Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?

Пиателят бил оценен 100 000 пъти по-ниско от тенисиста
Обновена: 26 ное 2017 11:46 | 26 ное 2017 11:40,
309
Калин Терзийски за Гришо: Лувърът ли е по-важен или "Маракана"?
Снимка: архив Reuters

"За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров", коментира отново писателят Калин Терзийски.

Още по темата

"Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт", отсече писателят пред Нова тв.

"Лувърът ли е по-важен за цивилизацията или стадион "Маракана"?, попита Терзийски.

Той настоя, че по времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. "Не вярвам да има останал някой известен", посочи той.

"Един творец става някой, когато около него има среда, която може да оцени колко той е "някой" и доколко той е голям", посочи писателят.

Тази седмица Терзийски поздрави Григор за добре свършената работа, но сравни: "И аз си вършех добре работата в Лондон, на срещу 25 паунда". Терзийски изрично подчерта, че целта на публикацията му не е да оскърби Димитров или да го порицае за каквото и да е, а да покаже "колко мизерно, грозно и обидно е възнаграждаването на писателите".

Проблемът според писателя не е в Григор Димитров, тъй като тенисистът получавал адекватно заплащане за огромния труд, които полагал, а в обезценяването на умствения труд от работодателите с претекст, че "всеки пишел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
20
 
! Отговори
Храбрият шивач преди 6 години
Шивачът на текстове Терзийски що не се заяде с Гергов или Нинова за техните милиони или е преценил, че ще свърши под някой мост?
159
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калин Терзийски пише като звяр! Има право да иска повече и аз го подкрепям. Пожелавам му да печели колкото Гришо!
158
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт".Ами "Мона лиза" (картина) е 10 грама боя, 4 дървени летви и половин квадрат ленено платно....но е просто картина която струва 100 000 0000 долара.
157
7
 
18
 
! Отговори
Сметалото преди 6 години
Григор е в топ 3 на световните тенесисти. Та къде е драскача в класацията на световните писатели ?!
156
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Калине! Ръчкай простотията.
155
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто живеем в такова време, изкарват се луди пари от спортисти, влогъри....факт така е. Четохме как споргиста Х не разбрал, че 3 мил. ги няма в сметката му и дори не разбрал. А интелектуалци полиглоги са просяци. Няма зависимост между акъл, талант за писане, изказ и доходи. Това че са в повече не значи пари. Времена!
154
6
 
5
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Румен е умен като игумен
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, превеждай си текстовете за 25 лв, не се меси с големите
152
4
 
15
 
! Отговори
До 171 преди 6 години
Калине ти ли си?Злобата и завистта мняма да те направят нито по-умен,нито по-богат,нито по-известен и ужажаван.Успелите хора по света казват,че срамен труд няма.А иначе Григор е едно интелигентно момче с бърза мисъл и точни отговори в интервютата,които съм гледал.Нещо,което не съм забелязъл в теб.Вечно махмурлийския ти поглед и бавни реакции създават впечатление за разлагаща се маса,неспособна вече за нищо.Знаеш ли кога змията най-силно хапе?
151
2
 
14
 
! Отговори
Калю преди 6 години
Поначало смешно е сравнението между тенисист и писател. Но много по-смешно е сравняване на третия в света по тенис с нашенски писател. Терзийски трябваше поне да е номиниран за Нобелова награда... Хубаво е човек да има самочувствие, но с мярка.Чак пък Лувърът и Леонардо, хайде по-полека, моля!
150
3
 
5
 
! Отговори
Иво Христов преди 6 години
В България 80 % са тенисисти, които не могат да се подписват
149
3
 
5
 
! Отговори
Иво Христов преди 6 години
В България 80 % са тенисисти, които не могат да се подписват
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калине, Калине, не се ли замисляш, че Гришо е 3 в света на тениса, а ти си дупка номер 9 на кавала на писателите.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като изтрезнее Терзийски ще съжалява за изреченото, както и Маричков и Христов - и тези се мислят за култур-трегерите на "селска нация и манталитет, тенисисти и дюбели..."
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо ни занимавате с един неудачник и завистлив човек, който се счита за писател? След като сам се е оценил за 25 паунда,защо завижда на другите ? Били го чели 10 000 човека,а на дали са и 10! А писатели като Калин, на никой не се необходими!
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Калин Т.се е оценил 100 000 пъти по-високо от Григор.Калинеее,на колко ракии си?Тогава да те попитам колко милиона пъти Меси и Роналдо и Неймар са надценени спрямо теб?Можеш ли да сметнеш?
144
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логиката е много просто, но не е удобна неудачници, мързеливци, простаци и сборния им образ комунисти - имаш качества, създаваш добър продукт, хората са готови да го купуват и ти печелиш пари, обратното е равностойно на милостиня от 25 паунда. В конкретния случай Гришо е спечелил 2.5 млн. долара, защото хората по света са си платили за да го гледат, а за да четат на Терзийски драсканици са платили 25 паунда, защото толкова и ги чете някой - толкова по темата.
143
3
 
14
 
! Отговори
Мирослав Чернев преди 6 години
Моите уважения. *** се господин Терзийски, хубаво. На всеки се случва. Сега до кога ще се опитвате да замажете изсраното. Не виждате ли, че само увеличавате петното. Писателите са си писатели. Тенисистите - тенисисти. Няма причина да сравняваме посредствен местен поет със световно известен тенисист. И да правим генерални изводи за културата на местното население, на основа на това сравнение.
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Леонардо и къде е Калин?
141
8
 
5
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 6 години
Вече не гледам тенис и НЕ купувам Найк.Това е последица от слабоумната рекламна кампания на някои бг медии отразяващи посредственяка МришУ с червения потник, хотелите с пляхове и лоукост полети.