Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
14
 
! Отговори
22 преди 5 години
Северна Добруджа е взета от Османската Империя защото просто няма такова нещо България тогава. Румънски войски също участват във войната. Или забрави този факт?
19
15
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До 111111ДА РУСИЯ ОПРОЩАВА ДЪЛГОВЕТЕ НА ТУРЦИЯ ПРЕЗ 1909-ТА ГОДИНА И ГИ ПРЕХВЪРЛЯ ДА ГИ ПЛАЩА БЪЛГАРИЯ!!!ДАНО БОГ ТЕ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО И ТЕБЕ АНТИБЪЛГАРЕ!
18
11
 
34
 
! Отговори
бг преди 5 години
Платено ли е на Русия ? Платено е няколко пъти 1.Данъците от българското население събрани в Сливен са обявени от Русия за военна плячка и са присвоени/вж.Строители на съвр.България С.Радев/. 2.Северна Добруджа е дадена на Румъния ,а от нея е взета Молдова /виж картите на Балканите преди и след войната от 1878. 3.Има решение на Народното събрание за изплащане компенсация на Русия за войната ,Еквивалентът му е около 10 тона злато. 4. Руската армия е издържана от Б-я по време на окупацията-до 188
17
18
 
20
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Българоамериканците не знаят че Запада вижда Булгарите като част от турския етнос.
16
19
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Иво Инджев си е направил труда да събере достатъчно документи, за да изясни събитията в "Измамата Сан Стефано"
15
2
 
21
 
! Отговори
Да преди 5 години
Няма нищо безплатно на този свят!
14
21
 
23
 
! Отговори
:):) преди 5 години
поредната пирция за антируските лапнишарани, вечерта ще се пише за всичко друго но не и за написаното в заглавието, що не пишете че ви смъкват кожите бавно и планово с горивата и цените на храните ами все таз дъвка Русия....
13
18
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПЛАЩАМЕ НА НАТО ЗА ДА НИ ПАЗИ ОТ РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!ПЛАЩАМЕ НА ЕС ЗА ДА НИ ПАЗИ ОТ ТУРЦИЯ!!!! ЦЯЛОТО ЕС ЩЕ СЕ НАДИГНЕ И ЩЕ СМАЖЕ ТУРЦИЯ АКО ПОСМЕЯТ ДОРИ ДА СИ ГО ПОМИСЛЯТ!!!------------------------------КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ Е ЧИСТО ЗЛО И КОЙТО НЕ ГО ОСЪЗНАВА ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЗА НЕГО!И ДОРИ ЦАРСКА РУСИЯ НИ Е НАКАРАЛА ДА СИ ПЛАТИМ ОСВОБОЖДАВАНЕТО! 1909 ГОДИНА НИ КАРАТ ДА ПЛАЩАМЕ ДЪЛГОВЕТЕ НА ТУРЦИЯ В МИЛИОНИ! ДА ПЛАТИЛИ СМЕ СИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тай е. Аз зная. Баба е чувала от пра-пра дядо, когато 100 хайдотинъ са прекарвали съкровището. Но малко хора знаят, че нейде из балкана, е скрита другата половина....
11
8
 
11
 
! Отговори
10 преди 5 години
С толкова злато, що не си стояхте в Империята, а решили да го дават за нещо си там като територия. Пък сега и нещо обратно искат???
10
7
 
3
 
! Отговори
ИСКАМ преди 5 години
НЯКОЙ ОТ 80 ПЕРСЕНТИЛА ДА КОМЕНТИРА ЕДНОДОЛАРОВАТА БАНКНОТА И ДА ПРИБАВИ КЪМ ЮТУБ "ОТКРИТИЯТА"!!!
9
22
 
6
 
! Отговори
Petrov преди 5 години
Булгари стан било забранено да се пише. Какво велико постижение българската демкрацияа и свобода на словото.
8
26
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес не плащаме ли.На Американците.Да ни "пазят"?Само дето не знаем от кого ни "пазят"!
7
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платено е разбира се. Само че не с каруци а от бюджета години наред.
6
11
 
32
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ДА, ВЯРНО Е! Само че, не със "златни", а с книжни рубли. Народното събрание утвърждава Указ 1144 на княз Александър за /ЦИТИРАМ/ "заплащане разноските по окупацията на Княжеството от руските имперски войски, съгласно определенията на Берлинския договор" /КРАЙ НА ЦИТАТА/. Сумата е 10 680 950 книжни рубли и 43 копейки.
5
5
 
14
 
! Отговори
от 50 преди 5 години
процента грамотни, само 40 процента разбират смисъла, което означава, че 4ри от 5 хабер си нямат за какво става въпрос. С други думи 80 процента. Данните са от европейско проучване на европейска агенция. Не бъдете от тези 80 процента.
4
24
 
22
 
! Отговори
за златото преди 5 години
Започна се веселбата, сиреч на гол *** чифт златни обици. Още от вторник заранта започнахте с хумористичния блок. "Седем каруци златно съкровище"??? С такова имане да си бяхме стояли под Високата порта. А някой си даже плащал??? Колко струват 180000 живота, г-ци и г-да? Статията за грамотността на популацията от террата е убиец. Това ми напълни душата.
3
27
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как се нарича да плащаме милиарди на НАТО за нищо? Ако реши Турция утре ще ни прегази и НАТО няма да се намеси?Вече го обявиха при евентуален конфликт между Гърция и Турция!!!Няма по-гнусно от еничАрската измеД,като днес.тур!
2
34
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ НО сега западните господари, просто ни го взимат!
1
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква конспирация няма.