ВМРО: Да купуваме родни стоки, не на двойните стандарти!

От партията искат да бъде защитено българското производство
Обновена: 1 май 2018 17:19 | 1 май 2018 17:16, Веселина Йорданова
154
ВМРО: Да купуваме родни стоки, не на двойните стандарти!
Снимка: БТА

Да купуваме български стоки, за да преборим двойните стандарти и да защитим българското производство, призовават в позиция от ВМРО.

Така ще бъде направена стъпка към откриване на повече работни места в България. Това ще донесе и ръст на икономиката, ще плащаме повече ДДС тук в страната си, а не пари, които ще изтичат от държавата през трети фирми.

Така ще можем да разработим българските марки и ще направим крачка към преодоляване на демографския дисбаланс, заявяват от партията по повод скандала с двойните стандарти при храните в ЕС.

Още по темата

В позицията се припомня, че България е известна със своята култура в областта не само на хранителната промишленост.

Плащайки за стока, произведена тук - в България, с български продукти, всички ние внасяме пари в държавния бюджет, който в крайна сметка "плаща" за допълнителните социални, културни и всякакви други обществени дейности на държавата. Това е бюджетът, от който се плащат парите за здравеопазване, сигурност и отбрана, посочват от ВМРО.

От партията смятат да предприемат законодателна инициатива за подкрепа на българските производители.

"Да направим своя еврореалистичен избор, без да се самозалъгваме, че мегапроизводителите в световен мащаб ще променят политиката си и това даже няма да се отрази на цените", пишат те в позицията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи да купуваме родните стоки с палмово масло вместо вносните с такова? Криворазбран патриотизъм. Няма да купувам български стоки докато българските производители не започнат да уважават българските си клиенти!
111
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувате си баничка,а тя вместо с олио или масло-с палма.Сиренето в нея и то менте-имитиращ продукт-и то с палма.Спираш да я купуваш,но не можеш да спреш детето си в училище да яде този и други ***.После защо децата са дебели и болни.Е,за това.
110
4
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
НЕ купувам БГ Стока , хранителна . Всичко е Отровно . Мляко , сирене , кашкавал и месо се произвежда по Най- Отровната Технология .Ходете в Гърция или Македония на Пазар .
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо българската нация е най-болна в Европа,с най-ниска продължителност на живота и най-висока смъртност?Защото чужди и наши производители и вносители ни тровят с вредните си продукти.Хранителни стоки с палма,плодове и зеленчуци с нитрати,а властта сега се сети за това.И дори реагира неадекватно.Да сме купували българското.А те купуват ли го?
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раздават се евросубсидии-обикновено на наши хора за производство и после никакъв контрол какво е произведено с тези пари и какво е качеството.Наскоро един си беше зарязал конете в планината,не знам оживяха ли горките животни,но нали субсидията е взета.Друг пък получил пари за пасища,а хал хабер си няма от тия пасища.Не смея да си купя пиле,защото не знам с какво е инжектирано.И така за всичко.Никакъв контрол.Няма БДС и никой не ви гарантира,че това,което ядете става за ядене.
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Според някои има :)Еххххххххххх, тролчев, ту си в Париж на кисело мляко, ту в Амстердам за риба тон.........Ай стига ся, не ни подценявай......
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BALGARSKI HRANITELNI STOKI NIKOI NE GI ISKA,ZASHTOTO SA ABSOLUTEN OTPADAK.
105
0
 
1
 
! Отговори
Според някои има :) преди 6 години
До Анонимен 105Според много хора в България има. Те казват внасят некачествени стоки и ги продават по-скъпо отколкото на запад. Ако това е така, то да внасяме тези качесвен стоки от запад и да ги продаваме по-евтино отколкото некачествените в момента. Но явно не е така, както и ти казваш. Т.е. ако искаме да ядем качествена стока или трябва да си плащаме, или да си я произвеждаме тук по-евтина, но не би. Иначе съм виждал В Кауфланд рибени консерви с риба тон, които в Амстердам са 2 евро, тук 3
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало,политиците как искате държава в която 30 барети отиват да арестуват една кметица и чистачки гонят избягали затворници да я вземат на сериозно и да няма двойни стандарти?
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от ВМРО знаят ли,че всички български стоки са бъкани с палмово масло?Кой изяде за една година 12 хиляди тона палма?-Ние разбира се.Къде пазаруват от ВМРО?Явно не от нашите магазини,иначе щяха да знаят с какво ни тровят и родните производители.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Смешен плачПрав си напълно,само в едно грешиш.Няма как този който внася по качествена стока да я продава на по ниска цена,такова животно нема никъде.Това е все едно да отидеш в представителството на ,,Мерцедес'' и да искаш да ти продадат ,,Мерцедес'' на цената на ,,Лада'' Няма как да стане.
101
0
 
