Видин иска в Калафат, а Калафат: Добре дошли, но и тук е същото!

Хората бягат и оттук, има безработица, разказват местните в румънския град
Обновена: 6 яну 2018 07:34 | 6 яну 2018 07:30,
189

Добре дошли, тук е безлюдно, хората бягат, ще ни се отрази добре! Така жители на Калафат посрещат желанието на видинчани да се присъединят Румъния.

Онзи ден стана ясно, че в Северозападна България организират подписки за отделянето на Видин, Враца и Монтана от страната ни и за присъединяването им към Румъния. Мотивите на инициаторите са чисто икономически.

На 10 км от Видин, в Калафат обаче твърдят, че животът им не е нито по-добър, нито по-различен от този на българите.

Още по темата

"Безработицата и тук е огромна, хората избягали в чужбина, а фирмите се оплакват, че няма квалифицирана ръка", обясни кметът на Калафат Лучиян Чобано пред Bulgaria ON AIR. Според него ситуацията в румънското градче е също толкова деликатна колкото и в българското.

"Добре дошли сте, при нас е обезлюдено, ще ни се отрази добре", коментират мъж на площада в Калафат. Друг допълва, че хората от двете страни на Дунав имат сходни характери.

"Харесвам кебапчетата ви на панаира, те са от магарета", отчита трети добрите страни на България. А четвърти пита видинчани защо не идат в Германия, а предпочитат Румъния.

И докато в Калафат гледат на шега на идеята, във Видин я коментират доста сериозно.

"Кой ще иска един изостанал регион? Никой", пита се и си отговаря видинчанка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
5
 
! Отговори
От NW преди 6 години
Познавам хора от Калафат, с много добри позиции. Разказват за безобразията, които стават там, за истинската роля на магистрати, които у нас величаят, гаче са Св. Георги с копието, дето убива змея! А всъщност са котерийни боричкания, зрелищни и груби! В Калафат затварят предприятия - затвориха единствения завод за течна глюкоза!Международният път на практика не носи никакви плюсове за икономиката на града. Връщам се на нашите власи. Познавам такива, които казват, че се чувстват българи! И са!
87
2
 
13
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Aбе, анонимния 95, ти който си мислиш,че нещо избираш! Ти участваш ли в реденето на листите? Ти чел ли си изборния закон? Знаеш ли условията за да регистрираш партия и колко пари ще ти трябват? Държиш ли под контрол полицията и прокуратурата, за да предотвратиш купен вот? Имаш ли медии и колко пари ще ти трябват за да се предпазиш от това да те полеят с помия още първия ден, па ти оди да се жалиш на филанкишията!Ей, много вятърничав народ!
86
7
 
19
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 6 години
Да не забравяме, как румънците се разправиха с фамилията на Чаушеску, с което недвусмислено показаха още тогава, че искат промяна .... А нашите кому.няги още ни обясняват какво ни е отнела Демокрацията .... ???!!!
85
0
 
7
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
До Анонимен 95Още един ***, който си въобразява, че някой му е предоставил нещо или някого да избира!Sancta Simplicitas!
84
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за подписката са глупости, невярна информация, граничи с национално предателство! Хората от този край са най-достойни българи и патриоти и такива писания настройват останалите ни сънародници срещу тях! Т.е. - част от политиката за вбиване на клинове между народа ни! Това са поръчкови драсканици!Познавам много добре хората от този край и съм част от тях. Даже власите от Златния рог не искат присъединяване към Румъния! Някакъв *** решил да се прави на интересен и медиите захапаха стръвта!
83
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига оправдания с едно време след като си изклахме селскостопанските животни на практика това уби хранителната, кожарска кожухарска промишленост. Няма как без наличност на месо, мляко, кожи, плодове да се обоснове проект в земеделието. Затова безумно Герб строят зали, стадиони, градинки в опустелите села и няма никакъв ефект от милиардите пари от ЕС. И вместо възстановяването на нашетоселско стопанство да е тема на европредседателството дон Боко се пъчи като световен лидер.
82
7
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Власята като искат в Калафат, де се изнасят там, що се отнася до Видин той е изконна българска територия, още от времето на Иван Срацимир, когато Баба Вида е била последната българска крепост, паднала под властта на османците, като до последно е защитавала българщината .... Така че тези дето искат Калафат, да изнасят там само въшливите си *** ... !!!
81
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънците нямаха "мирен преход" това е истината, не са страхливи и някои отдадоха живота си за свободата. Нямат там Кутев, БКП, русофили, Петното.Затова след 20 г. ще са на стандарта на Запада. Сега са най-бързо развиващата се икономика в ЕС.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поручика БалканецА кой избира ГЕРБ и БСП, поручик? Сигурно някой от Марс?
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те там са си власи, т.е. румънци.Щом Крим може да се отдели на етнически признак защо тези да не могат?
78
1
 
18
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
А през 2003 год. румънците получаваха с 10% по-малко, имаха корупция и нашите надигаха глас че не било справедливо да бъдем в пакет с тях. Сега, след два мандата на БСП и три мандата на ГЕРБ румънците взимат с 28% повече от нас. Това са фактите. Другото са нескопосани оправдания.
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 89Много добре разбираме, че е политика. Ама политиката не се прави от извънземни, а от хората, които населяват тази територия. Ама били водени за носа от тоя или оня. Ами да не би.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Румъния бягат на Запад, но там са избягали 3 млн. От 30 млн. румънци това прави 10 % от населението.А при нас вече 20 % са вън, което значи, че при нас проблемът е много по-сериозен.
75
0
 
19
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Очевидно като народ ние толкова си можем, щом на върха на хранителната верига са такива като Делян Пеевски, Ахмед Доган, Валентин Златев, Георги Гергов, Бойко Борисов, Нинова, Иван Костов, Румен Овчаров, Станишев, Виденов.Всеки Народ си заслужава участта!
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не разбира, че зад всичко се крие политика. Ако не беше дългата ръка на БКП сега цяла България щеше да е вече за тези 27 г. цъфнала. Защото ние започнахме от много по-добри позиции от румънците. А днес виждаме какво е дереджето. Те са много пред нас.
73
0
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Неграмотният народ - най лесно се управлява - запомнете го от мен !!
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки народ е сам ковач на съдбата си - добра или лоша. Всичко останало е оправдание на хора, които не разбират света и себе си. Нещо от сорта на, кой ми с.а в гащите.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исканията за автономия, освен че са подсъдни са изцяло по икономически причини. За 28 години демокрация икономиката в севрозапада беше ликвидирана. Ликвидационните съвети изклаха милиони селскостопански животни. През 1939 г. сме имали 8 милиона овце, 1989 9,5 , а в момента 1.5 милиона. Говедата от 2.5 в момента са 0.5 милиона, свинете от 3.5 милиона сега са 0.5 милиона. Изплюскали сме ги под благосклонния поглед на ЕС и сега трябва да искаме субсидии за възстановяване на отрасала, ама нядали.
70
1
 
10
 
! Отговори
Ще-ще! преди 6 години
Сега на майтап, скоро и на сериозно.КОРУПЦИЯТА поражда мизерия. Корупцията е злокачествен тумор. А Злокачествените тумори най-често умират след смъртта на организма.
69
9
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Помните ли как *** се радваме на влизането в ЕС Р езултата е правото да напуснеш своята родина и да станеш роб на запад.