Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения

Триногите работят и заснемат всичко, поясни комисар Росен Рапчев
27 сеп 2018 20:20, Красимир Ангелов
129
Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения
Снимка: Булфото

От началото на годината досега 148 мобилни камери на полицията са заснели над 190 000 нарушения на пътя, а 28 камери на триноги, които бяха въведени на 1 март, досега са заснели над 100 хиляди нарушения. Това обяви на брифинг на магистрала "Струма" в района на пътен възел "Зелен дол" комисар Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция".

Още по темата
По повод информациите в интернет, че камерите не работят, мога да кажа, че камерите работят добре и заснемат всички нарушения на скоростта. Имахме няколко дефектирали устройства, но в момента работят всички камери, отчете комисар Рапчев.

"Имаше проблеми с камерите в Благоевград, Русе, Ловеч и Разград, но те са отремонтирани и вече са в действие", уточни той и поясни, че камерите са сертифицирани от Българския институт по метрология.

Камерите на триноги работят ефективно на автомагистралите. На автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик само за месец септември са установени над 850 нарушения на скоростта, посочи комисар Рапчев и допълни, че когато техническо средство даде дефект, пътният полицай е длъжен да направи докладна и техническото средство да се даде на фирмата за ремонт.

Дефектите на камерите показват невъзможност да регистрират нарушения и в никакъв случай това не води до ощетяване на шофьорите. Очакваме всеки момент обществената поръчка да приключи, да се сключи договор с фирма и да бъдат доставени още 56 камери на триноги, поясни началникът на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", цитиран от БТА.

В момента има 23 стационарни камери, една система за средна скорост на АМ "Люлин" и още една, която в момента се изгражда на територията на област Пловдив, 148 мобилни и 28 преносими камери на триноги.

През тази година, в сравнение с миналата година, има над 135 000 нарушения на скоростта повече. През 2017 година са установени 282 000 нарушения на скоростта, а тази година досега имаме над 417 000 нарушения, допълни комисар Рапчев.

Служители на "Пътна полиция" демонстрираха на място пред журналисти работата на т.нар. мобилна камера на тринога. Подготовката за пускане в действие на камерата отнема 10-15 минути и тя може да работи в продължение на 4 часа, зареждана от подвижна акумулаторна батерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
26
 
! Отговори
Георги преди 5 години
нека да ги глобяват тия пачоци. българина докато не му бръкнеш в джоба не се усеща. карат като диваци
85
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое е по-важно, за да не се трепем по пътищата?Камерите и гърбиците по пътищата, или възпитанието на задкормилните устройства в колите?
84
4
 
16
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Цитирам!"Карай бяснооо, на червеноооо,направи за мененещо откаченоооо..."
83
4
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До за каквоПипе за който има и за всички - финансов бой в кратуната, ама глобите да се събират ефективно. И много гърбици по пътя. Така е в нормалните държави. Ама ти от где да знаеш..
82
6
 
14
 
! Отговори
за какво преди 5 години
Не ни трябват камерите за засичае на скоростта. Не ни трябват и гърбиците пред пешеходните пътеки. Навсякъде има знаци. В нормалнте държави няма гърбици по улиците , и там има знаци и хората ги спазват. Трябва ни пипе да мислим като караме .
81
20
 
8
 
! Отговори
Harri преди 5 години
Камерите са "унгарски" и са пълен таш...ак. Не струват повече от 2-3000 лева броката - все пак са китайски.*** нашите политици са платили по 20 000 за тези ***.Просто комисионата за някоя фирма на ГРОБ е добра.Та за туй ще поръчат още 56 бройки - сладка работа...Просто карайте с над 140 покрай камерите и няма да имате никакви грижи...Хубава работа ама ГРОБ-аджийска...
80
0
 
