Дано детето ми да умре преди мен!!! Какво заслужават хората с увреждания?

Език мой, враг мой... апел към лидера на "Подкрепа"
Обновена: 20 юни 2018 17:00 | 20 юни 2018 17:00,
91
Дано детето ми да умре преди мен!!! Какво заслужават хората с увреждания?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Г-н Манолов, слушам интервюто Ви. Казвате, че тези "нещастни деца", които искате да ги махнат от улицата, не заслужавали "такова отношение" от тези, които ги "водят на слънцето, на жегата", т.е. от техните майки. Т.е. казвате, че не заслужават отношение от техните майки, които живеят и протестират за тях. Интересно.

В случая се обръщам към Вас като човек с над 80% степен на инвалидност от над 20 години.

А заслужават ли неглижиране и тупане на топката, което се прави през последните десетилетия?

Заслужават ли отговорен за тях министър да литне за 16 000 лева, за да представи "огромния напредък на България" в посока грижата за хората с увреждания, докато те чакат някой да им обърне внимание? А друг министър да си "подаде" оставката, защото взе, че им обърна внимание и тръгна в посока обсъждане/приемане на отделен закон, който те искат?

Още по темата

Заслужават ли сред тях да има майка, която казва "дано детето ми да умре преди мен, защото ако аз умра преди него, ще остане сам като куче"?

Заслужават ли да им се "предлагат" абсолютно ненужни консумативи, защото правилната организация/НПО/фирма е спечелила правилната поръчка и ако нямат нужда от този консуматив, а примерно от личен асистент, да им се каже "сори, тази помощ предлагаме, ама вие не я искате"?

Заслужават ли хора с по 80% и нагоре степен на инвалидизация (нетрудоспособност) да имат по 200-250лв инвалидна пенсия, която не стига да си купиш лекарствата и поддържащите средства, камо ли да живееш нормално?

Заслужават ли "помощ" от 400 лв за струваща 2000 лв специална инвалидна?

Заслужават ли да бъдат третирани като тема, която трябва да се махне от нечия глава?

Заслужават ли да се чувстват все едно им се прилага бавна евтаназия?

Заслужават ли да се чувстват като неудобната и злободневна тема, която очевидно много хора искат да натикат под масата?

Думите са много важно нещо, г-н Манолов. Много е важно да се подбират. Дано сте го осъзнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
15
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До АнонименТака е-късните раждания рязко увеличават риска от дефектни деца!Жената носи още от раждането целия брой яйцеклетки,които ще отдели през живота си.С възрастта те намаляват и търпят увреждания.Желателно е ражданията да приключат преди 30-тата година на майката.При мъжете е по-различно(нови сперматозоиди се произвеждат цял живот),но и там възрастта е проблем.
16
0
 
15
 
! Отговори
Ей!!! преди 5 години
ЗА "ЕКСПЕРТИТЕ" ДЕТО СЕ УПРАЖНЯВАТ В РАЗСЪЖДЕНИЯ ЗА ИНВАЛИДИТЕ МНОГО ДА ВНИМАВАТ, ЧЕ ПРОВИДЕНИЕ ИМА О ПРЕДИЗВИКВАТ СЪДБАТА"!!! ЗА ЖАЛОСТ ТЕЗИ ХОРА СА ОСТАВЕНИ НА ПРОИЗВОЛА И СКОТУВАТ В УЖ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА. И ББ И ДРУГИТЕ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ СЕ РЕШАВА УЖ НЕЩО ДА СЕ БОЯТ, ЧЕ И ТЕ ИМАТ ДЕЦА, ВНИЦИ И БЛИЗКИ, НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН
15
7
 
26
 
! Отговори
Куманиз преди 5 години
Ша ривете за деда ви Тоша и соц. режима преди 1989 г. А власт имащите много ги е страх да не се обърнат нещата и вече 30 години комунизи ги преследват. Само за справка едно време имаше ТПК-ата за инвалиди (глухи, слепи и т.н.) за да им се даде шанс за достойно съществуване! Сега пишлеметата драскачи дори не знаят какво е ТПК.
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Нищо не е случайно в този живот какво като е банкер пак може да има ниска култура относно зачеване и износване на плода.
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11За каква ниска култура говориш? Имам приятели банкери с дете с е тежък аутизъм. Да не мислиш , че е въпрос на култура. Дано вече си родител на здрави деца, защото нищо не е гарантирано в този живот! А тия с диабет към кого ги числиш? И те ли са прости?
12
7
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
И в тая област царят хаос и безхаберие!Не се вземат мерки нито за подобряване на живота на хората с увреждания,нито за намаляване на ражданията на такива деца!Съвременната наука е достатъчно напреднала,за да се вземат навременни мерки за прекъсване на такива бременности.Абсурдно е например в 21-век да се раждат деца със Синдром на Даун,при условие,че е сравнително лесно заболяването да бъде открито преди 8-а седмица!И не е само с тая генетична болест така!
11
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да искаш да разждаш на 50+ години и детето да е като родено от 20-25 годишна майка. Отделно не трябва да се пие и пуши по време на бременност .
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 вНе знам дали имаш представа от живота преди 89- та година, но ще ти кажа , че такава подигравка с народа - независимо дали са болни или здрави , никога не е съществувала. И въпреки, че границите сега са отворени, по - голямата част от обществото сега , е много по - изолирана и неглижирана от тогава! Такава алчност е завладяла силните на днешния ден, която е несъизмерима с облагите на бившите комунисти.
9
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой поради ниска култура причинил нещо на детето си не бива да кара останалите да се чувстват виновни.
8
0
 
11
 
! Отговори
Момо преди 5 години
А какво е определението за човек? Само да изглежда като такъв или да има и някакъв интелект? Само питам...
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тая особа имаща се за "синдикалист" като какъв дава мнение?
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ЧЕРВЕНИ И ЗЕЛЕНИ И ЦИКЛАМЕН СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СА101МО ВЛАСТТА ГИ ИНТЕРЕСУВА .
5
3
 
32
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Разтърсваща изповед на една майка, докарана до отчаяние!
4
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да въведем бърза евтаназия. Това се предлагаше преди години именно от червения депутат Любен Корнезов.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюсюлманите се женят братовчеди за братовчеди и там се наблюдава много повече случаи на деца с увреждания справка Англия и Пакистанците.
2
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова трябва забрана на кръвосмешенията + забрана на негодни хора да имат право на потомство иначе ще става по-лошо.
1
47
 
16
 
! Отговори
в преди 5 години
Червените са брутални ***, няма да се посвенят да използват, куци, кьорави, сакати, инвалиди за да се доберат до властта, това са най гнусните лицемери във вселената. Те ще ви обещаят всичко което искате, само и само да се домогнат. Дойдат ли на власт тук ще настъпи погром в това не се съмнявайте.

Спонсорирани публикации