Майки пак на протест, отново за оставката на Симеонов

Вицепремиерът ги обидил в опита си да обясни думите си
Обновена: 23 окт 2018 19:04 | 23 окт 2018 18:58, Веселина Йорданова
87
Майки пак на протест, отново за оставката на Симеонов
Снимка: БТА

Втори ден майки на деца с увреждания и други граждани протестират пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата
Протестиращите скандират "Оставка", носят плакати "Симонов - срам", "За душата с увреждания няма протези и рехабилитация", както и плакати с образа на вицепремиера, преобразен като Хитлер. Те носят и черни знамена.

Майките днес са обидени от ново изказване на вцепремиера Валери Симеонов. По думите им в опита си да разясни какво е имал предвид, когато е казал, че децата им са "уж болни", той е използвал отново обидни думи като "деформирани, изкривени", което смятат за недопустимо за речник на човек на такъв отговорен пост.

Според протестиращите граждани подобно препотвърждаване на циничните и обидни думи показва недопустима арогантност.

Човек, който е извън протеста, се опита да блокира движението на булевард "Дондуков". Майките категорично заявиха, че това не е тяхна инициатива и призоваха тези, които ги подкрепят, да не блокират булеварда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Съчувстваме, госпожо.Но същевременно най-учтиво молим тези протестиращи майки да разсъждават в по-едър мащаб и да си дадат сметка какви ще са последиците от дестабилизирането на кабинета. Без да възхваляваме сегашните управляващи, не можем да се правим, че нямаме представа кой се домогва до властта и до какво ще доведе това.
27
19
 
9
 
! Отговори
kara4ka i valerika преди 5 години
OSTAVKA
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестът на тези жени се опорочи, след като се намесиха политиците - нагли циници викат: циници !
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Правилно отбеляза - за студентите 50 милиона, за дауните 550 милиона!Нека майките им прочетат и сравнят тези две цифри, та дано се засрамят и млъкнат! Какво още искат?
24
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не говорете без да знаете. 900 лева са нищо за тежките случаи на аутизъм. НИКОЙ, разбирате ли? - НИКОЙ не се хваща да гледа такова дете. А колко струват само лекарствата, за да се спрат пристъпите му на автоагресия?Моля ви - не говорете и не коментирайте!
23
13
 
17
 
! Отговори
Клуб ПРЕТЕНЦИЯ преди 5 години
Обидил ги, значи!Бре, какви примадони!
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17И сега ходите на почивки без да сте заслужили, защото и това което получавате не отговаря на това което произвеждате.А, ако ти се живе като при социализма можеш и сега да го правиш. Просто, като отидеш на пазар в мола, си купи само хляб, сол, кисело зеле, няколко съоръжени ябълки и се прибери пеша в панелката, и си изгаси за няколко часа тока !
21
3
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
А аз имам такава племенничка. И с очите си виждам в какъв ад живее семейството. Добре, че са сравнително заможни. Ако нямаха и пари бог да им е на помощ.
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Коментар :3И Аз Искам ***
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20: Недей Това е страшна Клетва Аз Имам Такъв СинПо добре да ги застрелят
18
9
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
Както се вижда от повечето коментари на платени *** оскотяването е налице. Така няма да се оправим никога. Спрете дрогата ,оли.го.френи!!!
17
7
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Кака *** вместо да яха бялата си кобила... - тя яха протестите...
16
5
 
14
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Българите са от глупав по глупав а психопатите ги ръководят....
15
11
 
19
 
! Отговори
месара преди 5 години
в момента в който се разбра че протеста на тия дето системата ги убивала (майките) е политически, организиран от другарката "истината" нинова и сие, за да бута правителството, народа веднага си отдръпна подкрепата. номера със сълзливите и обидени физиономии на тия (майките) просто няма да мине, а и не трябва! амбициите на другарката провокаторка ше бъдат попарени - отново!
14
14
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Не сме били богати колкото швейцарци ли?Искаме да сме богати поне колкото бяхме до 89-та. Нямахме банани и т. хартия, но си купихме жилища и ходехме по почивки. Какви швейцарци, бе? Симеонов ли ви учи да говорите тия глупости?
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1-ви юни преговорите бяха рационални и се стигна до разумно решение; тогава се намесиха решително НПО-тата и БКП, и техните майки-говорителки се обявиха за премахването на ТЕЛК по принцип, както и за множество други чисто политически решения. Права е Манолова, която твърди, че един протест е обречен на провал, ако е "цветен" - т.е., политически оцветен.Какво получаваха горките майки до 1989 г.? 30-40 лв. месечно и възможност да си дадат детето в дом за увредени - това ли искат отново те?
12
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е майките с увреждания да бъдат хоспитализирани !
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и сега работят за какво повече реват? Нима им се полагат 550 милиона? за 500 майки?когато за 52 университета с над 1 милиона студенти са дадоха общо 50 милиона?
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде..е, комунистическите предатели отново ще ви спасяват от поредната капиталистическа катастрофа по модела и внушението на Кремъл !Водачите на Русофили за смяна на модела - Радев, Нинова, Сидеров, Манолова, кремълския апологет Иво Христов непрекъснато ви втълпават колко сте зле, защото не сте богати като швейцарци и колко България била добре при социализма, за да ви подготвят за спасителя - Русия !
9
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майка им е Корнелия, а леля им - Мая Малонова.

Спонсорирани публикации