Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът за сделката с ЧЕЗ: Регулаторите са на ход!
Обновена: 23 фев 2018 13:40 | 23 фев 2018 13:12, Веселина Йорданова
358
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова ще бъде приета, за да не се влияе върху репутацията на правителството.

Петкова обяви, че напуска поста си преди минути в Народното събрание. Причината - съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

Още по темата
"Заедно с коалиционите партньори ще решим кой да я замести", каза още Борисов пред журналисти. Той е разговарял сутринта по телефона с енергийния си министър.

"За съжаление, когато говорих с нея, тя каза, че ги познава тези хора, и аз не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка. По никакъв начин ние не сме влияли на тази сделка, защото няма и как", каза още Борисов.

Премиерът допълни, че според него Теменужка Петкова е честен човек, "но няма как да си махнеш 20-годишно приятелство". Почтеното, правилното и това я посъветвах, да отиде в парламента и да подаде оставка, съобщи той.

По повод сделката за ЧЕЗ, заради която Петкова напуска поста си, премиерът бе лаконичен: "Сега са на ход нашите регулатори".

Спомняте си какви конфликти, на прокурор ги давахме в предишния мандат, коментира той по повод дейността на ЕРП-тата у нас. Премиерът напомни и че първото му правителство падна заради протести след забавени фактури и високи сметки за ток, както и че с дружествата се водят тежки арбитражни дела.

Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия. "Отдавна сме пазарна икономика и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре управлява активите и така в момента работи целият западен свят", посочи той.

Премиерът каза, че е разговарял по-рано днес в Брюксел с чешкия си колега Андрей Бабиш, който буквално го уведомил за сделката. "Там има и по-малки акционери и всичко това се е вършело в Чехия", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната калинка/бушон.
201
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се спестяват няколко стотин милиона точно от роднините?!?!?Сега с комисионната,ще се прави на аристократка,но ще си остане поредната нагла крадла,както повечето селяци в народното събрание.Оставка на цялата крадлива шайка и нова конституция.
200
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените ще растат винаги до като се ползва ток, такава е съдбата на тока
199
0
 
13
 
! Отговори
ЕГн х 3 Гинки преди 6 години
А как така три жени имат едно ЕГН с Гинка регистрирани с фирми в Търговския регистър?
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сайта БИВОЛ има доста интересен материал за новите собственици на ЧЕЗ - Цветелина Бориславова, Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.Само че от ГЕРБ отпреди около 2 часа го хакнаха.
197
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам въпрос към избирателите на ГЕРБ , харесва ли Ви ,как една шайка разбойници Ви употреби за да вземе властта ?
196
0
 
28
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Вожда обеща, че ще се справи с корупцията след 3 г, защото до тогава ще краде и после идва края на мандата и чао. С един ЧЕЗ по богат. А пък хората нека се палят по улиците, нека тока расте, нали няма да е на власт и да му пука.
195
2
 
24
 
! Отговори
Хйде бе преди 6 години
Време е и за твоята оставка, народа ще я одобри
194
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да е собственик ще трябва да си прави сметка. Днес притежаваш нещо, но ако не си стопанин, утре някой ти го взима. Дали е Бойко, Койко или многознайко с документ и сертификат, ако не управляваш, губиш. Така че спокойно, вършете си обичайните задачи, галете децата си, уважавайте близките си и се наслаждавайте на живота, нищо не е за последно. Има адски много неща които да ни сплотяват, не е задължително да е само тези новини
193
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
теменужка=на герберската Ж.АДАРК,''честна морална'',подаде си оставката,след,като заека мина баира.Сега сигурно,ще е изпълнителен директор,на леля гошка,от Пазарджик.
192
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е щом тия от пазарджик са били и са със сикаджиите ясно, баце гепа лиценза и ша разпределя вече и тока по софийско и западна България, освен магистралите
191
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили Боже, за каква репутация сънува този?
190
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ се омажат, направят далавера за милиарди и оставката я имат като орден!
189
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей този Бойко Борисов макар и с 5 години закъснение, изпълни заканата си.Взе лиценза на ЧЕЗ и прилапа и бизнесът им.И отново целият в бяло. Пак някой друг му е виновен.И в България корупция няма - така да знаете.
188
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сделката е честна защо тя си подава оставка, а Бойко им я приема. Значи сами си признават, че сделката е нечестна. Гузен негонен бяга.
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това бяха същите мурафети с които царистите си правиха далавери с частни соларни панели и така вдигаха цената на нормалният ток ! Да бяха само царистите обаче..... кВлизат в парламента да си узаконят далаверите и да не ги закопчават.Ще е много смешно някой ден да видя Бойко с белезници дори за кратко дори да го оправдаят... обаче ще е мега смешно ..само като знам че на свое име нямат нищо и затова неможе прокуратурата да им направи каквото й да е .Пък и тя си е тяхна ...
186
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ сложи Теменужка за енергиен министър ?От коя партия и чие правителство е въпросната Теменужка ?
185
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-добро от българското, нали?Да не говоря пък за патрЕотите, които ако не си си татуирал Левски или Ботев, те смятат за родоотстъпник или поне една салата по случай гибелта на Апостола да спретнеш и да я пуснеш за лайк?С нечестни политици, честни сделки не се сключват!Продължавайте да си избирате крадците от ГЕРБ, а после се вайкайте по форумите.
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сви.нята Каракачан да подава оставка също. Продажникът днес наредил салюти в чест на руската армия.
183
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При управлението на крадливата Тиква от Банкя, герберастите до такава степен забогатяха, че започнаха да си купуват дори ЕРП-та за милиарди.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!