Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?

Пиателят бил оценен 100 000 пъти по-ниско от тенисиста
Обновена: 26 ное 2017 11:46 | 26 ное 2017 11:40,
309
Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?
Снимка: архив Reuters

"За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров", коментира отново писателят Калин Терзийски.

Още по темата

"Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт", отсече писателят пред Нова тв.

"Лувърът ли е по-важен за цивилизацията или стадион "Маракана"?, попита Терзийски.

Той настоя, че по времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. "Не вярвам да има останал някой известен", посочи той.

"Един творец става някой, когато около него има среда, която може да оцени колко той е "някой" и доколко той е голям", посочи писателят.

Тази седмица Терзийски поздрави Григор за добре свършената работа, но сравни: "И аз си вършех добре работата в Лондон, на срещу 25 паунда". Терзийски изрично подчерта, че целта на публикацията му не е да оскърби Димитров или да го порицае за каквото и да е, а да покаже "колко мизерно, грозно и обидно е възнаграждаването на писателите".

Проблемът според писателя не е в Григор Димитров, тъй като тенисистът получавал адекватно заплащане за огромния труд, които полагал, а в обезценяването на умствения труд от работодателите с претекст, че "всеки пишел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джеймс Патерсън- 90 милиона долараДж. К. Роулинг половин милиард долараГригор Димитров дали може да постигне тези финансови резултати които писателите постигат?
219
4
 
10
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Какво общо имат Лувъра и Маракана с тениса и прозата? Този индивид, не казах човек, няма елементарна обща култура. Явно и Гугъл не ползва.
218
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешка има писател който има доходи колкото Федерер и Джокович.
217
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топ 10 на световните писатели ,припечелват не по зле от Григор Димитров, така че просто този Терзийски очевидно не в част колко печелят най добрите в неговата област.То и това очевидно е основната причина за неговия доход, той си мисли че разбира от работа си , но всички други са наясно че не е нищо особено.Виж финансовите постижения на федерер и джокович малко трудно биха постигнати от писател но това е друга тема.
216
4
 
17
 
! Отговори
100 преди 6 години
Защо изобщо отделяте пространство на един постедствен и завистлив човечец като Терзийски? Григор Димитров е професионалист на световно ниво. Печели колкото печели, не защото е нсй-добрия български тенесист, а защото е един от най-добрите тенесисти в света. А клетият Калин къде би се наредил по успехи сред своите колеги от цял свят?
215
1
 
8
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
мудораторе, триеш ме когато напиша че тиквата е мутра, а допускаш драсканици с чужди букви
214
1
 
2
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
До Анонимен 240 ***, пиши на български!
213
2
 
7
 
! Отговори
впечатлен преди 6 години
Е, как пък никой не каза за парите на банкери, перачи, мутри, политици... ами един човек честно забогатял се показа и всички в неговата паница се вторачиха!?!?
212
2
 
13
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Аарон Соркин има десетки милиони ,Гришам стотици, а дори и философ като Кундера с тиражи от 500000 има поне няколко милиона евро.В моя град играем тенис 30 души и никой не може да изкара от това и една стотинка,защото сме слабаци.Същото е исрКалин и писателството.....
211
2
 
17
 
! Отговори
99 преди 6 години
И в тениса има такива като заплатата на Терзийски ,просто слабаци в своята област...
210
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната пияница оплюла човек които си изкарва с честен труд парите
209
1
 
14
 
! Отговори
Бай Ганчо Балкански преди 6 години
ама хич не завиждаме на ближния в България
208
2
 
13
 
! Отговори
Да,ама не преди 6 години
Ами,като му е малко възнаграждението,да стане тенисист като Григор,или футболист,като Бербатов и ще бъде оценяван по-добре.Изборът е голям.
207
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Hliab I zrelishta, tova Isla talpata. Prosto sportistite da dneshnite gladiatori :-).Ima li lznenadani?
206
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ви е страх от бъдещето?Няма да си киснете още хиляди години с Колизеума и пра внукът му.Чудесата тепърва започват.Всъщност повечето спортисти от толкова много химия са нещо като биологични роботи.
205
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го закрият и маракана някой ден.Просто сега е модерен спортът.След известно време като направят достатъчно гъвкави и подвижни роботи лека полека спортистите ще им падне мизата.И те ще радват на 20 паунда за цял мач.Щом има робот щангист,(дига 4 тона при тегло 200 кила) има роботи шахматисти,спортни стрелци,скоро и пилоти във Ф1 и подобни значи ще има и роботи футболисти и тенесисти.И ще правят невиждани неща.Но никога няма да станат добри творци защото нямат душа и въображение.
204
10
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
;Лувъра или стадиона?; това е въпросът,но 80% изпадат в оргазъм по стадионите......то и зрелищата и хляба са приоритет на простите хора.....
203
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв творец, какви пет лева? На този много му е пораснал работата, че чак с Леонардо да Винчи се сравнява?! И как реши, че е велик писател, пред който всички спортисти бледнеят? Значи може да се омаловажава постиженията на спортистите, защото играели с топка, а не може да се отричат посредствени автори, защото "всички пишели". Обаче пазара на книги е наводнен от боза ви и повърхностни "произведения" на не оценени гении, като тоя.
202
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога Калин Терзийски бил писател.Обаче сега е пропаднал алкохолик.Вкараха го във Фермата за майтап заедно с една провинциална актриса с която живял преди да пропадне окончателно.Там той изпадаше в алкохолен делириум и го слагаха на системи.Накрая го извадиха от риалитото за да не умре.Какво казва и какво мисли един пропаднал алкохолик няма никакво значение.
201
2
 
19
 
! Отговори
съотношение преди 6 години
Нормално е...все пак "писателят" са го чели повече от 100 000 пъти по -малко читатели от хората които са гледали Гр. Димитров. А това, че хората предпочитат да гледат Гр. Димитров, отколкото да четат "творбите" на недооцененият писател---ясно показва и на писателя---мнението на хората за неговите "творби".