Откупът за Адриан: Събота вечер, 600 бона в черен сак, метнат на "Тракия"

Похитителите пращали на бащата SMS-и от различни номера на различни оператори
12 сеп 2017 07:00,
67
Откупът за Адриан: Събота вечер, 600 бона в черен сак, метнат на "Тракия"
Адриан след освобождаването. Снимка: "24 часа".

Откупът за Адриан Златков е бил 600 000 лева. Това е сумата, който бащата на отвлечения младеж платил след едноседмични преговори с похитителите. 

В събота вечерта Тони Златков се качил на една от колите си и хвърлил парите в черен сак на магистрала "Тракия". Полицията не присъствала на предаването на откупа.

През целия път Златков-старши бил напътстван с sms-и, а на няколко пъти похитителите сменяли посоката на движение, пише "24 часа".

Адриан бе освободен в неделя вечерта, когато случайни хора го откриха в района на Горубляне. Те го завели в близката бензиностанция, откъдето той се обадил на родителите си, за да ги успокои, че е жив и здрав.

Младият мъж бе отвлечен на 30 август на метри от дома си. Похитителите инсценирали полицейска проверка, за да убедят Адриан да слезе от колата и да ги последва.

Още по темата

Златков-старши е водил повече от седмица преговори с похитителите за сумата за откупа на сина си. Те се свързали с него чрез sms на втория ден от отвличането и поискали 3 млн. лв. След преговори бащата се разбрал да плати 600 000 лв. за свободата на сина си, макар по-рано да бе съобщено, че сумата е 1 млн. лв. Уведомил полицията, но изрично настоял тя да не се намесва при предаването на парите.

През цялото време похитителите държали в напрежение родителите на Адриан и не дали нито едно доказателство, че той е жив. Тони Златков няколко пъти поискал това, но получавал отказ с мотива, че това може да издаде местоположението на похитения. Всеки sms мъжът получавал от различен телефон с предплатена карта.

Похитителите ползвали номера на трите мобилни оператора. Те били регистрирани на роми от цялата страна. Предполага се, че картите са закупени от столичния битак, където се продават за по 10 лв.

Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани.

Адриан бе разпитан вчера от разследващи в дома си - за да не бъде натоварван психически.

Младежът обяснил, че не е видял лицата на похитителите си, които през цялото време били с маски. Не успял да каже и детайли за мястото, в което бил държан в плен. Посочил обаче, че нито веднъж не е бил тормозен, нито дори заплашван.

При освобождаването му Адриан бил с маска на главата, не могъл да види дори колата, с която го закарали похитителите му. Младежът се лутал няколко минути в различни посоки, тъй като го оставили в гора близо до Горубляне.

След като стигнал пеша до пътя, случайни хора го качили в опела си и го закарали до бензиностанцията, където Златков-младши се свързал с родителите си.

Целия понеделник младежът разговарял с полицаите. Прекъсвал разпита само за да се чуе с някои от най-близките си приятели и да ги увери, че е добре. На един от тях дори казал: "Трябва да наваксаме в дискотеките."

Младежът е прекарал в плен 10 дни и половина. Това е най-краткото отвличане. Той все още не е посетил психолог, но вече има охрана. Такава ще ползва цялото семейство.

Засега полицията не е открила колата, с която бандитите са оставили Адриан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Баба яга преди 6 години
Така ще бъде! И в следващите 20 години или докато не ни изгонят евреите оттук!
58
1
 
21
 
! Отговори
Абонат преди 6 години
Защо ромът,на когото се водят СИМ картите не е веднага въдворен в затвора като съучастник в този терористичен акт ??? Какво си мислят че правят некадърните полицаи като са разрешили на всички роми и престъпници да могат да си купят 1000 СИМ карти ,без регистрация?? Докога само нормалните граждани на тази държава ще бъдат третирани като *** и се регистрират с лична карта за само една карта?
57
2
 
