Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300

Най-новата уловка на фирмите за бързи кредити – такса "известие"
85
Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300
Снимка: архив, "Булфото"

Теглиш 1500 лв. и връщаш 6300 лв. В този капан се е озовала майката на Красен Марков от Девня. За да получи спешно пари, тя се съгласила да върне 2400 лева.

Рязко обаче бързият заем се оказва по-скъп от договореното. Получаваш в пощенската си кутия въпросният договор, където пише, че трябва да върнеш 6300 лв.

Още по темата

Оказва се, че в предварителният договор повечето полета са празни, а след връщането му от централата на фирмата нещата изглеждат съвсем различно за този, който тегли кредита.

След като получава парите 63-годишната жена от Девня започва да връща парите. По 130 лева на месец и така 4 години. След това започва битката на сина й и съда, разказва Нова тв.

Сред най-новите трикове на фирмите за бързи кредите е такса "известие". В някои случая размерът й е дори 30 лева за всеки просрочен ден.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях.

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. Точно тогава трябва да сме внимателни, защото фирмите измислят атрактивни предложения, но със скрити уловки. 

А иначе с тези бързи кредите хората попълват дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване.

Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми.

Потребителите, които прибягват до бързи пари са все по-млади хора – до 30 години с висше образование, с доходи около 900 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама те всичките фирми за бързи кредити са на политици бря! Що се чудете къде е държавата...? Това са на айдуците от парламента, демек мафията която управлява. Затова умната и когато дойде времето всички с тоягата в ръце на площада.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Профи кредит" пожелава на всички балъци и цацки весело посрещане на празниците.:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В западна Европа са по-урегулирани нещата.Освен това,нямат право да ти вземат пари до екзистенциалния минимум,т.е. има определена сума за оцеляване на гражданите и не е мизерна,както и не могат да ти вземат и автомобила,ако ти е необходим за работа и т.н.,понякога дори правят споразумения за намаляне на дълга или някакъв друг вариант на разсрочване.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя защо е Законно да се ракламират бързи кредити ? " Вземете ?, до 10мин и тн" чак Деца участват в рекламите !
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако много спешно ви трябват пари и няма откъде да ги намерите, теглете кредит като задължително го изплатете за една година. Не отлагайте, защото ще затънете.
58
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир преди 6 години
Статията така е написана сякаш теглиш 500лв ведньш и мьките докато са почнали с кредиторите и на следващия ден свьршват!
57
3
 
13
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ГНЕВЕНСтатията за фирми от бързи кредити. Не разбрах какво общо има Уникредит. Ако хора нямат никаква , ама никаква финансова грамотност и не четат какво подписват - кой може да помогне? Банките описват всичко подробно.
56
0
 
39
 
! Отговори
прост народ преди 6 години
Направо съм се отчаял колко са прости болшинството от сънародниците ми. Взимат заплати по 800-900 лв и взимат кредити за подаръци по коледа за по 1000 лв (примерно смартфон) и се почувства за "господин за един ден" и после връща, връща. А да изкара с тея пари някакъв курс за да си намери по-читава работа не се сеща... П.С. Иначе и държавата трябва да ги регулира такива ама то държава няма тук. Има само "мутро-бизнес"
55
0
 
15
 
! Отговори
ай сик преди 6 години
Шиите на богатите управляващи не са от много работа.Нито от туршии.Далаверес , рекет и корупция му е майката.
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кредитите в бг са заробващи.За да печелят цветелинки ,боколинки и компания. Слюбов:Хампърцумяууу
53
5
 
11
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Има някви типове, дето взимат бърз кредит за покупка на стара кола. Заслужават си съдбата.
52
14
 
8
 
! Отговори
joy преди 6 години
За талони за лотарията пари имат, но за да си плащат кредита - не!
51
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реват тези, които не си изпълняват задълженията, сякаш всички са им длъжни. Айде стига, всеки тегли кредити!
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ стандарти. Млади хора с "Висше" образование и 450 Евро брутна заплата.
49
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатен обяд НЯМА!!!*** е научен че всичко в този живот идва даром и очаква от всякъдеда му се ДАВА "хей така" щото е много готин.Баламурници.
48
3
 
37
 
! Отговори
Жоре Банкеро преди 6 години
Не разбрахте ли, че тези фирми таргетират точно хората, които имат затруднения да си връщат борчовете- просто бизнеса им е такъв. Никоя подобна фирма няма интерес да привлича платежоспособни клиенти. Схемата е проста а печалбите са огромни, защото веригата е много дълга. Взимаш 1000 лева, задлъжняваш да кажем до 5000- после фирмата продава задължението на колектори и се започва интересното. Описване на имущество, съдилища, адвокати и т.н - една огромна машина за пари.
47
18
 
6
 
! Отговори
Георги преди 6 години
И аз съм взел заем от вивус.бг за 30 дена и няма уловки дори първия е без лихвен. Тия въпросните за който все са измамени взимат кредити от някъкви пишман фирмички, който днеска да намерят 2-3 балъци да им оскъпят кредита с 3000-4000 лв и са оправили годината... Това се равнява на пенсионерите, който хвърлят пари на ало измамниците. Има си точни фирми в България, който не целят да ви мамят и обират. Просто когато се тегли кредит се чете договора, а не после като си пойскат парите да ги псувате.
46
1
 
31
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Има пенсионери, които не могат да прочетат "ситно написаното" в договора, не разбират как стават жертва на гешефтари.Уж има еврокомисар за защита на потребителя - *** и колко българи си знаят правата, и пътя, и средствата - да си ги потърсят! А и българската държава е оставила не вратички, а огромни ПОРТИ за подобни печалбари!
45
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
А калкулирате ли РИСКА да не се върнат парите. И не мислите че принудителното събиране е без пари. За да се съберат принудително се задействат съд, адвокати, чси па и добри момчета понякога. За това взимайте само и когато можете да върнете. А още по-добре - не взимайте наглед лесни пари. И най важното не търкайте вече билетчета че Пеевски и ВБожков нямат къде да си дяват вече парите дето им ги осигурявате.
44
4
 
12
 
! Отговори
sport преди 6 години
Много се колебаех какъв коментар да напиша, но за да има минуси, ще кажа следното. До момента 46 човека храчат. Един няма, който да е проявил мисъл и да каже нещо различно. Всички в един глас. Госпожи и господа, запознати и незапознати, след като този бизнес съществува, значи има търсене. Естествено, не съм съгласен с условията взимаш 1500, връщаш 6000 лв, като това си е некоректна практика. В същото време съм съгласен да вземеш скъп кредит, ако си разбрал условията, нещо, което рядко се случва.