Видин иска в Калафат, а Калафат: Добре дошли, но и тук е същото!

Хората бягат и оттук, има безработица, разказват местните в румънския град
Обновена: 6 яну 2018 07:34 | 6 яну 2018 07:30,
189

Добре дошли, тук е безлюдно, хората бягат, ще ни се отрази добре! Така жители на Калафат посрещат желанието на видинчани да се присъединят Румъния.

Онзи ден стана ясно, че в Северозападна България организират подписки за отделянето на Видин, Враца и Монтана от страната ни и за присъединяването им към Румъния. Мотивите на инициаторите са чисто икономически.

На 10 км от Видин, в Калафат обаче твърдят, че животът им не е нито по-добър, нито по-различен от този на българите.

Още по темата

"Безработицата и тук е огромна, хората избягали в чужбина, а фирмите се оплакват, че няма квалифицирана ръка", обясни кметът на Калафат Лучиян Чобано пред Bulgaria ON AIR. Според него ситуацията в румънското градче е също толкова деликатна колкото и в българското.

"Добре дошли сте, при нас е обезлюдено, ще ни се отрази добре", коментират мъж на площада в Калафат. Друг допълва, че хората от двете страни на Дунав имат сходни характери.

"Харесвам кебапчетата ви на панаира, те са от магарета", отчита трети добрите страни на България. А четвърти пита видинчани защо не идат в Германия, а предпочитат Румъния.

И докато в Калафат гледат на шега на идеята, във Видин я коментират доста сериозно.

"Кой ще иска един изостанал регион? Никой", пита се и си отговаря видинчанка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поручика БалканецЕми да, нищо никога не зависи от мързеливия. Все други са виновни, и света крив, и слънцето ярко, и т.н. И така до смъртта.
107
10
 
2
 
! Отговори
БЕЛАРУСКА СССР преди 6 години
ДРУГАРЮ КАПИТАЛИСТ-ФАШИСТ АНКЛАВЪТ ШОПИЯ(СОФИЯ) Е ОТДЕЛЕН ОТДАВНА ОТ АГРЕГАТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ...УКРАИНСКА СССР НЕ СЕ Е ОТДЕЛЯЛА ОТ НИКОГО ПРОСТО АГОНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА СЛЕД '90 ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УКРАИНЦИ КОИТО ГОВОРЯТ СТАРОБЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ И РАСА УКРАИНЕЦ НЕ СЪЩЕСТВУВА НЕ УСПЯХА ДА ПОДАДЪТ В ООН ПЛАН С РЕАЛНИТЕ СИ ГРАНИЦИ ДЕЮРЕ И ДЕФАКТО УКРАИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА СЛЕД ИЗХОДА И ОТ СНГ ЩЕ Я РАПАРЧЕТОСАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТИ И МАЛЦИНСТВОТО МИСЛЕЩИ КАПИТАЛИСТ СТЕ БИТИ КАРТИ БЪЛГАРИЯ ПАК ЩЕ Е НАРОДНА.
106
3
 
5
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
До Анонимен 120Опа, още един, който си въобразява, че нещо или някого избира! Прочети по-надолу.
105
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поручика БалканецЩом местната власт им е толкова лоша защо си я избират? Проблемите са си техни те да си ги решават - имат гласове, имат глави. Щом промяна няма значи не я искат.
104
2
 
10
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
До Анонимен 117Къде да работят? Корупцията и чиновническия произвол ликвидираха производствата, а нови инвеститори не искат да идват, понеже хем са рекетирани, хем няма пътища. В земеделието дерибействат и крадат старите кадри от ТКЗС-тата. Цели села се изселиха в Италия и Испания.Тези хора не са ни врагове. Ако мечката играе у комшията....
103
5
 
14
 
! Отговори
До БЕЛАРУСКА СССР преди 6 години
Алооо Беларуската СССР, ти пък откъде се пръкна тука, а като ще ми говориш за Анклави, какво ще кажеш за Беларуският си Анклав, Украйна вече се отдели от ко.чината, а ви ще си грухтите там, докато великия китайски народ стигне до вас, за да ви освободи ... !!!
102
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поручика БалканецМи да работят и да плащат данъци. Кой ги спира? То с мързел само не става и всеки го знае.
101
10
 
5
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 6 години
И ти не си разбрал нищо, за което не се учудвам, следейки драсканиците ти, потресен от интелекта ти! Не "власята" искат да се отделят от България и да се присъединят към Румъния! А такива като теб - лъжебългари! Майката на известен спортист каза пред мен:"Аз съм българка!". Колкото до "въшливите ***", не се безпокой - власите живеят в най-плодородните земи на страната - Златния рог, наносна дунавска земя и са много, много работливи. Оттам - и богати! В мазето на всеки от тях има тонове вино
100
4
 
