Радев за Рамазана: Смисълът на празника е да ни сближава!

Президентът поздрави мюсюлманите у нас с празника
Обновена: 15 юни 2018 12:29 | 15 юни 2018 12:15,
73
Радев за Рамазана: Смисълът на празника е да ни сближава!
Снимка: архив, Булфото

В дните на Рамазан Байрам, посветени на опрощението, щедростта и равносметката, пожелавам вашите домове да бъдат благословени с мир, здраве и щастие.

Това заявява президентът Румен Радев в приветствие към представителите на мюсюлманското изповедание в страната по повод празника Рамазан Байрам.

"Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава. Когато споделяме радостните дни и традициите си, укрепваме единството и силата си да преодоляваме заедно трудностите по общия път", посочва държавният глава.

Румен Радев подчертава, че българският народ има многобройни основания да се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности.

"Представителите на мюсюлманското изповедание в страната дават своя принос за съхраняването на това разбирателство и на взаимната толерантност", пише още в приветствието му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
4
 
! Отговори
до безин тюркестан преди 5 години
Възродителния пр-с е нищо,голямо нищо д 500 г.турско робство.Ще изчезнете от лицето на земята.Всички ви мразят и желаят см-рта ви.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религите ни учат на добро но има хора който ги изопачават . Всеки е свободен да вярвя в каквото си иска . Трябва да се уважават всички религи ако няма толерантност ще избухне воина. Да в ислямския свят има воини казват че вярват в Аллах казват че го правят за него но къде пише че трябва да се убиват хора . Не мисля че има религия която позволявя убиството на хора . Които казва че ще влезе в рая (дженета) с убиството на невини хора е лъжец .
47
1
 
6
 
! Отговори
загадка преди 5 години
Рамазан или шекер байрам?
46
3
 
6
 
! Отговори
безин тюркестан преди 5 години
До българинМного бързо забравихме Възродителния и *** а 500 години помним комшиите!
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До To6Арабоезичните християни в Ливан, в Сирия и в Египет, наричат Бог с думата "Аллах". Просто тази дума се ползва за буквален превод. Аллах не е име, като Петър и Александър и Георги, както си мислят почти всички хора, а е дума, която означава Бог.
44
2
 
4
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Ердинчо ,ердинчо, какво ще си връщаш бе батьов. Явно Аллах, не ти е показал кой кде трябва да живее.
43
0
 
6
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Проблема не е в това, че бог е един за всички на земята, а в това кой как го приема и как го използва за нечистите си цели.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До To6"То сближаването е едно на ръка, но защо мюсюлманите не признаят пред всички, че и те и ние християните се кланяме на един и същи БОГ (АЛЛАХ). ??? Създава се впечатление, че БОГ не е ЕДИН."Mюсулманите отдавна са го признали това. Трябва християните да го признаят.Освен това, в Библията, в "Битие" (1-27) се казва: "И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде"... Т.е. според християнството, Бог има вид на човек. Затова си го представят като беловлас старец. Тъпaшко!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братушка, хайде бягай да направиш едно Коремно по случай празника :)
40
6
 
5
 
! Отговори
Ердин от Русе преди 5 години
Тук са били земите на Аллах! Ще си ги върнем!
39
4
 
2
 
! Отговори
To6 преди 5 години
То сближаването е едно на ръка, но защо мюсюлманите не признаят пред всички, че и те и ние християните се кланяме на един и същи БОГ (АЛЛАХ). ??? Създава се впечатление, че БОГ не е ЕДИН.
38
8
 
8
 
! Отговори
Inter преди 5 години
Браво г-н президент, поздравете ги. Направете ги да се чувстват като у дома си.Те са от изборния електорат на вашата менторка и на чорлавото ви вице-недоразумение.Само не знам защо в тази връзка пропуснахте да поздравите и онези, дето празнуват Банго-Васил...обединителю национален.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова ли са страдали 500 години нашите предци? Затова ли са платили с живота си свободата на Майка България, че днес политиците да ни налагат сближаване с главорезите на българския християнски народ??? Безсрамие и политическо лицемерие....
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са източноправославни християни повечето, друга част католици християни и нямат нищо общо с мюсюлмани, ислям и техните празници!!! Няма нужда от сближаване, а от ясно разграничаване между християни и мюсюлмани!
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да бе да като гледам всички са българи ама вероятно от тия от 866 г. примерно Ивайло Московски , Кубрат Пулев и.т.н се крие до дупка да не се разбере че същите тези изброени са Побългарени Роми ама информация няма и няма даима , а защо? Толкова ли е страшно да се каже Истината , да няма да ги убият Извънземните.............хаха .....само за смях тука
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а кой българин в 2018 е в състояние да каже че е насила Християнизирън , колко българи знаят за Покръсването и шо е то в крайна сметка , те местните ви Роми не се имат за Роми ........хаха ..............смешници на една смешна Държава
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно ние споделяме техните празници. Като не ги уважаваме, не ги следваме и изпълняваме дословно, пости включително. Ядем свинско пием вода на воля. И как това че те ни смятат за неверници и грешници и ще горим в ада поради горепосочените причини това ще ни сближи. Това се нарича демонстриране на добродетели които не олицетворяваш.
32
4
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
А бе "историко" папагалски вземи се скрии с тъпата си пропаганда.Изчерпан си с четирите реда които са ти написали да постваш непрекъснато тук.А как сме покръстени в източното православие не е твоя работа,важното е че сме го приели за своя религия докато исляма- никога.*** да си биеш главата о земи по пет пъти на ден и смени репертоара.Изтърка се.
31
8
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
Не се самозаблуждавайте.Ислямът е чумата на човешката мисъл.Злините идват от исляма.Ненапразно в ислямския свят се надигат гласове,че ислямът учи на омраза,ненавист към другите,убийството на друговерец е въздигнато на пиедестал.Вижте каква е картината в ислямския свят.Вижте как убиват жени,деца,стари хора-невинни из Европа.Тази религия превръща родения човек в звяр.Не се самозалъгвайте.Обърнете се към близката хилядолетна история,и повече аргументи не са ви нужни.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабите и те насила са станали мюсюлнани .Я вие първо се информирате как действа Мохамед в Мека и Медина ,а и с останалите .