Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът за сделката с ЧЕЗ: Регулаторите са на ход!
Обновена: 23 фев 2018 13:40 | 23 фев 2018 13:12, Веселина Йорданова
358
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова ще бъде приета, за да не се влияе върху репутацията на правителството.

Петкова обяви, че напуска поста си преди минути в Народното събрание. Причината - съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

Още по темата
"Заедно с коалиционите партньори ще решим кой да я замести", каза още Борисов пред журналисти. Той е разговарял сутринта по телефона с енергийния си министър.

"За съжаление, когато говорих с нея, тя каза, че ги познава тези хора, и аз не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка. По никакъв начин ние не сме влияли на тази сделка, защото няма и как", каза още Борисов.

Премиерът допълни, че според него Теменужка Петкова е честен човек, "но няма как да си махнеш 20-годишно приятелство". Почтеното, правилното и това я посъветвах, да отиде в парламента и да подаде оставка, съобщи той.

По повод сделката за ЧЕЗ, заради която Петкова напуска поста си, премиерът бе лаконичен: "Сега са на ход нашите регулатори".

Спомняте си какви конфликти, на прокурор ги давахме в предишния мандат, коментира той по повод дейността на ЕРП-тата у нас. Премиерът напомни и че първото му правителство падна заради протести след забавени фактури и високи сметки за ток, както и че с дружествата се водят тежки арбитражни дела.

Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия. "Отдавна сме пазарна икономика и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре управлява активите и така в момента работи целият западен свят", посочи той.

Премиерът каза, че е разговарял по-рано днес в Брюксел с чешкия си колега Андрей Бабиш, който буквално го уведомил за сделката. "Там има и по-малки акционери и всичко това се е вършело в Чехия", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
4
 
8
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Кой на който иска ще си продава собственоста...
221
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти,ако бяхте много честни, досега щяхте да вкарате в затвора крадците на България!Е затова ще ни управляват други!
220
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Във всички сайтове лицето от снимката е смазвано от негативно коментиране !Не знам как така рейтинга на лицето Борисов е на това ниво ?Явно медийте и сайтовете са нещо нередовни !!!Абсолютна лъжа е ежедневието на Българина !
219
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната причина на всички пороци и беди това е частната собственост и обусловените от нея противоречия на интересите - на личността и в обществото, на богатите и бедните, на разкоша и нищетата. Частната собственост поражда престъпления, които не могат да се спрат с никакви закони и санкции. Томас Мор, лорд-канцлер на Англия. Комунист.
218
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата не са прости. Много натрупани пари, риск да стоят в чужди банки предвид противопоставянето Русия - САЩ. А по законите на капитала се търси печалба, независимо от риска.Карл МарксПри достатъчна печалба капиталът става смел.При сигурни 10% той вече може да бъде употребен навсякъде.При 20% той се оживява.При 50% той става безумно смел.За 100% капиталът ПОГАЗВА С КРАКАТА СИ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ.ПРИ 300% НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НА КОЕТО ТОЙ ДА НЕ СЕ РЕШИ дори с риск да увисне на бесилот
217
0
 
9
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Когато, някой по-известен все пак умре, се зачитам във форумите. Понякога е ужасно. Какво ли ще пише когато Господ реши да го вземе при себе си?
216
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко да внимама като обикаля из Европата,че и в Цюрип запо(чнали да се стрелят по улиците и утепали двама.
215
0
 
34
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Бойко твойта оставка я депозирай от Брюксел по факса ,няма време !
214
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер е погалил по "главата" Бойко, това е знак, че ще сме в Шенген до края на годината----------------------Не, няма.Чак когато го целуне в устата, тогава
213
0
 
13
 
! Отговори
Аз не беше! преди 6 години
Боко, не признавай!
212
0
 
13
 
! Отговори
Балканска ивелина преди 6 години
Защо цветанов назначи шефа на полицията в сливен без конкурс докога бе бат бийо ще правите каквото знаете чувал ли си че спортист човек глава има ум няма
211
1
 
21
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
До АнонименЧЕЗ не бяга,а го принудиха да си продаде активите на "наш човек". Така се изниза и ЕОН - най-големия оператор с енергийни ресурси.Фирмата водеща в света и ЕВРОПА,но неудобна на БАЦЕ ! Заради интиресите на неговата банкерка беше смачкана ЕОН и принудена да си продаде бизнеса на нашенците от Енерго про. Може някой по-любопитен да разбере под чия шапка са те. Нйма да се изненадате!!!!
210
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да сме на тоя хал сега,са виновни БСП!О ще през 90-години ни разказаха играта!Те сринаха България!Не стига,че ни лъжеха за светлото бъдеще още през Живково време,а после и демокрация не направиха! От БКП станаха БСП! Това им беше промяната! Когато управляваха какво направиха за народа? Никой не вкараха в затвора,а сега много знаят!
209
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер е погалил по "главата" Бойко, това е знак, че ще сме в Шенген до края на годината.
208
0
 
16
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Защо се занимавате с нещо което ежедневно става,но с по-малки сделки?Просто държава няма и всичко е в ръцете на ШИШИ,БОКО и ЦАЦКО. Някой от вас запитвали се какво става с разследването на Московски? В същия момент други родители телевизиите ги разпъват на кръст. Задавайте по остро въпроси на ЦАЦКО! Той много обича да разтяга локуми и да говори без да казва нищо.Сега мълчат за детето което го утрепа министъра от безотговорност,но за другите се дерат като диваци.
207
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОРИ И ЧЕЗ БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ.ЕДИН ЧУЖД ИНВЕСТИТОР С БИЗНЕС ЗА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА НЕ ИЗДЪРЖА НА НАТИСКА НА КОРУПЦИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ
206
0
 
9
 
! Отговори
ОТ БИВОЛ ВЗЕТО преди 6 години
След разкриването на нелегалната манифактура основателят и основен акционер Емил Райков забягва в чужбина. Няма данни да са разпитвани и привлечени под отговорност Бойко Борисов и Пашата.Разследването на Биволъ по случая се сдоби с оперативна информация, че именно *** са организирали впоследствие фиктивен износ на оборудването на нелегалната фабрика извън страната. По документи ливанският кораб Jevo 3 е бил натоварен с машините и е напуснал порт Бургас. Реално машините са заминали в палети за Варна и са били монтирани да работят нелегално да друго място.
205
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NARODEEE IZGONI GI TIA AIDUCI OT GERB KRADAT TE
204
0
 
14
 
! Отговори
ОТ БИВОЛ ВЗЕТО преди 6 години
Добре е обаче да се припомни една друга операция за разбиване на цех за нелегално производство на цигари, която би могла също да бъде кръстена Фабриката. Тя се е състояла през март 1995 г. в Крайморие, както четем в пресата от това далечно време.Фирмата организирала производството е Тео Интернационал, създадена през 1994 г. В нея са акционери следните лица: Бойко Борисов , Цветелина Бориславова, Румен Николов Пашата, Ангел Бончев от Литекс и други по-малко известни люде. В края на 1995 г. Бойко Борисов и Пашата влизат в управителния съвет на фирмата, а след няколко месеца, през май
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесът на електроразпределителните дружества е сладък като мед. Не се правят почти никакви видими инвестиции по електропреносната мрежа, която от Бай Тошово време почти не е мръднала, обаче се събират милиарди левове от сметки за тока. Възможно най-мекото на хляба. Как няма да се опитат да го прилапкат този вкусен и безоблачен бизнес.