Дано детето ми да умре преди мен!!! Какво заслужават хората с увреждания?

Език мой, враг мой... апел към лидера на "Подкрепа"
Обновена: 20 юни 2018 17:00 | 20 юни 2018 17:00,
91
Дано детето ми да умре преди мен!!! Какво заслужават хората с увреждания?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Г-н Манолов, слушам интервюто Ви. Казвате, че тези "нещастни деца", които искате да ги махнат от улицата, не заслужавали "такова отношение" от тези, които ги "водят на слънцето, на жегата", т.е. от техните майки. Т.е. казвате, че не заслужават отношение от техните майки, които живеят и протестират за тях. Интересно.

В случая се обръщам към Вас като човек с над 80% степен на инвалидност от над 20 години.

А заслужават ли неглижиране и тупане на топката, което се прави през последните десетилетия?

Заслужават ли отговорен за тях министър да литне за 16 000 лева, за да представи "огромния напредък на България" в посока грижата за хората с увреждания, докато те чакат някой да им обърне внимание? А друг министър да си "подаде" оставката, защото взе, че им обърна внимание и тръгна в посока обсъждане/приемане на отделен закон, който те искат?

Още по темата

Заслужават ли сред тях да има майка, която казва "дано детето ми да умре преди мен, защото ако аз умра преди него, ще остане сам като куче"?

Заслужават ли да им се "предлагат" абсолютно ненужни консумативи, защото правилната организация/НПО/фирма е спечелила правилната поръчка и ако нямат нужда от този консуматив, а примерно от личен асистент, да им се каже "сори, тази помощ предлагаме, ама вие не я искате"?

Заслужават ли хора с по 80% и нагоре степен на инвалидизация (нетрудоспособност) да имат по 200-250лв инвалидна пенсия, която не стига да си купиш лекарствата и поддържащите средства, камо ли да живееш нормално?

Заслужават ли "помощ" от 400 лв за струваща 2000 лв специална инвалидна?

Заслужават ли да бъдат третирани като тема, която трябва да се махне от нечия глава?

Заслужават ли да се чувстват все едно им се прилага бавна евтаназия?

Заслужават ли да се чувстват като неудобната и злободневна тема, която очевидно много хора искат да натикат под масата?

Думите са много важно нещо, г-н Манолов. Много е важно да се подбират. Дано сте го осъзнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това лицемерие. Активна помощ за достоен живот на хора с увреждания може да има само в общество което дава достоен живот на трудещите се и техните деца на пенсионерите и чак тогава на хората с увреждания. Първите трябва да отгледат здрави работоспособни деца които са ю бъдещето на нацията, вторите са си изработотили достойните старини....и тогава идват хората с увреждаията за които от солидарност трябва да се погрижи обществото...Не слагайте каруцата пред коня...
36
20
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 5 години
Не виждам смисъл за критика на системата. Не може да имаме система базирана на принципа "на всекиму според нуждите му" през 21 век. Тези хиляди левове за грижа на хората с увреждания откъде да дойдат?? Парите не растат по дърветата все пак?? При положение, че имаме 2 милиона пенсионери, които живеят с под 300 лв на месец да искаш десетки хиляди от държавата за грижа хора НУЛЕВ принос за хазната е невероятна НАГЛОСТ.
35
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е просия на държавно ниво, просията забранена ли е или ще я узаконяваме сега.Вместо да просят от държавата да отиват в Брюксел хората си докарават по 400 евро на ден от просия.
34
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искате наготово няма как, отивайте на село и там си правете още 4-5 деца здравите деца ще гледат болните, защо обвинявате обществото. Деца с недъзи винаги е имало само *** демократи от последните 20-30 одини не можете да си оправите децата
33
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези родители са герои според мен, а хората с увреждания са част от обществото, което всички ние съставяме и исканията на майките трябва да бъдат приети и изпълнени. Правителството е длъжно да се справи с проблема.
32
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато протестират кой им гледа децата що не отиватт в Испания да берат ягоди и да си оставят децата в детски домове искат на всеки персонален гледач и цял девн да играт карти и да пият мастика
31
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е противно.Постига обратния ефект.Жалко, че парите за социално подпомагане отиват при етноси, а не при нуждаещи се.
30
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си искат парите от НАТО кой хвърляше бобмби с обеднен уран наоколо. Сърбите ще съдят НАТО, всички подземни води са отровени никой не знае накъде текат подземните реки.
29
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре стига вече аларма никой няма да ви даде повече пари прибирайте си багажа системата ви издокара обаче не е ясно коя е тази Система
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората ще помагат и ще помогнат само не ги дръжте отговорни.
27
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета и не вярвам какви коментари са писали! Какво семейно планиране,какви пет лева другари? Как подлежи на планиране ДЦП ,придобито след ваксинация? Майка на 27 баща на 29,родено здраво .Кого ще обвините? Че не е направила прегледи или аборт? Че не е предвидила ,че ще се разболее? Че откакто е болно майка му се грижи за него24/7?Тези деца са тук , има ги и съществуват и те и родителите им имат нужда от възможност за достойно съществуване!Или предлагате да се изтребят?
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то депутатите защо мълчат бе дайте им пари и да се разотиват стига вече от 12 април са при вас дупетати
25
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са мо за увреждания ли мислят ми за друго това верно станаха не добре тия напоследък от дъжда лие от слънцето лие *** не са наред господа съмна
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са цивилизовани и силни една държава или едно общество се определя не от това как се грижат и как ухажват силните, а как осигуряват достоен живот на най-слабите и безпомощни членове на обществото. А за тези драскачи, евгенисти, радетели за социална хигиена, бих казал вървете на м...,,,,..,,. си човешки ***,
23
17
 
11
 
! Отговори
u преди 5 години
Червените са брутални ***, няма да се посвенят да използват, куци, кьорави, сакати, инвалиди за да се доберат до властта, това са най гнусните лицемери във вселената. Те ще ви обещаят всичко което искате, само и само да се домогнат. Дойдат ли на власт тук ще настъпи погром в това не се съмнявайте.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остреляха Калинката на Петър Христов, и сега ще потекат пари към всички болни и нуждаещи се деца!!!!
21
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Обаче затова има семейно планиране. Това да не е да си поръчаш бира на бара?
20
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление, от коментарите разбирам, че нивото на българите е дори по-ниско от това на Бойко Тиквата - те и заради това си го избират вече три пъти. Има много, много, много заболявания, които НЕ могат да бъдат диагностицирани по време на бременност, включително генетични, включително не може да се знае как ще се смесят гените. Дори и Даун не винаги се диагностицира успешно - моя позната скоро роди дете с Даун, изследванията и през бременността бяха перфектни.Нека децата ви да са здрави!
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВерноИ трябва да се хвърля вината на другите, а не на родителите? Казвам, че никой няма вина ама чак да карате всички да се чувстват виновни заради това, че има немурливи хора не мерси.
18
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДНО ИСТИНСКО ПРАВИТЕЛСТВО БИ СИ ПОДАЛО ОСТАВКАТА.СЛЕД ТОЗИ СРАМ И ПОЗОР.

Спонсорирани публикации