Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения

Триногите работят и заснемат всичко, поясни комисар Росен Рапчев
27 сеп 2018 20:20, Красимир Ангелов
129
Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения
Снимка: Булфото

От началото на годината досега 148 мобилни камери на полицията са заснели над 190 000 нарушения на пътя, а 28 камери на триноги, които бяха въведени на 1 март, досега са заснели над 100 хиляди нарушения. Това обяви на брифинг на магистрала "Струма" в района на пътен възел "Зелен дол" комисар Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция".

Още по темата
По повод информациите в интернет, че камерите не работят, мога да кажа, че камерите работят добре и заснемат всички нарушения на скоростта. Имахме няколко дефектирали устройства, но в момента работят всички камери, отчете комисар Рапчев.

"Имаше проблеми с камерите в Благоевград, Русе, Ловеч и Разград, но те са отремонтирани и вече са в действие", уточни той и поясни, че камерите са сертифицирани от Българския институт по метрология.

Камерите на триноги работят ефективно на автомагистралите. На автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик само за месец септември са установени над 850 нарушения на скоростта, посочи комисар Рапчев и допълни, че когато техническо средство даде дефект, пътният полицай е длъжен да направи докладна и техническото средство да се даде на фирмата за ремонт.

Дефектите на камерите показват невъзможност да регистрират нарушения и в никакъв случай това не води до ощетяване на шофьорите. Очакваме всеки момент обществената поръчка да приключи, да се сключи договор с фирма и да бъдат доставени още 56 камери на триноги, поясни началникът на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", цитиран от БТА.

В момента има 23 стационарни камери, една система за средна скорост на АМ "Люлин" и още една, която в момента се изгражда на територията на област Пловдив, 148 мобилни и 28 преносими камери на триноги.

През тази година, в сравнение с миналата година, има над 135 000 нарушения на скоростта повече. През 2017 година са установени 282 000 нарушения на скоростта, а тази година досега имаме над 417 000 нарушения, допълни комисар Рапчев.

Служители на "Пътна полиция" демонстрираха на място пред журналисти работата на т.нар. мобилна камера на тринога. Подготовката за пускане в действие на камерата отнема 10-15 минути и тя може да работи в продължение на 4 часа, зареждана от подвижна акумулаторна батерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
И аз имам много такива лични познати. Служил съм във ВВС.---------Ха, колега, я обясня на "децата" какво е реалното усещане от високата скорост!!!-)))))псЖив и здрав, братле!!!!!!!
65
3
 
5
 
! Отговори
Д жо преди 5 години
Е,60.Този с 900 км е нашият президент,летящият Буратино.Но, тук пишеме за коли,а не за самолети,льотчик.
64
3
 
22
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 5 години
Да броим ли за превишена скорост когато си преминал покрай знак с БЕЗУМНО ограничение от 40 км/ч,примерно със 60 км/ч?
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куките с камерите висят по пътищата само и единствено за наше добро.Веднага повярвах!
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова българина не иска камери.Да не му пречат на геройствата.
61
2
 
2
 
! Отговори
Anus shepti преди 5 години
Аз карам НА заден сас 100 км в час
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз имам много такива лични познати. Служил съм във ВВС.
59
5
 
4
 
! Отговори
Мики преди 5 години
До 40.Да.Напълно съм съгласен с теб.Има хора,на които им се удава шофирането и които с години да шофират нищо не става от тях.Да,книжката не шофира.Преди да взема книжка шофирах .И когато за пръв път започнах с инструктура той ми каза,спри и ще се явиш на изпита.Не ми губи времето.
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много нарушения в България правят чужденците, защото знаят, че в България няма контрол на пътя и са като отвързани.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, първолаци!!!Аз пък карал с 900 км/ч!!!!Имам лични познати които са карали с по 2 000 км/ч!Е, и!?Кво прайм?????-))))))
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОВЕЧЕ ГЛОБИ И БАЦЕ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ В БЮДЖЕТА И ЩЕ РАЗДАВА НА ВОЛЯ.ПОВЕЧЕ ГЛОБИИ ПО-ВИСОКИ!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е у чужбина българина е по-нисък от тревата, а тук се прави на играч! Значи местния КАТ е за разковаване!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден в България се извършват над 200 милиона нарушения, като повечето нарушения са превишена скорост. Пише, че КАТ са засекли 417000 превишения на скоростта от началото на годината, т.е. по около 1570 на ден. Къде са 1570, къде са над 100 милиона...
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма защо да коментирам. Тук се изказват основно хора, за които да не спазваш някакви правила, особено на пътя, е норма. Абсолютно нагло поведение. И такива винаги ще търсят причини извън себе си. Имали не знам си за какво и не знам си за що право. Абсолютна безотговорност. А това е основата на всяка свобода - да си отговорен. Едва ли обаче тези хора някога ще го разберат. С такова мислене проб лемите няма да се решат никога.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това съм карал над ограниченията и във всички други държави, за които говорите, с изключение на Швейцария. Там наистина не може да се превишава скоростта. По-точно изобщо не е желателно.
51
1
 
7
 
! Отговори
УЖ БИЛИ НОВИ? преди 5 години
Разбра се, че повечето от тези камери са дефектни и негодни...
50
1
 
12
 
! Отговори
шоп преди 5 години
досега имаме над 417 000 нарушения,------------------по 10 лв. да са ги глобили, това са малко над 4 милиона лева. Къде са парите?
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който кара бясно, ще влезе в гробчето прясно :)
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами 417 хиляди нарушения, кво правиме???Печалният извод - българинът(нашенецът) не желае да спазва и зачита нищо.Това е положението.
47
6
 
10
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Българинът карал бясно... а вчера в Австрия някакъв ненормалник карал Порше ГТ3 с 338км/ч по А1 с невалидна книжка/ако тя въобще има някакво значение/.Кога ли ще ги стигнем Европейците?