Срещу евтаназията: Животновъди са готови за "Априлско въстание"

Правилата са ясни, животните трябва да се евтанизират, заяви д-р Илиев
Обновена: 14 юли 2018 14:27 | 14 юли 2018 11:45, Александър Попов
148
Срещу евтаназията: Животновъди са готови за "Априлско въстание"
Кадър: Facebook

Три села – Шарково, Странджа и Болярово са под полицейска блокада, за да се осигури възможност на ветеринари да избият всички животни в огнищата, дори и здравите.

Земеделският министър Румен Порожанов обеща обезщетение между 150 и 225 лв. на животно.

Той да ми купи животно за тези 150 лв., призова Костадин Пулев от село Шарково.

Хората се заканват да не позволят на ветеринарите за унищожат животните им. Питат и защо няма превенция срещу опасните заболявания при животните.

Още по темата
"Не си даваме животните. Никой не е дошъл от София да ни чуе. Те са подведени. Каним министъра да дойде при нас и да вземат втори проби. Животните ни не са болни", коментираха хора от селото пред Нова тв, където продължава евтаназирането на животни заради чума.

Според местните пробите за чума са отрицателни. Те дадоха пример със свой съгражданин, който имал 150 животни, които отгледал с биберон.

"Полицаите са повече от нас, не можем да ги спрем", каза Костадин Пулев, един от малкото стопани, останал с живи животни. Цялото село обаче го подкрепя.

Някои от съселяните му пък са готови да повторят Априлското въстание. Жителите на селото седят пред кошарите си в опит да спрат евтаназията на животните си. Пътни блокади обаче няма да има, защото ветеринарните власти са в кошарите, допълниха потърпевшите.

Според местни хора са избити вече над 1000 животни, като според думите им - те били здрави.

"Чума в селото няма. Докторите казват, че месото и млякото на животните могат да се консумират", допълни друг от местните.

"Вчера ми убиха 800 животни, дадоха ми документ, който нямаше нито печат, нито написано от ветеринар, че са болни", обясни възрастна жена.

Според местните причината за случващото е да се обезлюди района.

"С парите, които Порожанов каза, че ще бъдат изплатени, не можем да си купим едно агне, камо ли да си подновим стадото", категорични са те.

Протестът на жителите на Голямо Шарково продължава със запалена вълна, останала, защото последния месец никой не изкупува нито нея, нито млякото.

"Това са правилата при подобни заболявания. Въпросът дали има наистина чума е несъстоятелен. Взели сме над 6000 проби, които са изпратени в референтна лаборатория. Трябва да защитим на 1 милион преживни в България. В понеделник ще дойдат експерти от Европа да проверят дали мерките са достатъчно ефективни дори и по границата", обясни ситуацията д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ.

Той допълни, че риск за хората няма, но загубите ще са икономически.

"Не мога да отстъпя дори на база на тази емоция, като чух и видях, защото това са мнения на хора, които не познават заболяването и технологията на изследване", каза Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
35
 
! Отговори
БОЙКО ТИКВАТА преди 5 години
По точно казано е ,не,че убиват животните,а в момента убиват хората там.Това са убийци! ЗАщото убият ли им животните , убиват и хората там,защото няма да има какво да ядът.И все се чуда, НЯМА ЛИ НЯКОЙ ЛУД В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА ГРУМНЕ МАФИОТА БОКО ? СЪС СНАЙПЕР ОТ НЯКОЯ СГРАДА,защото ходи с 50 човека въоражена охрана?????????ЕХО
81
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
що материал за съдене на държавата има само... 150лв на животно! Подигравка!
80
6
 
18
 
! Отговори
баба Вуна преди 5 години
На тези дето сега избиват здравите животни, някой ден някой децата им да избие! ДАно!!
79
3
 
29
 
! Отговори
Невярващ преди 5 години
Тук явно всичко за вас е политика. Чета и не вярвам, коментират хора които в живота си не са стъпвали по тези места, камоли да са гледали животни (кучета и котки не се броят). Не си били ваксинирали животните и тн. Вземете проверете дали имате право да ползвате подобни ваксини и после пишете глупости. Надявам се на тези дето избиват здрави животни да им се върне.
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снощи по Панорама казаха, че Австрия е обявила за приоритет на европредседателството си защитата на дребните фермери.
77
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов - мутра ***! Знае само да избива и да унищожава, той и гавазите му. И да събира пари от народа (рекет). ОСТАВКА!
76
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей така започва всяка репресивна диктатура! Днеска ще ви избият животните без да ви питат. Ще нахлуят във ЧАСТНАТА ви ферма и ще заколят всичко.Щом властта може да си позволи такива своеволия и такава намеса в частната собвственост, тогава за каква демокрация и за какъв свободен пазар говорим?Живеем в диктура! Това е от ясно по ясно.Така както днес ще ви убият животните, утре ще дойдат и ще заколят и вас и семействата ви. Или ще ви тикнат в лагери щото сте против ГЕРБ.
75
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на герберастите почна да им пари под краката! Е сега пробутайте и истанбулската перверзия и ще ви хареса, МНОГО!
74
42
 
