Жената на Боян Петров: Шансовете му са големи, няма да се откажа!

"Знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия"
Обновена: 10 май 2018 11:46 | 10 май 2018 09:40,
358


Документални неуредици бавят включването на хеликоптери в издирването на изчезналия ни алпинист Боян Петров.
Още по темата

"Непалски хеликоптер има готовност да излети, проблемът обаче са документални неуредици с Китай, тъй като до този момент двете държави не са работили съвместно", каза в студиото на "България сутрин" жената на Боян Петров Радослава Ненова.

По думите ѝ от ключово значение са алпинистите, които днес ще тръгнат да го търсят отдолу. Също така ще бъде направена сателитна снимка на склона, където издирват аплиниста.

"Шиша Пангма трябваше да бъде загрявката за Еверест. Боян беше в отлична физическа форма. В планината за съжаление винаги има какво да се обърка, невъзможно е всичко да бъде предвидено. Продължавам да вярвам обаче, че шансовете му за оцеляване са големи. Познавам го добре и знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия. Затова и няма да се откажа да го търся", допълни още Радослава Ненова.

Пред Bulgaria ON AIR алпинистът Петя Колчева подчерта, че Боян Петров е изключително опитен и волеви, затова е и на мнение, че шансовете му за оцеляване са над 50%.

"В подобна ситуация единствено качествата на характера и мъжеството помагат да се справиш. Освен това той е доста предпазлив, умерен е и не би играл на хазарт в планината", посочи още тя.

Боян Петров е бил видян за последно на 3 май. По-късно, палатката му беше намерена, затрупана от сняг в най-високия лагер 3.

Надеждите са, че Петров може да се е подслонил в един от по-ниските лагери и да чака помощ там.

Съпругата на алпиниста - Радослава Ненова е открила дарителска сметка за средства за спасителната операция:

Радослава Георгиева Ненова
BG32 UNCR 7000 1523 2695 49
UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не друго - той ще остане фриш ... още векове!
176
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСпортът има за цел умствено и физическо израстване на човекът. Това не може да бъде спорт, щом смъртта дебне от всякъде. За мен не може да бъде и професия. Какви са премиите за тези катерачи и кой ги заплаща? Дори всичките 8-хилядника да изкачиш какво го грее човекът броещ си левчетата в джоба?
175
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди два дни кукундрелата казваше, че има пари от застраховката, но явно след посещение на застрахователния офис скоропостижно се е наложило да открие просешка банкова сметка!
174
2
 
16
 
! Отговори
до 181 преди 6 години
Има резон в това, което казваш.Да не се окаже накрая, че застраховката се е анулирала щото не е изпълнил някое от условията. И това да е причината как отведнъж затрябваха пари.
173
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поразрових по-старите коментари. Видях, че някои са изчезнали. По-специално онези, които ни споменават за друго заглавие в днес,бг, а именно:"Нова смърт заради доплащане на лечение. Жена не събра 10 000 лв..."Много живо ме интересува, защо държавата не даде пари за въпросната жена, а дава за Боян. Единственото ми обяснение е РЕКЛАМА. Управляващите си правят реклама, колко са загрижени за българите. Помощта им за болната жена нямаше да се разчуе!
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ако имаше достатъчно пари щеше да е от летящите до Марс или Луната. Човекът си е такъв , не го виня, но не мисля че би се зарадвал на идеята да се просят пари да го "спасяват".
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека някой алпинист да каже в тази обстановка на върха, дали има някой луд, който ще тръгне да търси торба с кокали?
170
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой застрахова алпинист отделил се от групата и тръгнал сам срещу предупреждението на организаторите? Застраховката той сам си я нулирал - с рак, диабет, отделил се от групата...няма застраховател дето да плати..те и по принцип не плащат....
169
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е справедливо спрямо всички бедстващи хора в България да се дават пари за спасяване на някакъв бонак, хукнал да гони дивото, а за тях само стеден пръст от властта!
168
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всичко е така и действително е застрахован,1-во застрахователя трябва да си ги организира тея работи2-ро има бързи кредити. щом застраховката покрива всичко, то няма опасност да не бъде погасен кредита. Тя все пак ще е залог.При горните 2 фактора е изключително неуместно, да караш хората да събират пари за човек, който съзнателно е тръгнал на мислия, от която има голям шанс да не се върне! Това меко казано.
167
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените за които ми е жал , че умират по чукарите са шерпите. Те го правят да си хранят семействата и се излагат на огромен риск да носат бутилки и палатки на смелите покорители на върхове плъзнали от целия свят. Пък за Еверест е направо лудост вече - пъплят като мравки във верига по въжето организирани по групи. Направо си е задръстване за върха. Погледайте някой документален филм - няма никаква мистика, никакъв героизъм, това е най-новата екстремна масовка , добре че е над 60 000 Евро...
166
1
 
18
 
! Отговори
до Цветан преди 6 години
Има...има...за този със селфито - не те одрусват с 50К $
165
4
 
24
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 6 години
Все си мисля, че има и по лесни начини да се самоубиеш. Наречете ме ***, но аз лично не намирам разлика между този и някой паднал от покрива докато си прави селфи.
164
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този спорт/хоби/страст няма морал. Над 8000 метра няма морал, няма другар, няма помощ, няма човещина..има само смърт около теб..ха си изостанал, подценил времето, надценил себе си, подхлъзнал, отпуснал и си част от пейзажа за следващите хиляда години....Тези хора отиват там за егото си...и най-страното е че всички си мислят, че са по-големи от смъртта, но последните им думи винаги са "не ме оставяй да умра тук"..прочетете малко Еверест хроники и ги вижте всичките смелчаци....
163
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шансовете са го намерят на статуя са още по-големи, но знаем, че тя няма да се откаже да събира дарения. След като се събраха за Теодора сигурно и за този ще се съберат. Аз няма да участвам и в двете кампании - има прекалено много хора, които не по тяхна воля са в затруднение. Тези двамата не са в тази група.
162
0
 
14
 
! Отговори
до 171 преди 6 години
Има...има в темата ...още 2ма ... 3ма като теб!Дето ни казвате колко сме долни - и призовавате гражданската ни съвест!Колко трябва да сте лицемерни?И в хастара даже!
161
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има приказка "На гол *** чифте пищови"- Струва ли си да издържаме фенове на дивият живот ходещи по Антарктида и Хималаите , а да нямаме пари за болните деца на България?Хора даряващи органи ги продаваме на други държави с цел лично облагодетелстване на "хуманните лекари". Нищо не го грее обикновеният човечец , че професорът Пимпирев отишъл за 20 път на Антарктида . Няма нормални условия за хората с увреждания. Няма точен отчет парите от БГ Коледа колко са и къде потъват?
160
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шансовете му са големи! Няма да се откажа! Вие преведете пари! Тая учила ли е теория на вероятностите?! Шансовете му са абсолютна нула! Шансовете за възкръсване са 1 на 2 милиарда (джизъс)
159
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак сега осъзнавам колко измъчен народ сме, всеки има своите житейски проблеми, но чак такава злоба, че да напишеш ДА НЕ СЕ ВРЪЩА и да не проявиш капка човещина, е наистина не осъзнавам как е възможно. Да желаеш смъртта на друго човешко същество и то не някакъв престъпник, а човек прославил България е това вече е тотална морална деградация. Никой не ви е задължил да пращате, като не искате недейте, но не казвайте за този голям българин, че е психо и други подобни епитети.
158
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратете смс на 112 с текст спаси лудия боян! Цена за сма 50000 долара с ддс