7
 
! Отговори
50 преди 6 години
Всички технически средства -от преговорите до предаването на парите-са били налице,за да са могли да бъдат наблюдавани от органите!?Чакали са само да бъде освободен Адрианчо.Ха сега да ви видим!
56
2
 
14
 
! Отговори
Лично мнение преди 6 години
Мутренски обичаи при мутренско правителство.Нищо ново!
55
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Сега всички роми,притежатели на използваните карти да получат по година обществено полезен труд. Да боядисват пейки в парка,да правят оборки в канавките,и всичко това да не им се заплаща. Или още по-сурово. Да им се повдигне обвинение в съучастничество в отвличане. Само така ще се спре това продаване на сим карти.Тогава ще повярвам,че тази държава иска да пребори престъпността.
54
5
 
8
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Имал си, чорбаджи, дал си...
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПриятел нямат никой в операторите, просто *** отиват взимат карти и после ги пордават я на битака я някъде другаде. Всички айдуци работят с такива карти. Водят се на някой, но той е от някой катун или ромска махала и е ясно нататък.
52
0
 
24
 
! Отговори
men преди 6 години
V Bulgaria vsichko e v haos samo prestapnosta e organizirana....
51
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
при безлична и не желаяща да работи прокуратура,какво друго да очакваме.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не видял колата на изпращане,на посрещане трябва да е видял щом е била проверка от полицаи с представяне по служба с регистр.карта и номер на служителя,както защо е проверката-проба за алкохол,дрога,наркотици за превозване,техническа за управление,състояние,срок на техн.преглед,администр. за застраховки,винетки,дълъг разговор щом похитителите са добронамерени,че още бащата информирали кат навигатори по кои пътища познати да кара докато излезе на магистрала по които минали без винетки сутрин тихо
49
1
 
17
 
! Отговори
ФА™Е Ориджинал® преди 6 години
Малкия по дискотеки даже иска да ходи..Много нежни станали тези похитители брей брей... сигурно му са му давали пари за дискотечки докато е бил в плен. Да не би тия пари да са от на бащата в на сина джоба.. ?Гледах за една богата щерка в щатите дето си е наела убийци, за да наследи родителите си. Не казвам, че момчето го е инсценирало, но всичко е възможно на тоя свят. Не знам...
48
2
 
29
 
! Отговори
Баба ви преди 6 години
Такова отвличане могат да направят само самите ченгета...
47
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 6 години
KOGATO NE OSE4E6 GLAVATA NA ZMIATA TIA O6TE MOJE DA HAPE !!!!!!! A ZNAETE LI KADE SE NAMIRA ALEKSEI PETROV !!!!!!! PROSTO PITAM SAMO !!!!!!!!!!!!!!!!!
46
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че в Европейска България най-нормалното нещо е неграмотен ром да притежава 100 фирми с милиони задължения към държавата и 10000 SIM карти на свое име...
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е сега онзи от вчера, който ми обясняваше, че ползвали сателитна връзка от държава извън Европейски съюз? Опитайте да си купите карта от нашите мобилни оператори без лични данни, да видим как ще стане. Това означава, че имат човек и сред операторите. Полицаите толкова ли нямат акъл да ги прпверят тези факти и особено продажба на по-голямо количество карти - кога, къде и на кого?
44
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перфектно изпълнение без грешка. Защото са професионалисти.
43
2
 
25
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Перфектна организация щом не се съобщава за някакви следи...Ние не можем да организираме такова нещо...замесени са хора които са работили в структурите или поне са давали съвети...Тази работа не е за всеки.Ако някой от тях не се издъни някъде...едва ли ще ги хванат...дано да ме опровергаят
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв битак? В Димитровград има битак.В София има базар Илиянци.
41
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SMS-ите са пращани от карти регистрирани на роми из целият край на България продавани на битака за по 10лв.е какво стана с този закон за регистрацията? Или тези карти се продават легално? Всеки знае за тях и нищо не се прави.
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са смешни пари за такъв случай. Ако е вярно бащата е много добър търговец. Евала!