В едно българско село: Четири деца – без ток и вместо храна – вода!

Кой е виновен за мизерията и бедността в семейство от Коларово?
12 дек 2017 14:30,
187
В едно българско село: Четири деца – без ток и вместо храна – вода!
Кадър: bTV

Четири деца живеят без ток и с храна, която понякога е чиста вода. Това се случва в едно българско село – петричкото Коларово. Кметът упреква семейството, че не работи и не търси работа. Социалните служби са дали всичко, което може да се даде. В семейството обаче твърдят, че когато търсят работа, им казват, че няма.

Къде е истината и кой носи вината за това, че четири деца живеят в крайна бедност и мизерия?

Едно от децата страда от епилепсия, семейството е теглило кредит за лечението, после го е изплатило, но последвали нови гърчове и това вкарало фамилията в спирала от дългове.

В момента в къщата няма ток, няма и храна.

"Децата от вчера нищо не са яли, днес не сме яли... Днес ще ядат вода", каза бабата Миролка Пеовска пред bTV.

В къщата живеят, мъжът й с двете й дъщери и четирите внучета. Напът е и пето.

В момента децата са болни, имат направление за лекар, но не могат да ги заведат, защото нямат пари да тръгнат.

"Съжалявам само за децата, грешките на родителите не би трябвало да се отразяват на децата, но за съжаление те страдат", коментира кметът на селото Атанас Гошев.

"Това, което трябва да се даде от социалните, те са го получили. Няма нещо, за което да са подали документи и да не са го получили. А това, че то е малко и недостига, това е вече друг въпрос", допълни той.

Гошев обвини хората, че не искат да работят.

"В момента съм на борсата, получавам мизерни пари, като ме викнат, ходя да работя, искам да работя", обясни Миролка. Тя разказа и че е ходила във всички цехове в околността да търси работа, но навсякъде й казвали, че сега нямат места.

"Трябва и сами да си помогнете. Това, което можем да направим, е еднократна помощ, тя пак няма да ви стигне", обърна се още кметът към семейството.

В краткосрочен план обаче въпросът остава: Ще има ли храна за децата днес? А отговорът е - "Бащата е с едни кози, ако му дадат пари, ще ядат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 46 жокер Борисов не е Нинова да увеличава или намаля САМ прирастът на населението!
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ви чете човек, ще си помисли, че бедността ще бъде решена с контрацептиви и аборти.
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После тези 5 ( за сега) деца ще имат и те по 5+ деца и кой ще им плаща разходите за да може те да не работят ? Проблема само ще се задълбочава, докато държавата не си върши работата и тези не си променят бита и начина на живот.
81
4
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Борисов не е Нинова да увеличава или намаля САМ прирастът на населението!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да се гледат 2 и повече деца?- С 10 лева можеш прескопойно да купиш бебешки дрешки от втора 2 употреба.- картофите ( 1 кг-0.80 стотинки) и лук ( няколко глави0.50 ст)-евтини и подходящи за постна картофена яхния,която може да бъде изяден за една вечер( от 5 души). Бебета( със зъбки) могат да ядат и кисело мляко,каши от плодове ,зеленчуци и др.,месни бюльончета-бебешки обувки-10 лева чифт- може и от магазини Липненски- купувате крем "Здраве" на Арома за бебешка кожа и евтини пелени
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете дъщери на Миролка Пеовска и козаря защо забременяват като не могат да се грижат за децата си? Къде са мъжете които са направили тези деца,нищо не се споменава за тях.
78
3
 
9
 
! Отговори
ще разберете преди 6 години
Стотици хиляди в страната мизерстват. Те рядко попадат във фокуса на медиите, защото са неприятно напомняне за греховете на тия, които пируват с остатъците от държавата. Всеки, който си е насмогнал на масраф,а е закачен на някаква хранилка. Няма го нормалния стопански оборот... Ще разберете за какво става дума един ден, когато се наложат по-тежки структурни реформи от ония през 90-те. Отново каручката ни я теглят от вън, срещу лакейничене, а това винаги е до време.
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До някоя сиТеглили са кредит после са теглили още един да покрият стария и са се забатачили сами са си виновни.
76
4
 
