Жената на Боян Петров: Шансовете му са големи, няма да се откажа!

"Знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия"
Обновена: 10 май 2018 11:46 | 10 май 2018 09:40,
358


Документални неуредици бавят включването на хеликоптери в издирването на изчезналия ни алпинист Боян Петров.
Още по темата

"Непалски хеликоптер има готовност да излети, проблемът обаче са документални неуредици с Китай, тъй като до този момент двете държави не са работили съвместно", каза в студиото на "България сутрин" жената на Боян Петров Радослава Ненова.

По думите ѝ от ключово значение са алпинистите, които днес ще тръгнат да го търсят отдолу. Също така ще бъде направена сателитна снимка на склона, където издирват аплиниста.

"Шиша Пангма трябваше да бъде загрявката за Еверест. Боян беше в отлична физическа форма. В планината за съжаление винаги има какво да се обърка, невъзможно е всичко да бъде предвидено. Продължавам да вярвам обаче, че шансовете му за оцеляване са големи. Познавам го добре и знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия. Затова и няма да се откажа да го търся", допълни още Радослава Ненова.

Пред Bulgaria ON AIR алпинистът Петя Колчева подчерта, че Боян Петров е изключително опитен и волеви, затова е и на мнение, че шансовете му за оцеляване са над 50%.

"В подобна ситуация единствено качествата на характера и мъжеството помагат да се справиш. Освен това той е доста предпазлив, умерен е и не би играл на хазарт в планината", посочи още тя.

Боян Петров е бил видян за последно на 3 май. По-късно, палатката му беше намерена, затрупана от сняг в най-високия лагер 3.

Надеждите са, че Петров може да се е подслонил в един от по-ниските лагери и да чака помощ там.

Съпругата на алпиниста - Радослава Ненова е открила дарителска сметка за средства за спасителната операция:

Радослава Георгиева Ненова
BG32 UNCR 7000 1523 2695 49
UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булка Кроновица и сие са потресени, че пара няма да има! Е няма да се дадат!
196
3
 
25
 
! Отговори
милен преди 6 години
Впечатлението е, че госпожа Ненова няма вид и държание на притеснена за случващото се....и видът и поведението и са неадекватни със ситуацията
195
3
 
22
 
! Отговори
до Krom преди 6 години
Не си прав ,човек, но на българите им писна да се просят пари за хора сами поставили се в положение да бъдат спасявани- Теодора и мъжа и хукнали по медиуми , Боян по баирите...а има толкова много належащи неща. Медиите угодничат по кървящите проблеми на държавата, а насочват вниманието си по такива силно дразнещи материализирани призиви за човечност и състрадание. Това предполага изливане на страстите в коментарите. Като човек се надявам Боян да е слязъл накъде и да е ок.
194
19
 
2
 
! Отговори
AlienMind преди 6 години
О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?Мнозинството от коментарите иде да покаже че наистина на човешкото същество му е писано да изчезне като вид! Човек трябва да си катери по цял ден и изобщо да не обръща вниманиена така нареченото общество!
193
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дано ако някой ден, по чудо този се спаси, да прочете по форумите какво мислят всички хора за него!"----------Не за него, за всички измислени "идоли" и "герои". Добре е да го прочетат още сега, за да разберат, че са велики само в собствените си очи и тези на близките им. Никой не се интересува какво "покоряват".
192
19
 
9
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Равносметката. "Здравия" селски ген на българина ще го затрие завинаги. И основателно ще е. 203 коментара под тази статия са "красиви" като стомашно съдържание на някой дето е жулил шльоковица до 6 сутринта! То не бяха призиви ***, подигравки и "морални анализи", та накрая до тея последните. Отвратителни човечета с отвратителни комплексчета. Така. Извадка за "обществото" ни. Предизвиква погнуса и донякъде - състрадание. Отново - никой не Ви насилва да дарявате. Но и не повръщайте отгоре.
191
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ''спортове", които са прекалено опасни и тр да бъдат забранени в световен мащаб...
190
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената на Боян, жената на Боян дали го е попитала преди да тръгне дали има пари за спасителна акция?! Дали е опитала да го спре?! Дали е казала, че ще се налижи да дрънчи пари поннай-позорноя начин по медиите?!
189
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една от предходните 200 статии за боян зеления имаше много точен коментар на ситуацията - спасителите сигурно са стъпвали върху боян без да разберат, на фона на времето последнте няколко дни. Това обобщава случкатаз
188
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано ако някой ден, по чудо този се спаси, да прочете по форумите какво мислят всички хора за него!
187
9
 
16
 
! Отговори
Веско - шерпа преди 6 години
В Събота като почивам взимам мотиката и отивам да го търся!
186
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдовицата казва няма да се откажа да крънкам дарения. Как не ви е срам просто не знам.. кой е длъжен да плаща за собствената тъпота на боян зеления???
185
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този преди време не го ли беше треснала кола в Струмското дефиле?
184
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Равносметка = От всички пишещи тук, 14 са казали да не плащаме спасяването му0, кръгла нула са пожелали да платятЕ?
183
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сам човек, при това болен от диабет, тръгнал самостоятелно да дири адреналин. И после - бюджетът трябва пак да плаща на хора, които си играят с живота и смъртта, защото решили да се забавляват. Стига вече. Ако има застраховка - да се плати от нея издирването, в рамките на възможното.
182
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го разбирам този спорт, не разбирам трябва да тръгваш по път осеян със смърт.Дано Боян Петров да е жив.Никой не заслужава да остане на скалите.Стискам палци.
181
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 1 седмица - шансове 50% ..Утре колко ще са?
180
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нас българите това ни е най-голямото проклятие - индивидуалисти сме. Не можем да работим в тандем и да си смачкаме егото в името на общото благо. Умни сме, интелигентни сме, комбинативни сме, имаме хъс, обаче сама птичка пролет не прави..не знам срещу тази орисия ако може да се направи нещо,да се сплотим някакси, да надраснем егото си, щяхме да сме много напред като нация...
179
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се превърне сметката в сметка за издирване на всички вече пукнали по планините баирбудали? Да кажем Боян, Христо Проданов... мисля, че Христо също би искал са бъде намерен и СПАСЕН
178
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако баба Ванга беше жива, сега щеше да каже. Абе он си пукна, дека ке го терате! Баирбудалата отдавна е ритнал камбаната