Продължават да ни продават сирене-менте

Инспектори хващат и кашкавал от немлечни продукти
47
Продължават да ни продават сирене-менте
Снимка: архив, БулФото

Производители на сирене и кашкавал продължават да предлагат на пазара продукти-менте, констатират проверки на Агенцията по храните.

През последната година инспекторите са установили в търговската мрежа 3 вида сирене и 2 вида кашкавал, които съдържат немлечни мазнини.

Съгласно наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, в тях не могат да се съдържат немлечни мазнини, а ако производителите са вложили такива мазнини, то това са имитиращи продукти и нямат право да носят името "сирене" и "кашкавал", защото така подвеждат потребителя.

169 проверки е направила Агенцията през миналата година, като от магазините са иззети произволни проби от различни производители на мляко, сирене, кашкавал и масло. Три от проверените 98 сирена и 2 от проверените 48 вида кашкавал са се оказали имитиращи продукти с немлечни мазнини.

Санкциите за фирмите-нарушители са до 2000 лв. при първо нарушение и до 4000 - при второ, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Безсмислена статия - загуба на мастило и хартия ако е във вестник и загуба на мб в случая с този сайт.Безполезна и некадърна журналистическа работа!Безполезна и некадърна работа от Агенцията по храните!2000 лева санкция е все едно 2ст. да вземеш от човек взимащ 5000 лева заплата. Дреме му.Научете се вече - журналистите вадят имена на фирми и хора -а не просто да драскат простотии. Така написана статията е нагледно доказателство за некадърност-НАПИШЕТЕ ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ ИЛИ НЕ ПИШЕТЕ СТАТИИ!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MARSH NA SELO TAM VSICKO E CISTO.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали преди години министъра на ГЕРБ Миро Найденов направи стандарт Стара планина . Какво стана с тоз стандарт или всичко е вече Стара планина. Нема ли си го бай Тошовият БДС другото си е измама. Ама не кой му пука за народа. Големците със сигурност не купувят серене от 6 лв., кайма от 5 лв и пр.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и тези които съдържат мляко са под всякаква критика.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво да очакваш от държава менте?
31
5
 
21
 
! Отговори
И що ни е бг сирене? преди 6 години
Нали ядем на Брюксел Правата краставица?!
30
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агенцията по храните само смулира дейност.Резултати НУЛЕВИ.
29
0
 
23
 
! Отговори
Бабината преди 6 години
Ако все още има истинска храна, Агенцията нека направи списък от където хората да могат да се ориентират. Нека тази храна бъде на достъпни цени, защото списъка с истинските храни ще е излишен.
28
1
 
27
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Никога не купувайте от продуктите на Милмекс / Хранинвест / Киселово. Това е фирма с 3 различни имена, продаваща може би най-големите ***, които можете да срещнете на пазара. Чисто доказателство за корупция в БАБХи безнаказаност. Трагедия!
27
0
 
29
 
! Отговори
Само толкова преди 6 години
Ли е проверила Агенцията по храните? ....Тровят ни от всички страни. Ядем доматите с коренищата,храните - менте. Пием некачествена вода и дишаме отровен въздух. Такива търговци ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И - В ЗАТВОРА ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО И ИЗМАМА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.....АМА,КОЙ,КОЙ,КОЙ ДА ГО НАПРАВИ? На изчезващите *** им е все едно. Важното е,че вече по цял ден ядат банани и после има с какво да си избършат.........
26
1
 
58
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 6 години
Безсмислена статия! Пишете кои са фирмите, които продават ментета, че да спрем да ги купуваме! Аз никога не купувам от продуктите на Белла и Фамилия!
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не ви го продават, след като продължавате да си го купувате? За всичко е така-работите за малко пари, гласувате за некадърници, а после само се оплаквате и нищо не предприемате.Не е луд тоя дето яде баницата...
24
2
 
38
 
! Отговори
Танас преди 6 години
То да е само сиренето е добре всичко е менте а тия институции не работя.
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак ги щрияг - хванали нещо някъде някога?!?...Каква е ползата от тези инспектори, след като неселението не се предупреждава от какво да са пази?Хванали ги, взелии подкуп, не казват кой и какво ни трови.А може и ннищо да не са хванали, а да разтягат локума, с цел да си защитят заплатите...
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е менте,живота ни стана менте
21
3
 
32
 
! Отговори
Някой си невеж преди 6 години
От близо 30 години живота ни го превърнаха в менте,за сиренето се хванаха, както казват най-безопастното за здравето при консумация на кроасан е опаковката!
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите са 1,000 лв на ръка!
19
2
 
18
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
До Proba-greshka Това не работи ... 1. няма как да тестваш ... няма къде 2. трябва да дават тест на вкус на място но тава не е 100 % сигурно, че ако ти хареса е от истинско мляко. Не сме хора а б.о.клуци де.би.ли и про.с.а.ци. Ужасно но факт.
18
8
 
26
 
! Отговори
123 преди 6 години
Капитализмът убива!?
17
2
 
72
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Ами ще продължават да ни продават ментета, докато не прочетем статия със заглавие - Опандизиха, отнеха лиценза, конфискуваха имуществото на едикойси, защото е продавал сирене менте....

Спонсорирани публикации