19
 
! Отговори
Всички преди 5 години
джигити да ходят да карат в Швейцария, Холандия. Магистралите са с много високо качество, без кръпки е верно , че има ограничения - 110 км , но пътя е перфектен , може да се вдига и 350. За превишение с 20-30 км глобата е само 400 шв.фр.
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще започна да спазвам правилата, когато самите тези, които трябва да следят за тяхното спазване започнат да го правят. Днес на кръстовището на орлов мост, посока театър "Зад канала", имаше полицейски автомобил в лентата за направо. Шофьорът пушеше цигара, и след като приключи, най-нагло си изхвърли фаса през прозореца. След това реши, че ще се престрои в лентата за надясно, при положение, че там има двойна непресечена линия, а той не беше включил нито звукова нито светлинна сигнализация.
78
1
 
14
 
! Отговори
до Театър Сълза и См преди 5 години
Безумни, безумни, *** сме на 1во място по смърт на пътя в ЕС.Ти сигурно нямаш, но аз имам познат, на който баща му го прегази един такъв, дето не спази безумното ограничение по пътя за Зл. Пясъци. Искаш ли да знаеш неговото мнение по въпроса?
77
0
 
5
 
! Отговори
До Джо преди 5 години
Иначе е пълно с камери, но съм убеден, че не работят. Никой грък не eбaвaше да намали, минавайки покрай тях.
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наближава края на месеца,полицаите,които не са направили месечната си норма от актове обикалят като гладни чакали и спират всичко живо,като на всеки успяват да намерят нещо нередно,,бъдете внимателни до 30,09.В бг полицаите не са за да помагат на хората а за да ги санкционират и да пълнят хазната(още едни данъчни),вярно е ,че глобите учат на дисциплина но не и спирането без причина с желанието да ти търсят цаката да те глобят
75
4
 
4
 
! Отговори
До Джо преди 5 години
Два пъти съм ходил до Игуменица и обратно по тази магистрала и не съм виждал полиция. Може и така да съм случил. Последно наистина бързах да се прибера и поддържах 180.
74
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ограничения безспорно трябва да има и трябва да се спазват,но поне в 60% ограничителните знаци са поставени на места,където не съществува абсолютно никаква опасност,нито за шофьорите,нито за пешеходците,просто защото там такива няма,пътят е равен като тепсия,с две широки ленти във всяка посока,,добър асфалт,прав като конец,а ограничението е 40 км. И очакват да си карам С 220 с 40 ? Ми няма как да стане,въпреки че уважавам закона!
73
9
 
7
 
! Отговори
Добри преди 5 години
Според мен Българинат трябва да си е Българин а в сърцето си него не го интересува цивилизацията така че трябва така да сме си отприщени и луди, като номади които гепят от другите племена и са почти винаги в битка и на път
72
3
 
2
 
! Отговори
Джокера преди 5 години
Нищо няма значение вече ахахах кой каквото и да говори вече се виждаме и се знаем че правила не признаваме, не ни *** за нищо абстрактно освен самите си нас и остава освен да се наслаждаваме на лудата спирала надолу с престрелки със ***, престрелки по улиците, престрелки и по време на бесни напревари сигурно скоро и може би първите кървави битки тип Мад Макс и Ънреал Турнамент в България със залози, в близкото бъдеще
71
3
 
5
 
! Отговори
Жан преди 5 години
Колеги,всички ли пишещи тук са с коли от по 300к.с.Е,то и с Лада можеш да избиеш комплекси с висока скорост.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък като аутсайдер,ама професионален шофьор, предлагам на всеки един учебен автомобил да има камера която да заснема пътната обстановка около автомобила и ако има нарушение в движението около автомобила,глобата да се споделя м/у Школата и ДАИ.Парите се търкалят по улиците,но никой не се навежда да ги вдигне.
69
1
 
2
 
! Отговори
Джо преди 5 години
До 45.И нямаше полиция по този път ли?.А,благодаря за информацията.Няма да ходя до Солун да шофирам,въпреки че ми е по близо.Става въпрос за пистата.
68
5
 
2
 
! Отговори
- преди 5 години
Рекет!!!
67
1
 
1
 
! Отговори
до Д жо преди 5 години
Но, тук пишеме за коли,а не за самолети,льотчик.--------Защо, бе?Пистата при излитане и Особено при кацане не се ли брои?-)))