Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения

Триногите работят и заснемат всичко, поясни комисар Росен Рапчев
27 сеп 2018 20:20, Красимир Ангелов
129
Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения
Снимка: Булфото

От началото на годината досега 148 мобилни камери на полицията са заснели над 190 000 нарушения на пътя, а 28 камери на триноги, които бяха въведени на 1 март, досега са заснели над 100 хиляди нарушения. Това обяви на брифинг на магистрала "Струма" в района на пътен възел "Зелен дол" комисар Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция".

Още по темата
По повод информациите в интернет, че камерите не работят, мога да кажа, че камерите работят добре и заснемат всички нарушения на скоростта. Имахме няколко дефектирали устройства, но в момента работят всички камери, отчете комисар Рапчев.

"Имаше проблеми с камерите в Благоевград, Русе, Ловеч и Разград, но те са отремонтирани и вече са в действие", уточни той и поясни, че камерите са сертифицирани от Българския институт по метрология.

Камерите на триноги работят ефективно на автомагистралите. На автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик само за месец септември са установени над 850 нарушения на скоростта, посочи комисар Рапчев и допълни, че когато техническо средство даде дефект, пътният полицай е длъжен да направи докладна и техническото средство да се даде на фирмата за ремонт.

Дефектите на камерите показват невъзможност да регистрират нарушения и в никакъв случай това не води до ощетяване на шофьорите. Очакваме всеки момент обществената поръчка да приключи, да се сключи договор с фирма и да бъдат доставени още 56 камери на триноги, поясни началникът на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", цитиран от БТА.

В момента има 23 стационарни камери, една система за средна скорост на АМ "Люлин" и още една, която в момента се изгражда на територията на област Пловдив, 148 мобилни и 28 преносими камери на триноги.

През тази година, в сравнение с миналата година, има над 135 000 нарушения на скоростта повече. През 2017 година са установени 282 000 нарушения на скоростта, а тази година досега имаме над 417 000 нарушения, допълни комисар Рапчев.

Служители на "Пътна полиция" демонстрираха на място пред журналисти работата на т.нар. мобилна камера на тринога. Подготовката за пускане в действие на камерата отнема 10-15 минути и тя може да работи в продължение на 4 часа, зареждана от подвижна акумулаторна батерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карат бясно всички със смазващ комплекс за малоценност!
45
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ей тоз, бясно каращият размазан сив автомобил от снимката защо не го спират?
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че *** е най-бесния *** го знае всяко дете, само *** предпочита да умре, но не и да стигне 5 минути по-късно... ракията не чака.
43
0
 
4
 
! Отговори
:):) преди 5 години
до 41:) абе то и 200 ще дигне човек там но нека са 80, колега го отнесе там за 81 км го обуха 700 кинта
42
5
 
3
 
! Отговори
До Джо преди 5 години
Карал съм с 200 по магистрала "Егнатия Одос" към Игуменица и обратно.Достатъчно конкретен отговор ли е или да ти кажа точно на кой километър?
41
1
 
8
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
В Сърбия превиших с 40 км скоростта.То бяха глоби,то бяха разправии,свят ми се зави.А един от тяхните катаджии ми каза приятелски,недей прави повече това,защото в някои моменти конфискуват колата.А,де.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения----------Ами, това е характерното поведение на по-голямата част от "Матряла" към Закона в Бг.За подрастващото поколение Биомаса да не говорим, зомбита на квадрат!Бг е превърната в държава с бързо затихващи функции!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По груби сметки, КАТ санкционират за едно на сто хиляди нарушения. С тази превишена скорост е същото и в това е големият проблем.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :):)Аз там спокойно мога да си карам и със 140 км/ч! Това какво означава?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МикиАз съм изкарал такава за 15 дни, без полигон. Вече имам над 500к км на личните си автомобили с едно леко подпиране в предния една събота още спящ. Тааа, книжката нищо не значи, има такива и цял живот да карат нищо няма да излезе от тях
36
5
 
12
 
! Отговори
:):) преди 5 години
а не ви ли идва на ум че се поставят ограничения на скоростта на безумни места където спокойно се кара със 80 а те ограничават на 50. Пример изхода на София по Хемус . Там в абсолютна хранилка.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
850 превишения на скоростта през септември на определено място на магистрала Тракия! КАТ явно се шегуват с нас. В пъти повече са нарушенията. Камерите повредени ли са, та не са ги засекли?
34
2
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
По десет лева на нарушение да събират държавата ще стане по богата от Швейцария
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14. Я мръдни малко в Германия, Австрия или Швейцария и за 5 км над ограничението си плащаш стабилно. В Англия да не говорим. Полша и Италия е пълно със спийд камери за средна скорост. В гръцко полицай няма и да видиш, докато не те спрат. Снимат отвисоко и по късно спират по снимки. Аз там не съм видял някой да кара с повече от 140-150
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карат защото 90% от пътищата са смешни с ограничение 90км/ч.Тръгвам от Русе за София и 250км са път с 90км ограничение.Спазваш ли го - стигаш за 5 часа.НАПРВЕТЕ МАГИСТРАЛИ!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
Крайпътно Дърво преди 5 години
Рано или късно ще се срещнем отблизо.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърници и безхаберници са настанени навсякъде на високите постове в Територията,а Вие искате да се вземат някакви мерки...Е как да стане това..?В градовете имаме достатъчно кадърни инструктори,даяджий,катаджий и инспектори провеждащи изпит след изпит,познаващи много добре правилника и Закона ,но техният глас не се чува,хаоса се задълбочава,а сега кажете откъм къде мирише рибата?
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не работят нормално тези камери. Нарушенията дето са ги засекли за месец по магистрала Тракия, се извършват за по-малко от час. Принципът при контролът е известен - наказание за всяко нарушение. При КАТ явно не е така.
28
4
 
8
 
! Отговори
Мики преди 5 години
Колеги,преди години курсовете бяха 3 месеца.Листовки,полигони,неподкупни катаджии.Късане на листовки,късане на кормуване,не с цел да пуснеш пари и да вземеш книжка.Е,какъв шофьор е човек ,изкарал курсове за 15 дни или си я купил такава.
27
0
 
4
 
! Отговори
радев преди 5 години
камери менте