася.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никак даже не е важно да се търси и разбира коя и каква група е! Важно е да се изловят и опандизят! И така, всичко гнило, още в зародиша!!!