7
 
! Отговори
Смешен плач преди 6 години
1. ВМРО можеше да поеме да се бори с този внос преди години2. Западните вериги внасят некачествени стоки, т.к. няма контрол и може да ги продават. А българските вериги? Те защо не внасят само качествени стоки и да ги пуснат на по-ниски цени.3. Българските стоки по-качествени ли са? Май не и не се контролират достатъчно.4. Къде е БДС? Защо не се проверят стоките масово.5. Търговията в България се контролира от мафията и тя е тази, която внася некачествени стоки и ги продава скъпо
100
1
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
"Износителя" 88 така и не ми отговори за коя страна в ЕС "изнася" лютеница!! Ххахах! Тр.ол!! От 100 км си личи!!
99
4
 
11
 
! Отговори
Гневен българин преди 6 години
Какви родни стоки да купуваме бе господа? Лютеница,гола вода наденица,кренвирши пълен б... салам тук е още по сложно,два КОРЕННО РАЗЛИЧНИ вида салам на ДВЕ СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ ФИРМИ имат един и същи вкус,това е феномен от световен мащаб.Проблемът е друг и вие много добре го знаете ама не ви изнася да го кажете.ЗАЩО господа политици не направите така че ЕС да не ни третират като държава втора ръка? Не може да се навеждаш и нагаждаш на всеки и да те имат за равен,няма как да стане.
98
5
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Ай малко сериозно. Цялата тази дандания с "двойните стандарти" си е чисто политическа. Така и никой не разбра в кое детско пюре има палмово масло или в кой шоколад лешниците са с един по-малко. На всичкото отгоре др. Мая се мъчи да ни внуши, че цените в ЕС трябва да са еднакви:))) Тя милата, още при комунизма живее:)) Абе , чадо, ти за пазарна икономика чувала ли си???? Ай питай Лукойл що продава бутилка Сан Бенедето за 3 лв. като тук струва 22 цента на магазина??? Питай ***!!
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква ирония на съдбата...ЛЮБИМАТА НА ЕВРОПИТЕЦИТЕ ЕВРОПА ГИ ХРАНИ С ТРЕТОКАЧЕСТВЕНИ ХРАНИ.И ПРАВИЛНО. ТАКА СЕ ХРАНЯТ СЛУГИТЕ.И сигурно са щастливи, дай Боже.
96
0
 
7
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Драги селяни, утре отидете и си купете един колбас от кварталната бакалия. После минете през ЛИДЛ и си купете "аналогичен". Сравнете "Е"-тата и съдържанието на месо!! После дайте и по парченце на котката!! :))) Там грешка няма!! Ххахахах!
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на тези от партията да им дам по 1 тон родни плодове и да отидат да ги продават на голям пазар в София или Варна на цената на която прекупвачите я купуват (1/3 от тази на която я предлагат на пазара) да видим ще минат ли и 40 минути преди да ги ошамарят мутрите.
94
1
 
2
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Анонимен 88Кажи ми, моля те, къде я изнасяте, че да си купя!! Благодаря предварително!Коя верига я продава в коя страна? Ххахахахахахахах! Тр.ол!!
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите производители на храни от много време са се доказали като измамници.Минимум разходи, максимум печалба.Контрол никакъв.Като купувам нещо се опитвам да избягвам нашето производство.Нямам предвид точно храните,а като цяло стоките родно производство.В повечето случаи когато съм правил компромис,след това съм съжалявал.