Симеонов постави коалицията в отчаяние. Какво следва?

Чакат ли ни предсрочни избори? Отговарят експертите
Обновена: 25 окт 2018 10:12 | 25 окт 2018 09:20,
113

След изказването на Валери Симеонов по адрес на майките "кресливи жени с уж болни деца", и след като заяви, че не иска да се извинява – той все пак поднесе извинения. Уви, те не бяха приети, а дори допълнително нагорещиха страстите, тъй като бяха сметнати за неискрени и изпросени.

Майките на деца с увреждания продължават четвърти ден да настояват за оставката му с призива: "Не ставаш за този пост!"

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова управляващите все още не са излезли от твърде сложната ситуация, в която ги постави Валери Симеонов.

Още по темата

"За първи път видях Каракачанов в толкова отчаяна ситуация. Тази малка коалиция е създадена уж от патриоти, които са с коренно различни политически краски – проруски, пробалкански, проевропейски. Симеонов стана от обществена гледна точка воденичен камък. Следващите 2 седмици предстои гласуването на законите за майките. Ако те решат, че това им стига – може и да се успокоят. В много голяма степен оставката на Валери Симеонов зависи от майките", подчерта тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Тодоров отбеляза, че коалицията на "Обединени патриоти" е крехка още от самото си създаване.

"Сякаш сме забравили острите нападки между Симеонов и Сидеров още в началото на коалицията. Гледайки умението на Борисов да предизвиква предсрочни избори – не изключвам тази възможност. Но трети предсрочни избори за ГЕРБ биха били рисковани. Ако коалицията се крепи на Симеонов, то нека да стане премиер. Ако не – то нека намерят политическо решение за исканията за оставката му", категоричен бе анализаторът.

Тодоров добави, че Валери Симеонов не за първи път обижда дадена група хора.

"Има правила на публичното общуване. Той няколко пъти прекрачи границата. И какво като подаде оставка като вицепремиер и друг от неговата партия заеме мястото му? "Патриотите" нямат никакви идеологически различия, освен източника на парите им", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички, които скачат срещу Симеонов, са срещу северноатлантическата демокрация! Защо? Ами като се тръгне от САЩ(1922 година) и се свърши с Япония(1990) година са имали действащи евгенични закони, които са изисквали насилствено кастриране на болните от някои заболявания и най - вече на техните майки. И това дори е най - масово в следвоенните години. Дори в Израел 2000 година имаше скандал с насилствена стерилизация на емигрантки от етиопия. Те това са "демикратите" в България днес ;) Смешници ;)
52
4
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Смяна на моделаЩом смяташ,че единствената алтернатива на Боковото управление е яват Борисов,обаче и не биха поверили управлението на БСП(особено в комплект с ДПС).Значи трябва да се появи нещо различно от тия двете и това ще стане.Щом има такава голяма ниша-тя не може да остане празна.И не става въпрос за люспите от СДС-тия не стават за нищо.
51
4
 
23
 
! Отговори
киро преди 5 години
Все ми е тая кой ще управлява. За съжаление, политическата каста в България е абсолютно покварена и корумпирана. Последните 20+ години управляваха различни политически формации, но нищо не се промени към по-добро.На ББ и ша*ката му трябва да се признае че впечатлиха с наглостта и грабежа. Така става, като си повярваш че си недосегаем и вечно ще си на власт.Г-на Симеонов обиди публично по недопустим начин български граждани, майки, жени и деца. Не може да е част от политиците на власт.
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Началото на март правителството ПАДА!Бас?
49
1
 
12
 
! Отговори
коалицийка преди 5 години
Байх.. с Далаверко,Перко и Пусерко.
48
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво следва:БСП ще разберат, че хвърлят парите си на вятъра, защото кокъл не се изпуска заради едно изказване, при това истина и ще спрат да финансират протеста.
47
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коалицията не беше на косъм, докато практически не застанаха зад Симеонов и обявиха, че по никакъв начин няма да му поискат оставката или пък да му потърсят сметка. Вместо да го разкарат от управлението и да приключат бързо казуса, нещо което Борисов много пъти е правил съвсем успешно, те решиха да затънат в блатото, заедно с него.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ГО ДЪРЖИ??? И защо го държи е въпросът.Как не усещаш? Държиш го Ти за пищоФа и го държиш защото ти е кеф!
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Ние и сега живеем като при Хитлер и Сталин.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До nikiПоредният, който ни внушава страх и паника, че коалицията се крепяла на косъм. Стига пропаганда!
43
8
 
18
 
! Отговори
пропаганда преди 5 години
Постоянно ни внушават, че ако се смени ББ- иде много лошо.Ако се смени Валери- иде много лошо.Ако се смени социалният министър- иде много лошо.Ако се смени...- иде много лошо. постоянно ни внушават, че всяка промяна е много лоша.ВНУШАВАНЕ НА СТРАХ ОТ ПРОМЯНАТА!
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък неговото беше едно извинение. Ако ударя някого и искам да се извиня казвам "извинявай, че те ударих", а не "извинявам се, че си се почувствал ударен". Това дето Симеонов го каза за извинението за тези, дето са се почувствали обидени всъщност звучи като "аз не съм ги обидил, ама щом като са се почувствали така..."
41
13
 
8
 
! Отговори
niki преди 5 години
Коалицията се крепи на косъм и на тоя толкова му е акъла, че ако подаде оставка и нарочно ще направи предстрочни избори...Когато хората стоящи зад една справедлива кауза допуснат политически партии да им яхнат протеста (както направи БСП), не очаквайте добро отношение към тези хора. Лично за мен щом БСП са намесени означава, че има нещо мнооооого гнило. Ти после ходи и обяснявай че нямаш общо с червените кхмери
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Накрая сами си признахте, че майките имат проблем и че жизненият стандарт е позорно нисък.С Валери и без Валери- все тая. Значи е ненужен.КОЙ ГО ДЪРЖИ??? И защо го държи е въпросът.
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъавка и избори. Стига беззаконие.
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Глупости.Валери не иска да изпусне кокала и някой го крепи много яко, въпреки народното недоволство.Обобщението, че българите го искали е невярно.
37
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в двата случая това се плаща с ОСТАВКА!Аз да попитам. Ако В. Симеонов си подаде оставката какво следва от това?- решаване на проблема с майките - напротив! Подобряване на жизненият стандарт - не! Подобряване на бизнес условията - не! Нищо, абсолютно нищо! Искането на оставката на Симеонов придоби чисто политически измерения.Решетников е заръчал на ***, по-всякакъв начин, да саботира развитието ни! Това е от ясно по - ясно!!
36
3
 
16
 
! Отговори
няма незаменими хора преди 5 години
Държавата не се крепи на Симеонов.Защо създадоха тази изкуствена паника?
35
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позитано 20 е Офшорка на Кремъл, където за назначенията отговаря Решетников, а за оставките - Гудяев !Нинова е офицер за свръзка, Русофили за смяна на модела е паравоенната и' структора, а майките с увреждания - машата за дестабилизация !
34
9
 
19
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
Кой обича Симеонов?Гербаджиите, защото той върши мръсната работа и лъже повече от нас. Ние от ГЕРБ сме шайка крадци, лъжци, майстори на корупцията и схемите за източване на еврофондове. Валерката много бързо се учи от нас и ще остане във власта.