Полицаите пак на протест - за пари. От МВР: Няма как!

Синдикатите: Няма да спрем, докато не постигнем целите си
13 сеп 2017 10:57,
108

Нов протест организират полицаите утре – в днея на професионалния празник на пожарникарите. Униформените служители ще се съберат пред парламента, за да поискат отново повишение на заплатите си. Те настояват парите им да се увеличат с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обаче са категорични, че това няма как да стане и  обещават скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

Утрешното недоволство е част от серията протести, които полицейските синдикати организират от 5 юли насам. Тогава служителите извоюваха нови униформи и пари със задна дата за тези, които са си ги купували сами години наред.

Още по темата

Искането им за увеличение на заплатите обаче и тогава, и сега, не се приема. Затова утрешният протест остава.

Това стана ясно във вторник след неуспешните преговори между ръководството на МВР и синдикатите, които се срещаха няколко пъти тази година.

Въпреки, че бе постигнат консенсус по някои спешни промени в закона за МВР, по основното искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата съгласие отново не бе постигнато.

"След като нямаме разбирателство с политическото ръководство, ние ще продължим с нашите протести, така както сме го заявили - 14 септември, 8 ноември, 28 декември - празникът на граничната полиция, и след това най-вероятно ще се излиза от 5 януари, когато България поеме председателството на Европа“, каза зам.-шефа на индикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Хрисимов в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че полицаите ще излизат всеки ден. Така те се надяват най-сетне да привлекат вниманието на обществото и на Европа, че не може в 21 век да има такива заплати в сектор "Сигурност".

На 8 ноември ще се състои кръгла маса, на която синдикатите ще изложат проблемите, свързани със сегашния закон за МВР и с която за пореден път ще потърсят обществена подкрепа.

Сред основните им настоявания е и увеличаване на заплащането на нощния труд, за който в момента получават по 25 стотинки на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ДограмаджияИ се гордееш , с това което си написал?Помисли, как се гледа семейство с 500лв!
62
1
 
16
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Разбирам, малки са им заплатите. Ама това са редовите които ги виждаме по улиците. На тях съм съгласен да се вдигнат заплатите. А онези отгоре, които са на хранилка към мафията, или са част от нея, директно да ги махнат. На всички е езвестно че висшестоящи полицай покровителстват наркотрафика, трафика на хора, каналджийството, и т.н....махнете тези горе....тогава ще имате пари и за редовите отдолу.
61
2
 
18
 
! Отговори
Дограмаджия преди 6 години
Аз съм убеден, че недоволните полицаи ще напуснат доброволно и ще дойдат при мен на работа. Вярно е, работи се по 10-12 часа, вярно и в събота, и в неделя, но пък чисто ще получават 500 лева. А да, работните дрехи си ги носят от къщи.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че тези които искат увеличение на заплатите са си най-обикновенни полицаи, повечето от тях съвестни и условно честни. Всички останали които си докарват странични парички от всевъзможни далаверки и престъпления, няма да ги видите да протестират. Увеличат ли парите ще се увеличи и работният процес, ще трябва отчетност, а никой от гнилите не иска да се човърка в кошера...
59
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименПапук Църволански, като ти е интересно , отиди да работиш там!
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ботуш Каишев пак ревна за пари. Над 90 процента от тази шуробадженашка орда търтеи и потомствени престъпници, може да кара и без заплата. Занимават се всевъзможни престъпления, далавери, рушвети, наркотици, *** и каквото се сетите. От няколко години са и каналджии. А като са им малко парите, да напускат. Но то свикнало да лежи,да драпа макарите, да не плаща никъде и нищо, и хоп пенсията на младини дошла.
57
11
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименДобре, гонят ги всичките и ти ли ще отидеш да работиш там?
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое трябва да се случи първо, да се вдигнат заплатите за да заработят или да заработят за да се вдигнат заплатите ?
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не искайте работеща полиция със заплата колкото на пазач в СОТ :))"СОТ-а е с 500 лева заплата и ги осигуряват на 4 часа работен ден, минимална заплата. Недей пляска глупости.
54
6
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АннаАми, пусни им!
53
3
 
22
 
! Отговори
Анна преди 6 години
тюфлеците искали по-високи заплати....Абе дебели св'ине такива,що се не разходите из Европа да видите чуждите полицаи кви са...млади,слаби,неподкупни.....Вие от МВР първо си сменете кадрите ,пък после им решавайте заплатите...А,и забравих да допълня ,че в ЕВРОПА на 21 век полицаите са и възпитани да уважават ,а не да се оравят на Богове
52
0
 
10
 
! Отговори
военен. преди 6 години
Естеств.че трябва да се повишат, и на лекари и на военни и на полцай , ЗАЩО ЛИ - ЗАЩОТО БГ Е НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА - С ПЪТИ , ама дали депутатите ще отделят от залъка и суджука да има за народа ?
51
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АбеПросто не си запознат с истината!
50
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До УжасОт неграмотници, какво мнение да искаш? Пише телевизии, полицаи, а не с "й"!Когато имате претенции за нещо, преди дова вижте себе си!
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато хората се чувстват сигурни и спокойни и сами започнат искат да се вдигнат заплатите на полицаите, едва тогава трябва да се вдигнат
48
7
 
23
 
! Отговори
Rocky преди 6 години
Абе какви за изискванията за да станеш полицай? - Да си здрав и да можеш да четеш. Кои са полицаи? - Тези които не стават за нищо друго. Имат ли някакви цели и таргети за постигнати резултати? - НЕ. Е какви увеличения искат тези нискоинтелигентни търтеи?
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха отпред пак излиза снимката на симпатичното момче сигурно единственото лицеприятно в редиците на тая гнила от горе до долу система. Заплатите нарочно с аниски за да се поддържа необходимия хаос, корупция, беззаконие, неглижиране на всички престъпления ставащи в тази територия. Така иска нашето управление така му е необходимо и удобно и не от днес и вчера
46
2
 
17
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
Ако искат реформи всички ще ги подкрепим ама да искаш все пари а дане работиш и хората да ти нямат доверие и ти пак да искаш без да се променят нещата не става.
45
4
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Юнкер иска да се въведе еврото във всички страни от Европейския съюз!Сега вече България ще дръпне с пенсии от по 200?
44
0
 
1
 
! Отговори
cap clown преди 6 години
da hodata da se oplakvat na Donald Trump ili pone da nauchat malko angliiski shtoto sa takiva kaltaci smeshni che sami ne mogat da se osyznaqt tolkoz sa prosti Furagkite