9
 
! Отговори
Иво преди 5 години
днеска явно комунистическите *** са на работа ! аууу бе 2000 овце ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ! Колко пъти сте купили нещо от тоз край? Или май изобщо нз каде е тва в държата ! Айде спрете се с глупостите ! Храната на държавата, местната икономика алоууу вярвате ли на глупостите дето ги пишете? Може да дават овцете на турците преди корбана за по 100 лв тука им дават по 200 и пак ревът? Аман от гербаджии, комунисти и т.н. спрете се глупостите, че станахте смешни всичките ! И едните и другите !
73
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е директен удар по националната сигурност на България!!! По същата схема утре могат да обяват че има зараза във всяка една точка на страната където им скимне и постепенно да ликвидират всички местни ферми. Достатъчно е да пуснат вирус и да заразят едно две животни и на база на това да бъде обявена епидемия без реално да има такава.После ликвидират наред.Този закон позволява своеволия на управляващите. Новата диктатура.
72
25
 
11
 
! Отговори
ss преди 5 години
айде спрете се с глупостите ! по-добре 2000 животни отколкото 1 000 000 ! питайте животновъдите де са тия овце дето са с положителните проби? в магазините и вашите деца се хранят с тях ! ако се разпространи таз болест кво праим ? ще ревете що държавате не прави нищо ! законите са си закони ! неможе един път така друг път така ! Наслушах се на глупости що цялото стадо не е умряло още а само 2-3 ? Ами като има грип 2 милиона изведнъж ли се разболяват или в рамките на 2 месеца?
71
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е директен удар по националната сигурност на България!!! Хранта е на първо място! Някой иска война. Искат да унищожат и малкото останала местна икономика. Дори и за храната да станем напълно зависими и да внасяме *** от другите държави.Всяка една държава е длъжна за помага и да защитава своите фермери и животновъди.
70
3
 
38
 
! Отговори
А защо и здравите? преди 5 години
Не вярвам на тия изследвания, защото искат и здравите животни да избият. Да направят повторни, ама в друга лаборатория. Дали не избиват нарочно животните, за да продадат месото им в мутренските хотели? По-евтино излиза на мутрите така, а не да внасят от чужбина. А това, че затриват държавата ни е ясно. Гласът на народа не е важен.Бойко ще си измие ръцете с министъра дето праща. Хората няма да получат обезщетение. И после хората защо напускат България? Да умрат от глад ли?
69
3
 
33
 
! Отговори
A. преди 5 години
***!!!!! ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ПЪКЪЛ!!!!
68
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗА ЧУМАТА - ГЕЙРБ НЕ СЕ ЛИ НАЛАГА ЕВТАНАЗИЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С НЕЯ ИНДИВИДИ!ПОДКРЕПЯМ СТОПАНИТЕ, НЕ ДАВАЙТЕ ДА ВИ ИЗБИЯТ ЖИВОТНИТЕ!
67
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам въпрос към историците: Преди и след 9-ти септември как са реагирали селските стопани, когато са им вземали или унищожавали животните? Как е било поддържано многократно по-голямо поголовие без да има европейски директиви?
66
3
 
38
 
! Отговори
Жан Клод Юнкер преди 5 години
Ще унищожавате ! Ще купувате замразено от ЕС ! Ще купувате и масло по 6,60 за четвъртинка ! Вие сте нашите роби !!!
65
6
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
За 500 години "цивиилзована Европа" не успя да заличи България. Няма да успеят и сега, даже Брюксел да издаде заповед за поголовно евтаназиране на българите!
64
2
 
30
 
! Отговори
4321 преди 5 години
Това е най-лай.ня.ната държва в света
63
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45 истинските животновъди като истинските комунисти ги няма отдавна. Сега има нещо наречено животновъд които гледа субсидийте, колкото повече дръгливи бройки овце и кози толкове повече пари, макар, че животните му едва върват и са кожа и кокал. Това са повечето животновъди, никояй не ги контролира, превантивна работа с болестите няма , тук там само за ушните марки идва някакъв доктор.

Спонсорирани публикации