Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите да се махат..................................време е за промяна, БСП на власт заедно с ОП (НФСБ, Атака и ВМРО).............Корнелия Нинова - премиер!!!Много крадци и предатели има за затворите!!!
42
5
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕФТОФИМ ОТКАЗА ДА ОБЯВИ КАК СЕ СФОРМИРА ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ!! ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ЕНТА СТЕПЕН!ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА, ГАЗТА, ТОКА И ВОДАТА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА И ТОВА, ЧЕ ДРУЖЕСТВАТА СА ЧАСТНИ Е ТОТАЛНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!!ТЪЙ, ЧЕ БОРИСОВ И ЗЛАТЕВ КРАДАТ БЕЗ ДА СПИРАТ ИМА ТЯХНА СНИМКА КАК СА НА ЕДНА МАСА С БОЙ ТОШО И ДВАМАТА ЕДИН ДО ДРУГ ТЕЯ СЕ ЗНАЯТ ОТ НАД 20 ГОДИНИ СА ДРУЖКИ И ПОВЕЧЕ!
41
12
 
7
 
! Отговори
АМИ , ДА №40.... преди 5 години
В МОМЕНТА ПРОТЕСТИРАТ ТИЯ ...КОИТА НЯМА ОТ КЪДЕ ДА КРАДАТ ,ВЕЧЕ...ХА,ХА,ХАААА
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та питам дрогари КАТО КАК ГЕРБ ТИ МАЧКА БИЗНЕСА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТ ЕДИН ЧАСТЕН ХОТЕЛ-КЪЩА ПРИЗНАВАШ ЗА 50000ЛЕВА ЧИСТ ДОХОД??А КОЛКО ЛИ Е УКРИЛ?Дали пък това не е проблемът НЕ НИ ДАВАТ ВЕЧЕ ДА УКРИВАМЕ ПОВЕЧЕТО ПРИХОДИ.хм а само 70%,а ние искаме поне 90%,бе направо искаме СОЦИЯЛНА ПОМОЩ??НА такова ми мирише "спонтанното недоволство"на "народа".
39
2
 
7
 
! Отговори
за демократите преди 5 години
До Комунистите ограбихаПешерните комунисти и демократичните гадини изпълзяхте от пещерите си.............най-големите гадове и продажници са демократите от СДС, ДСБ и тия *** партии.........има много хора за затворите............Иван Костов, Кунева, д-р Москов с ваксините с живак, с които натрови БГ-деца!!!!
38
12
 
10
 
! Отговори
Анализа на МВР: преди 5 години
ПРОТЕСТИРАЛИ В СТРАНАТА:около--1200- АВТОМОБИЛА ...и около ---3800-ЧОВЕКА...../..повечето криминално проявени, като Перата в Свиленград на ГКП../И...., като как мислите да сваляте правителството с тия елементи...ха,ха,хааааа??!!!!
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37В България да се краде е национален спорт............не крадат само депутатите.............крадат всички..................от чистачката до министъра!!Калпав е материала, Бойко Борисов ви го каза................един професор от БСП-то го каза по-добре..............80 % сте ***, *** и за *** за грозде не ставате!!
36
2
 
12
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз чета три четири форума,единият е на прокопи за да знам мнението на всякакви хора.По някои въпроси мнението ми съвпада с тези на прокопиевци но генерално сме на различно мнение.Те са огледален образ на бкп емедиите и симпатизантите им.Отричане на всичко което не е от нашата партия и който не мисли като мен ми е враг.Типични болшевики,едните червени,другите "десни".Там има едно дето казва че е от Китен и щял да избива гербери с камъни понеже му мачкали бизнеса.НО СЕ ХВАЛИ С 50000лв.ОТ ТУРИЗЪМ?!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Червената мафия..............хаха................ами синята мафия..........СДС-арските продажни гадове............ами герберската мафия...............леле, много си смешен!!София не е България............герберите не стават................да се махат!!!
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежките инциденти ще са след месец. Тогава ще дойдат тлъстите сметки за ток и порно. Приготвил съм една гьостерица дебела и не окстрена. Тогава селян.дурите в парламата ще разберат че на голо ду..*** майтап не се прави. Ако си мислят че с това ще свършат протестите и ще минат между капките в голяма заблуда са. Цели 29 години ни правят на Идио.ти държът ни на хлеб и сол и си мислят че така ще продължават. А те ще лапат кюфтаци ще си возят зад.ниците в мерцедеси и жипове и ще си лижат дедовия
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е и? Кой знае какво станало!
31
10
 
8
 
! Отговори
спокойно преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия за какво в крайна сметка протестират?
29
8
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ОХО ПЕТРОЛА Е ПАДНАЛ С ОЩЕ СЕГА ГО ВИДЯХ НА 64 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ!!!ЦЕНАТА Е 1.50 ЛЕВА ПОИСКАЙТЕ ОСТАВКАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ И ОБЕДИНЕТАТА ПАТЕРИЦА ОКОЛО ГАНГСТЕРИТЕ ЗА ЕКСПРЕСНО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ СЪКРАТЕНО ГЕРБ!
28
6
 
9
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Не бе няма лошо,ама като свалим ГЕРБ-комунистите ще дойдат БСП-комунистите!Е те същите!С протести и гласуване ако ставаше щяха да ги забранят!Социализма е частен от 1989 и същите са си на власт от преди 1989.Навремето комунистите бяха пуснали и ОФ и уж има друга партия и 99% за БКП 1 % ОФ и те същите.Няма разлика и днес!!!!Същите са!Народа има поговорка:''Преоблякъл се Илия,погледнал се в огледалото-пак тия!''Не става с протести и гласуване!!!Лъжат ви,че става!!
27
6
 
10
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Който не работи, не трябва да яде. Така е справедливо, но ***-протестърите не търсят справедливост. Щели да сменят системата, но си нямат никаква идея, нито каква е системата, нито с какво ще я сменят.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако такива криминални протести бяха в САЩ досега Президента да му спретнат импийчмант, защото ги подкрепя. Нашия уж Президент си играе с огъня , но може да стане и за него лошо.
25
11
 
14
 
! Отговори
Златка преди 5 години
За какво е протеста, някой знае ли?
24
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквите ке паднат