FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да приема всякаква държавна финансова помощ извън застраховката за всеки,който храни хобито си ! Това прави ли ме хейтър ? До утре няма да ми стигне времето да назова колко други анонимни герои има в тази държава,чиито героизми са ,за да изхранят семействито си ,а не да се занимават с глупости ,които рискуват живота им.Уважения към този човек,но прекалихте ! Бензина стана 2,30,има хора ,които не виждат близките си заради това ...Къде е държавата да ги спаси ???
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами като сме прости,медиите и "умните" социопати ще ни насъскват едни - други
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАЖАХ ВИ ДА НЕ МЕ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ
39
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречените злобари/хейтъри, са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари!------------------------------------------------------------------------------------------------------------Алгафари, посипи си главата с пепел! Успял съм, образован съм и то 5 пъти във ВУЗ с магистърски степени. Има много хубави неща за мен! А журналистите трябва да имат такт и знаят кога да спрат! Писна ми от този Боян!
38
2
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Цоциалните мрежи са лице на Истината, не са "отходна канализация". Там се вижда, много точно и ясно омразата към настоящото състояние на нещата в България, или хайде д акажем, негативната оценка за управляващата класа. Тя иска да ни едини със себе си, но ние с еразграничава от нея. Тя не принадлежи към нас. Затова е т. нар. "хейт". Проблема не е, че сме "неуспели", проблема е,ч е не искаме да "успеем" по вашият модел, Хараланчо и Алгафарчо. Не искаме да бъдем част от вас.
37
3
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
статията е за такива като теб, но понеже те трудно изпитват самокритичност или пък биха излезли от зоната си на комфорт знам че няма да се промениш. Възможно е вече да е късно дори за това. Бори се дори да е късно..
36
3
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 6 години
Боян Петров е герой с толкова заболявания да е на върха и да, трябва България да се грижи за всеки свой гражданин, но не, България не се грижи за всеки свой гражданин, а само за онези, които са приятели на Бойко
35
2
 
2
 
! Отговори
до бай Ганьо преди 6 години
...И глъхне далечезад пътника глъка и шум нетърпим,и чезнат равнища пребулени вечезад него, там доле, от пластове дим...
34
1
 
18
 
! Отговори
аедж преди 6 години
добре ние ползваме соц мрежата като отходна канализация ами уважавания петров/дано е жив човека/, как така 4овек на инсулин тръгва без подсигуровка, без gps ,без да помисли какво ще стане ако нещо му се слу4и....! ей това как му се вика господин антроположе???вие сте умен, начетен - това кажете!!
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Харлан Алгафари не е точно прав, да не кажа хич. Хората се дразнят не толкова, че се отделя обществен и паричен ресурс за него, а за това, че нещата се правят хаотично, на парче, преекспонират се по нечистоплътен начин от политици и медии; няма ред, няма яснота. Че нали всички плащаме, ангажираме се емоционално. Отишъл някой на шаман в Индонезия - плащай народе, друг се се качил някъде-пращайте совалката, момиче изчезне за 3 дена-цяла държава трепери. А в детските градини децата ядат ***
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
особено нагло поведение има женицата на алпиниста
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък господинчото изобщо не си вдига рейтинга като плюе българите дори и злобари а.... АлаБалаФари.Къде е държавата за простоватия човечец по света-никъде,ще умре като куче на улицата,а не на някой извесен връх.Господин алгафари си го пиша на оная си работа и всички политици в частност.Приятен ден на всички БЪЛГАРИ ПО СВЕТА И У НАС .
30
2
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
И ти си за там..като 23
29
7
 
13
 
! Отговори
Ico преди 6 години
Боян Петров е Голям - храни толкова много журналисти. А Алгафари дава обидни квалификации на хора, които не познава - това е непочтително и неморално, но морал от един комунист, морал от човек от партия избила стотици хиляди без съд и присъда ненормалните страни на комунистите не им дават микрофона от сутрин до вечер, но това е България.
28
15
 
11
 
! Отговори
Симеон преди 6 години
Злобари, завистници или както е модерно да се казва сега "хейтъри" винаги е имало! Просто не винаги им се е давало гласност! По интернет им е лесно, защото за тях е важно да не застава очи в очи с хората, а могат да си злобеят от дупките си! Боян Петров е човек, който си отстоява мечтите и може би вече не е сред нас, за съжаление! Но, едно редово хейтърче винаги ще използва случая да си излива злобата, и че някой му харчи данъците, които едва ли си е платил
27
9
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Боян е там,където е искал да бъде-на върха.И ще остане там.Той вече е легенда.
26
7
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Няма никакво значение какво е ....и ти също като 7
25
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медиите овоняха цяла България с трагедията на някакъв самонадеян аматьор който тръгнал да се катери по планината без хабер да си има от това.
24
14
 
16
 
! Отговори
статистик преди 6 години
На бас че повечето злобни коментари са от оскотяли хора,дето са безработни или бачкат в завод за 20 кинта на ден! (Простено им е-те са наказани зверски от съдбата!)
23
3
 
31
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 6 години
Защо сравнявате алпинистите с Гагарин, Веспучи и прочие. Нищо общо нямат. Освен риска. То и миньорите работят в риск. Но никой няма да им се чуди. Те работят. Другото си е бабаитлък или мачовщина.