16
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Никой не иска сериозно да се отделя от България. Нито пък някой се прави на интересен. Хората молят за помощ и така мислят, че ще им се чуе гласът. Който не е ходил в Северозапада само той не знае тази чудовищна мизерия. Опустели цели села, разграбени къщи, липса на елементарни комунални услуги, цигaнска престъпност.Но ако не бъдат чути, следващият път ще е на сериозно. И ако условията у комшиите са назрели, а българската държава е слаба и безхаберна ще стане Косово или Крим.
99
17
 
9
 
! Отговори
БЕЛАРУСКА СССР преди 6 години
СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ Е В ПЪТИ ПО БЕДНА ОТ СЕВЕРОЗАПАДА ДАЖЕ ЖЕЛЕЗНИЦА НЯМА...ДУПКИ РАЗРУХА А ЖУРНАЛИСТИТЕ ВНУШАВАТ ЧЕ СЕВЕРОЗАПАДА ...ЗАЩОТО Е БЛИЗО ДО АНКЛАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ "СЕРДИКА"РАЗХОДЕТЕ СЕ ПО СЕВЕРОИЗТОКА ДА СИ НАТРУШИТЕ КОЛИТЕ ДА ВИДИТЕ ИЗОСТАВЕНИ ГРАДОВЕ И СЕЛА ДА ВИДИТЕ РАЗРУХА ИДЕТЕ НА ДРУГИЯ КРАЙ ДА ВИДИТЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА 28 ГОДИНИ НЕ СТОЙТЕ САМО В АНКЛАВА.
98
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един влах няма да остане жив ако тръгнат да правят нещо. Те си знаят мястото в държавата ни и цялата тази история е смешна. Медийни глупости и пушек както обикновено.
97
1
 
17
 
! Отговори
малко факти преди 6 години
метрото в Букурещ - 1979 , дължина 62 км.жп транспорт - на 4 то място в Европа - 87 000 кмДачия - 13800 работници с произведени и продадени коли за миналата година над 500к автомобилиФорд Румъния - вторият автомобилен производител в Румъния (не знаехте нали)El Car - завод за производство на автобуси (това също не сте чували)RoMan - произвежда камиониако се интересувате може да попитате чичко гугъл :)
96
17
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Ако избягате и мислите че ще сте по-добре много се лъжете. Само не мислете че ще ви оставим да "отделяте" земя, тя си е наша.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 107Или с две думи сега никой никого не може да избере. Може единствено да утвърди чрез гласа си избраните и наредени вече в листите крадливи мeкeрета. Това е истината. Колата се е обърнала вече. А ""след като се обърне колата - пътища много!"
94
11
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 94 преди 6 години
Нищо не си разбрал! Не власите искат да се се отделят, а наш, роден български idиот, май от Врачанско, който иска да се прочуе! Познавам власи от Видин, Брегова, Смърдан, Гомотарци. Повярвай ми, по-българи са от теб! Някакъв навремето искаше да направи "Влашка партия". Не можа да събере и един файтон хора! Лошото е, че нашите медии раздуват този въпрос, който не е въпрос въобще, с което правят лоша услуга на България. Ама какво да правиш - няма кой да ги дръпне за ушите! Демокрация!
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвидетелВсичко е до хората. Ако си си изцапал гащите, сам си си виновен.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвидетелМоят избор не е в НС. Не, не участвам в реденето на листите. Чел съм закона. Той подлежи на промяна, ако хората я искат. Парите ги дават хората според тяхните идеи и пристрастия - добри или лоши. Полицията е такава, какъвто е народа - покупна. Според "разбиранията" на българите така трябва да бъде: трябва хората да се държат под контрол. И медиите се водят от хора. Ето защо в Холанди, Швеция, или Швейцария, живечт по определен начин, а тука иначе. Просто хората са "вятърничави"!
91
8
 
15
 
! Отговори
Мими преди 6 години
Като човек с рода в Мездра мога да кажа следното - с какво софиянци са ви виновни? В Мездра е като навсякъде - комунисти, станали сдс-ри в зората на демокрацията, разграбили целия район, далавери в общината, далавери в в бирената фабрика Леденика.
90
10
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Най - голямата кравеферма в Европа е в България, с. Поповица.Аман от мързеливи ***! Глад за вас и лабут!
89
2
 
8
 
! Отговори
Ха Ха преди 6 години
Щом като е същото в Калафат ,тогава искаме в Мюнхен !