Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!

Северин е изверг, но съдиите знаят какво да правят, убеден е той
13 окт 2018 11:08, Анисия Иванова
279
Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!
Снимка: bTV

Искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка. Това каза в ефира на bTV Свилен Максимов, бивш съпруг на зверски убитата русенска журналистка Виктория Маринова и баща на детето й.

"Предпочитам да мисля за бъдещето, както трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента", призна той. По думите му журналистката бързо е показала в кариерата си, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение, особено на децата.

Още по темата

"Детектор", предаването, от което Виктория Маринова води само едно издание, пък е било създадено с цел да се даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно.

"Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо – и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса", подчерта Свилен Максимов.

В тази връзка той призова да не търсим мъст: "Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат".

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два: "Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят".

Той призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект: "Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория".

"Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят", допълни бившият съпруг на убитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Аз съм от Тея християни, дето са мааалко Нов Завет, но сън си яко Стар Завет. Прошка? Милост? Сори, още не съм до чел до там. Око за око...
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бгЗаконите са глупави....
25
4
 
12
 
! Отговори
забравете преди 5 години
Вчера един от коментаторите в Панорама каза, че Бойко тръгнал да губи позиции, но след като се е накарал на европейците си върнал силите и сега стоял стабилно. Циркът с Виктория свърши работа, сега ако избухнат безредици Бойко пак ще падне, така че забравете. Каквото било било.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20И утре имаш групи свобиднонизжбиваши се по улиците...
23
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 5 години
МЪСТ НЕ ,ЗАКОННОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРАВОСЪДИЕ -ДА!
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем "хората" (все някой друг) трябвало да направят нещо, хем не трябвало да се търси мъст. На първо място никой не иска мъст, а справедливост. А справедливо е пропорционалното отношение - правете си изводите. Не можем да оставим престъпниците безнаказани, ако искаме да имаме държава. Това е именно първата финкция на държавата - да осигурява сигурността на гражданите си. Ако това условие не е изпълнено, означава, че има налице анархия. А в условия на анархия, всеки има право на всичко, вкл. на уб
21
3
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗОБЩО НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯ!!!КАЗАНО Е ЗЪБ ЗА ЗЪБ И ОКО ЗА ОКО!!!--------------------------ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ АКО НЯКОЙ ВИ СТОРИ ГОЛЯМО ЗЛО И ВИЕ НЕ МУ ОТМЪСТИТЕ ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ МНОГО ЗЛЕ!! НО МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА САМО НА ТОЗИ ОТ СНИМКАТА НЕ МУ Е ЯСНО!
20
3
 
11
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
тия НПО - интервюта другаде !!!!прозрачни сте
19
6
 
15
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Е за него е удобно това, което се случи. Взе си детето и пей сърце ...
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента и преди 32 год...е било зле живеенето в Бьлгария и не виждам как ще се оправи и за бьдеще! Не се спазват закони няма култура няма интеграция поне 50% умно избега в чужбина останаха такива като северин и компания мутри! Дюните дюните дюдюдюдюдю!
17
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е пълен льольо. С жената са се гаврили както с куче никой не би постъпил. Всеки нормален човек ще иска справедливост. В друга държава скапаното гето развъдник на убийци и крадци щеше да бъде запалено. Малко бензин и една клечка кибрит трябват.
16
6
 
26
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
Нищо чудно че е изоставила това безгръбначни мекотело, нямам думи..
15
3
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 12 Ха-ха....за да си озлобен към жена, към която си изпитвал чувства и ти е била съпруга, не си мишок, а ***!
14
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при такива като него глупостта и ниската интелигентност стават основа за предположения, че са замесени в съответното престъпление по някакъв начин. Дори не може да формулира една смислена теза.Очевидно, че БИВШАТА му жена не му липсва. Ако му липсваше, нямаше да е бивша на първо място. Ако той имаше чувство за справедливост, нямаше да ни залива с този нонсенс, който демонстрира неспособността му да се изразява правилно итоталната му липса на емпатия. Кух демагог.Лош приятел. Ненадежден партньор.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И що е то бивш, че да му дават думата. А няма на кого да я дадат, за да прокара медийни внушения. Опитаха на шефа и, на екипа и, и нищо.
12
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***!
11
10
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Този или е абсолютен мишок, или е много комплексиран и озлобен към Вики, че го е зарязала. Поведението му е на тайничко злорадстващ и вътрешно доволен човек от случилото се.
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя още малко и ще направи комитет "Свобода за затворниците" да не я е поръчал с оня да му е ортак?
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Философски трактати.
8
2
 
36
 
! Отговори
да преди 5 години
отмъщението не поправя неправдата, но помага !!!!!този не знам на какъв се прави, но не става така ...