Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
9
 
! Отговори
www преди 5 години
КАЗАРМАТА ДНЕС - АКО Я ИМА ПОЛОВИНАТА ЩЕ СЕ ГРЪМНАТ ДОКАТО СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ СНИМАТ С ПУШКИТЕ ЗА ФЕЙСА...
190
3
 
5
 
! Отговори
за сведение преди 5 години
До шепа народ-педя земяСамо през турско сме били истински народ и земя! Рашките само ни окупираха наготово!
189
0
 
4
 
! Отговори
шепа народ-педя земя преди 5 години
ЗА КАКВИ СЕ МИСЛИМ?????????????????????
188
1
 
3
 
! Отговори
партийно паръчение преди 5 години
с празната раница на БКП-СДС-ГЕРБ-ДС Напред! Ура другари комунисти в първите редици
187
8
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До не вярвам Ти си един *** провокатор и веднага ти казвам защо .НАТО ли е била единствената причина да сме пушечно месо .Мигар нямаме други врагове около нашите граници .И второ ти чел ли си някога история за да разбереш че всяка държава и народ винаги е имал армия която да защитава населението при беда и това от хиляди години назад .Древните Българи от три годишна възраст са обучавали момчетата за бойци .Само ти си лигльото тук против казармата .
186
1
 
3
 
! Отговори
с пръдня боя преди 5 години
До ББс празна раница! безплатно! пари няма - действай!
185
9
 
7
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Трябва да има Казарма, тези който са с Основно образование, или и по ниско- 24 месеца. А тези който са от Средно образование на горе 12 месеца. Но трябва да има за всичики Български мъже казарма. За да се обучат как се работи с оръжие, А не да стават наркомани, и хулигани. Незабавно въстановяване на Стройтелни войски, за ниско образованите.
184
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Глупости на един неадекватен крадец
183
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го харесвам Каракачанов - "Шкембе войводата"..............но за казармата е прав, задължително поне 6 месеца казарма за всички, без изключение!!!
182
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казарма................стават истински мъже момченцата.Без казарма..........анархия..........стават наркоманчета и лигльовци, много от тях стават гейове и ***!
181
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Който не храни своя армия, храни чужда армия."Добре са го казали хората..............армия трябва да има , и професионална армия, и казарма, поне 1 година ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Иначе момчетата не се учат на дисциплина стават лигльовци , мамини синчета, почват да се друсат с наркотици, слагат обеци и обръщат резбата...........т.е. стават гейове и ***!
180
7
 
6
 
! Отговори
възпитание преди 5 години
по добре да влизат в казармата отколкото в затвора
179
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да има казарма задължително, иначе момчетата лигльовци и мамини синчета."Мъж, който не е бил в казармата, не е мъж.""Жена, която не е раждала, не е жена."Много добре са го казали хората!!!!
178
4
 
12
 
! Отговори
НГВС преди 5 години
Спомням си как секретарката на Окръжието беше шокирана от моя коментар, че може да се служи на България и без "да си в казармата". Промити мозъци до дупка! Положих клетва в Окръжието след Черепно-мозъчна травма от много акъл /военен/. Тогава нямаше медии и сеирджии! Добре, че оцелях. Взех си военната книжка и се отървах от мизерията. Трябва да ги съдя, но не съм долен тип. Казармата е разсипия.
177
5
 
15
 
! Отговори
не вярвам преди 5 години
Служих 2г в бившата НРБ. Готвеха ни за пушечно месо при евент. ядрен конфликт с НАТО. Мога да напиша цяла книга за извращения и простотии в тогавашната казарма. Научих се да пия и пуша и за жалост още пуша, а е скъпо и много глупаво "удоволствие". Това дето казваха,че се ставало мъж-не съм убеден все още! Мъж се става в добро семейство и с добри приятели. Имахме и г.е/йове / тогава бяха просто пед...сти/ и пак не станаха мъже за 2 год, иначе си бяха готини момчета. Сега е безумна идея
176
1
 
8
 
! Отговори
смяна на Каракачанов преди 5 години
Искаме дебат за смяната на Каракачанов(шкембе войвода) като военен министър с по-компетентен, защото с тъпите си предложения ще ощети бедна България с милиарди. Ще се похарчат 8 милиарди за превъоръжаване и още 5 милиарда за редовна армия Интересно с тази армия с 6 самолета с кого ще се сражаваме, с Русия или с Турция? Само да си го помислим е смешно. Ако спешно тези пари не отидат за повишаване на доходите на българите в България скоро тук няма да останат хора и няма да има нужда от армия.
175
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кретениите на "патриотите" нямат край.
174
5
 
7
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Военните ни са били винаги на високо ниво,но политиците са проваляли държавата ни не веднъж,сега картинката е същата.
173
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задължителна казарма за да изчезне по-бързо България!
172
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотичната патренка на шкембе войвода пак замисира.