FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FB само? Я си вижте вашата коментарна секция!
21
3
 
17
 
! Отговори
99 преди 5 години
Как само се поддържат един друг измислените герои. Сакън да не им блесне истинското лице. Забравят, че българския *** ги храни и без него са никой и няма да имат нищо.Наглеци!
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
истината винаги е неудобна,това не значи непременно хейтване.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли държавата прави нещо. По-скоро се действа в рамките на застраховката.
18
9
 
13
 
! Отговори
Пацо преди 5 години
Не ми харесва да чета злобни коментари, ноо имам въпрос, защо Боян е тругнал преди другите и е оставил сателитният си телефон, елементарни грешки, които струват живота му. Иначе дреби души по форумите и FB колко искаш.
17
6
 
18
 
! Отговори
Дедо Аналко преди 5 години
Нидалчо не българин нито по месторождение, нито по религия, манталитет и какеото там се сетите. Хейтъри значи, а?! Що бе. Щото му се чудим на акъла ли. Ако алпинизма е нормално нещо, то нормални трябва да са още много странни човешки дейности. Например мазохизма. И все пак не се ли прекали с този нелеп инцидент. Толкова ли няма нещо по позитивно и интересно?
16
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имаш държава зад гърба си ако си Боян Петров...Ако си просто Боян някой си там..има да си чакаш...
15
26
 
15
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Наистина е жалко всичко това, което се излива по адрес този човек.Някаква луда напревара всеки да изкаже мнение за ситуация, която е много далеч от сферата му на познание.Ако всички мислеха така, нямаше да ги има Гагарин, Армстронг, Хилари, Веспучи, да Гама и т.н.Ако нямаше хората отдали живота си на това да се разшири човешкото познание все още да сме в каменната епоха.А елементарните и злобни хора първи щяха да ги изядат дивите зверове.Но ..... тъжна история .... спирам до тук.
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски сериал /сапунка/ епизод 190 234 567 сезон 2 345. Изказването на нидал Глупари.
13
24
 
12
 
! Отговори
Изпъквай :) преди 5 години
До Анонимен 10Как добре те е описал Алгафари:"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат."
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света."Ето - точно поради причина, че държавата няма да си мръдне пръста за обикновен българин, подразни болшинството хора. В този случай медиите си повишиха рейтинга неколкократно, ама де да беше бай Драган от село Голям камък.
11
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21 бяха загиналите досега на Шиша Пангма, той е 22. Това някакво постижение ли е? Всеки си има приоритети, преценява рискове и си живее живота.Ресурс за българския гражданин, който не може да си плати лекарствата, да си получи заплатите ще има ли? Или само за избрани "елитни".
10
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи когато обществото изразява мнение, което не се харесва на някой същества и сме хейтъри , така ли?Да това че занимавате нацията със самоубиец и че събирате пари за един умрял да го търсим.Да не сме то пращали там??!?!Хейтъри сте вие където пускате постоянно новини за него и крадете пари за един умрял.Има толкова болни нуждаещи се от пари - говорете за тях.Да го намират по скоро умрял , щото не е жив и да се приключва
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми простотията е голяма
8
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Разпозна ли се в описанието :"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат." Ето това си ти - боли ли истината?
7
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има няма 1-2 часа и пак публикация. Айде спрете се малко, че вече много дразните. Нищо друго не се случва по света и у нас. А господата, който са седнали да обиждат хората да си ходят у тях и повече да не се показват.
6
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е, че Алгафари е придобил самочувствие като българин.
5
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо се мисли, че обективните коментари са злобни? Наистина се прекали с него и той не е виновен, а медиите. Те му надуха балона, че е нещо по-различно от другите алпинисти, че е герой в мирно време, а всъщност е човек който има хоби. Хоби с рискове и то големи. Приятно му беше когато му взимаха интервюта, посрещаха и изпращаха, за което плати скъпо. Пресата у нас не напразно е на 111 място по свобода. Поръчкова е и това ядоса хората. Те искат реална информация а не напудрени новини.
4
4
 
16
 
! Отговори
Батман преди 5 години
До Анонимен 2 Напълно съм съгласен с теб.
3
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман, сопрете се бе, стига статии. Оставете човека да почива в мир.Медиите преекспонирахте ситуацията и стана непоносимо. Никой не мисли лошото, просто ни писна да ни занимавате.