16
 
! Отговори
някоя си преди 6 години
"Едно от децата страда от епилепсия, семейството е теглило кредит за лечението, после го е изплатило, но последвали нови гърчове и това вкарало фамилията в спирала от дългове." От около 15 години имам епилепсия и за първи път чувам за някакво съществуващо скъпо лечение. Интересно... Не знаех, че гърчовете са обвързани с кредити... Не се заяждам, просто наистина ми е любопитно.
75
5
 
9
 
! Отговори
НЕбаща на 5 деца преди 6 години
Добре де,аз що нямам 5 деца?Да не мислите,че ми е хубаво да го вадя?? И като не ядат тия,откъде сили вечер за любов??
74
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Петричко село... защо не гледат картофи, не се иска кой знае какво. Домати виреят много добре в този край. Няма да останат гладни, могат и да продават... или да заменят за яйца и/или пилета с други съселяни. Склонна съм да повярвам на кмета, че мързела преобладава.
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немога да си представя да имам 5 деца а да не им създам бъдеще! Ако тези имат някакъв мозък то би трябвало да знаят че децата са отговорност! За да имаш деца първо майката и бащата трябва да са готови за това. Да създадът условия първо за тях самите и след като са готови тогава идват децата. Тези си живеят като че ли са сами. Ако са сами може да ядът може и да не ядът но децата искат ядене. А тези нито ток нито отопление но пък за секса са готови винаги. Хората немогат едно да имат а тези 5 .
72
4
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Браво на тоз баща, не може да изхранва четирите си деца, но е на път да си завъди и пето .... На това му се вика да живееш с мисъл за утрешния ден, нищо че днес децатата ти ще гладуват, а иначе децата наистина не са виновни за грешките на родителите си, просто бащата трябва да го привикат и да го клъцнат на едно специфично място, хубаво е и ушна марка да му поставят, за да се разпознава отдалеч, както той, така и подобните нему ... !!!
71
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като немогат да гледат деца защо ги създават? Да не се изгуби "умния" корен ли? Аз който съм с две висши съпругата ми и тя имаме две деца. Тези деца се възпитават и един ден ще са като нас с майка им учени и ще създава блага за родината си. А на тези децата с какво ще са полезни с правенето на още деца ли? Каквито са майката и бащата такива ще са и децата. Крушата не пада по далеч от корена. Майката "умна" бащата и той а децата още по "умни".Такива "умници" не са за съжаление!
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа го е казал - който не работи не трябва да яде! Единствения начин хора на село да са гладни е да са абсолютни мързели. Твърдо съм убеден, че такива хора сами са си виновни за положение и не заслужват никакво съчуствение, да не говорим за финансова помощ. Да се сегнат да работят и учат - друг изход няма!
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджукарите да им пратят 10 подкови суджук.
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дддЗащото трябва да се здрав труд, а е по-лесно на готово да ти се поднесе всичко. Интересно ми е колко смучат от държавата годишно тези?
67
3
 
22
 
! Отговори
ддд преди 6 години
Хубаво де, като знаят, че са бедни, лятото що не са направили компоти, лютеници, консерви?
66
2
 
34
 
! Отговори
търтеи преди 6 години
таз в дясно не е на вода . Бабата да гледа внуците ,а младите на РАБОТА ! като се върнат уморени да видим дали ще им се правят деца седнали си и чакат някой да ги храни на готово ,а че малко било .
65
2
 
23
 
! Отговори
Деца преди 6 години
Децата се отнемат насилствено и се дават за осиновяване, на Хора които ще ги отгледат, възпитат и образоват.

Спонсорирани публикации