Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
11
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Задължителна казарма, за да я има България!
170
5
 
20
 
! Отговори
Докога да повтаряме? преди 5 години
Задължителна 3-годишна служба в Строителни войски за всички здрави момчета, които не са завършили средно образование.Да се помисли и за някакъв женски аналог на Трудовите войски, да е задължително за момите без средно образование и особено за онези, които бързат да са булки, още преди да навършат 14 г. Тях направо от "сватбеното" им тържество да ги взимат и да ги карат в женска казарма. Щом се е сетила за мъж, значи вече е достатъчно яка за работа с мотика и лопата!
169
5
 
15
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Кой ще служи? Бодрата смяна жендъри с татуси и епилирани крачета? Айде по-сериозно моля. На тези ако им скриеш зарядното за смартфона ще се разреват. Всичко е тотален леш и деградация, по европейскому, както го искахме.
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелии що кючеци ще се друсат. Що софри ще се нареждат. Който свири на дудук пушка няма да види. :))))))
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 168Тато се е вселил в теб. :)))))(
166
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе Воеводо,върни веднага родната казарма.ШкембАК такъв.
165
13
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ние Българите сме изконно горди и смели бойци, предани родолюбци, любящи бащи и синове. Извоювали сме едни от най-епичните победи в историята на света, но сме претърпявали и най-тежките загуби и погроми. Преживявали сме жестоки, страшни дни, но и сме се възраждали от нищото и сме съградили световни чудеса. Много често това, което най-много ни е спасявало, това и най-много ние е и погубвало. Но днес след толкова неудачи и кризи, може би вече е време да спрем да хленчим. Нека се преборим. Първи !
164
4
 
27
 
! Отговори
Квооо? преди 5 години
Да се гърмя за България? Забравете! Тази територия не е моята, тя е на БСП, ГЕРБ и ДПС!
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, у кеча е гювеча!
162
4
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Ще ти кажа какво правих по границата, за разлика от глупостите в филма, пазех някой да не влиза или излиза от страната на неправилното място и се научих да ценя живота на хората, въоръжен доста сериозно и имащ право да стрелям.., всичката тая отговорност я носех на 19 години, аз и останалите момчета
161
2
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, в статията са пропуснати следните факти:1. Наборниците ще гладуват, като за 9 месеца ще стопят между 20 и 30 кг. Уволняващ се наборните, тежащ повече от 50 кг. ще е изключение.2. Парите за храна ще бъдат използвани, за да могат Мишето и с-ие да въртят далавери със скъпи алкохоли. Напр. водка "Финландия".3. Наборниците ще бъдат научени да стрелят /евентуално/, но разрешително за оръжие няма да получат. Ще трябва да си платят отделно курс на частна фирма, ако искат такова.
160
9
 
4
 
! Отговори
Да бъде ! преди 5 години
И тук въпроса не е дали хората искат или не искат нещо и който го влечало да ставал войник. Това не е игра бе хора. А говорим за единство. Така както нормалния човек би защитил семейството си, така и трябва да има армия която да защитава родината. Иначе край. Вижте наистина силните и във всяко отношение държави имат и силни армии, които могат да защитават и интересите им дори и извън страните им.
159
6
 
5
 
! Отговори
Да бъде ! преди 5 години
Ами да видят, кои ли са тези натовски държави , които имат наборна армия. Само да кажа, че две от държавите са Гърция и естествено...Турция. Защо ли !?! Да продължаваме да клепаме на фандаци и много скоро въпроса ще е не наборна или професионална, коя чужда армия ще храним.
158
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да забравя когато бях млад войник как един като мене размаза 6 стари войника. Бяхме в поделението около 5 дена и естествено старите започнаха да юркат. Тоя обаче не се даде и се оплака на старшината! Капка в пустиня! Една вечер идват бабаитите и тоя като рипна, като почна да ги завива с маси и куршета в мутрите направо онемяхме. Оказа се че беше тренирал нещо като джудо, не помня точно. От тогава той беше 'главния' в поделението. Беше добър човек и се отнасяше с уважение към всички.
157
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
А ще пеят лиХей от запад се надигаЧерна вражеска вълна...Или ще сменим запад с изток
156
2
 
13
 
! Отговори
х преди 5 години
До Така еслучая въобще не е приключен пич !един ден ще се събудиш със задължителна казарма,точно така както един ден се събудихме в НАТО и в ЕС - и после ще ти кажат че това всъщност народа го искал, само дето никой не си даде зор да пита народа какво иска !!!
155
1
 
16
 
! Отговори
Така е преди 5 години
ДНЕС Бг продължава да дъвка безсмислена тема.Хората не искат наборна армия. И сега който го влече армията е свободен да отидета. Патриот е душа дава ...но не своята душа братя , а душата на народа.Случая е приключен, забравете.
154
2
 
17
 
! Отговори
л преди 5 години
До ***!!!в казармата ни учеха на мерзост, доносничество и раболепие пред началството основния принцип в казармата беще - лижи дирника на началството когато те мачка и мачкай тези под тебе ето това е единственното на което казармата учи !!!
153
4
 
16
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 5 години
До ОТКРАДНАТА МЛАДОСТУчеха ни как да се крадем взаимно за да съществуваме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
152
3
 
14
 
! Отговори
k преди 5 години
До Анонимендо колкото затворът може да възпитава, дотолкова и казармата можена *** ззз, препоръчвам да помисли над идеята - задължителен затвор, с цел възпитание на младото поколениеточно толкова абсурдна е и идеята за задължителна казармавърхушката, която ни управлява още ни третира като *** или поданници с който могат да правят каквото си искат - точно като комунистическите простаци