Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?

Пиателят бил оценен 100 000 пъти по-ниско от тенисиста
Обновена: 26 ное 2017 11:46 | 26 ное 2017 11:40,
309
Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?
Снимка: архив Reuters

"За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров", коментира отново писателят Калин Терзийски.

Още по темата

"Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт", отсече писателят пред Нова тв.

"Лувърът ли е по-важен за цивилизацията или стадион "Маракана"?, попита Терзийски.

Той настоя, че по времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. "Не вярвам да има останал някой известен", посочи той.

"Един творец става някой, когато около него има среда, която може да оцени колко той е "някой" и доколко той е голям", посочи писателят.

Тази седмица Терзийски поздрави Григор за добре свършената работа, но сравни: "И аз си вършех добре работата в Лондон, на срещу 25 паунда". Терзийски изрично подчерта, че целта на публикацията му не е да оскърби Димитров или да го порицае за каквото и да е, а да покаже "колко мизерно, грозно и обидно е възнаграждаването на писателите".

Проблемът според писателя не е в Григор Димитров, тъй като тенисистът получавал адекватно заплащане за огромния труд, които полагал, а в обезценяването на умствения труд от работодателите с претекст, че "всеки пишел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
2
 
3
 
! Отговори
prostyu преди 6 години
аз като ида в магазина и не искат да ми продават. питат кво работя, викам ритам у бистрица, пари имам. А не може, трябвало да съм напишел книга тогава да съм се върнел. 3 дни не съм ял, никой не иска да ми продава. Ей го оня доктора от яхтената афера, няма проблеми, щото е доктор
179
3
 
16
 
! Отговори
чел преди 6 години
Чел съм повечето неща на Терзийски. Нелоши. Но сега ме отврати като човек, с тази грозна и долна акция срещу Григор.Повече няма да прочета нищо от него.
178
3
 
16
 
! Отговори
Единствено преди 6 години
което е леко дразнещо е това , че Гришо е спечелил много пъти по-малко от Меси, Роналдо, Гарет , Бейл и др. Все пак Гришо е 3-ти в света. А когато Терзийски стане 3-ти в света - по най-четени книги , може да си дава коментарите. Световно неизветният журналист Волгин , на никого неизвестен , освен на шепа комуноиди в БГ , може също да дава коментари, като спечели Пулицър или някое известно престижно предизвикателство.
177
2
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
На колко водки е бил този "писател",когато е правил това изказване срещу Гришо и тениса като цяло?
176
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Григор пиеше по кило ракия всеки ден сега щеше да е 55865 в ранглистата, оставям изводите за вас
175
2
 
12
 
! Отговори
Калинка Малинка преди 6 години
Калинчо, "един творец става някой" когато има талант!!! и полага много труд. Забележка: жалването из социалните мрежи не се зачита. Кой ти е виновен Калинчо, че не си в листата на топ писателите?! И дали си толкова добър за колкото се мислиш щом не си там?!
174
2
 
5
 
! Отговори
до писател милионер преди 6 години
Той не иска да се запита.Той само дразни сънародниците си.
173
3
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
волгин, терзийски, кой ли не...всички се наредиха да си отчупят от хайпа, а националните медии с определена политическа ангажираност почти невидимо ги подпират. що ли?? дали е сл0чаено , че битуващите в същите медии спортяги се опитаха да прекарат каканиженето за антибългарин, в момента в който аратлика отказа оня "не-комерсиален и титаничен по значение" турнир в арена арменец?
172
2
 
14
 
! Отговори
Писател Милионер преди 6 години
Терзийски по-добре да се запита, защо не е в топ 10 на писателите, които както се вижда не са по-малко платени от тенесистите!Топ десет на най-богатите писатели в света:10. Рик Риърдън 11 млн. долара10. Даниел Стийл 11 млн. долара9. Е. Л. Джеймс 11.5 млн. долара8. Паула Хоукинс 13 млн. долара6. Нора Робъртс 14 млн. долара6. Джон Гришъм 14 млн. долара5. Стивън Кинг 15 млн. долара4. Дан Браун 20 млн. долара3. Джеф Кини 21 млн. долара2. Джеймс Патерсън 87 млн.
171
2
 
17
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
калинчо, еднакво далеч си и от La Louvre, и от Marakana.Просто си досадно посредствен. Направи опит да се преборишпоне с алкохолната си зависимост и това ще бъде твоята (единствена) житейкска победа.За сега си банален губещ...Григор дори не се смее на такива като теб по пътя към банката си- вие сте невидими.
170
3
 
6
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Глупавият ще осъди,умният ще разсъди!
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калин има лошо пиянство, обърне две ракии и почва да повръща в нета
168
3
 
8
 
! Отговори
hoho преди 6 години
Наздравеѝ!!!
167
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Калин Терзийски беше третия най-добър писател в света нямаше да се оплаква ...
166
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калин забравя, че всеки може да пише, но не всеки може да стигне нивото на Гришо в тениса. Какво му пречи да напише следващата поредица за Хари Потър и да стане милионер за 2 месеца? Ами таланта, навярно. Или трудолюбието. В историята остават само значимите творци. Аз също творя постове тук, но няма да остана в историята. Проблема на Калично е, че чувството му за собствена значимост му пречи да видфи къде се намира в действителност.
165
3
 
8
 
! Отговори
Наздуауе преди 6 години
Убичам Кауин, той ми е преател по чашка, наздуауе, Кауине, и да ме уважауаш
164
3
 
6
 
! Отговори
До Умен-207 преди 6 години
Само ти май не знаеш? Два и половина милиона за деца в неравностойно положение.
163
5
 
4
 
! Отговори
Sonq преди 6 години
Калин пише добре и много увлекателно, но ако беше толкова добър и той може да печели много добре от литература. Има единици писатели милионери. Тенесистите и те са много и малцина са и милионери. Така че истината е някъде по средата.
162
5
 
10
 
! Отговори
до 207 преди 6 години
Щото Терзийски целия си хонорар от разкази дава за благотворителност, хахаха, ай у лево
161
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чел книги от 30 години и не ме интересуват, но съм горд, като Българин със Гришо,