Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 200 човека на протест в София, почти всички са от Перник и Враца. Софиянци не се връзват на червената мафия.
22
12
 
8
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
футболни агитки, безработни, неграмотни, русофили, криминално проявени, това е съставът на протестиращите дето щели да сменят системата, ама и те не знаят с каква.при всяка система като не учиш, не работиш, чудиш се по цял ден каква далавера да свъртиш си непрокопсаник. няма такава система, дето наготово да получаваш от държавата и да имаш канадски стандарт.
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И протест не можете да направите, българска работа.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...а Митко Корнелов ,защо винаги го забравяте бе дрогарими той ДИРЕКТОР В ЛУКОИЛ,ами Лукоил не е ли руска фирма,а Резидента кой ни го натресе,не е ли Москва?
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3500 протестъра и 1800 фтомобиля в цялата страна,не знам защо тук не го пише,е всъщност досещам се.Иначе сега по бтв,новъ,бнт и остальная сигурно вече е обявена пабьедата.
18
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзводМи бабите и дядовците на българчетата, ако не бяха градили 45 години комунизъм, можеше и друго да е.
17
6
 
6
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
До до Ами... Де6илите винаги сте ми били кошмар. За щастие, свикнал съм и знам как да се справям с вас. ***! Ха-ха-ха!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николета имала нов!!!Стария избягал като разбрал!
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седемдесет хилядната банда щатни тюфлеци и потомствени некадърници, отново се заяждат с хората.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започва разказа за новите българи на Каракачанов и Собственика на ГЕРБ с купуването на гражданство ! Българино МИЛИАРД ЛЕВА !! Телевизията е бТВ !Тази агенциика е видоизменена от Бойко Методиев Борисов 2010 г .
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастите много ги е страх да не изпуснат кокала!!! Разни калинки ,мутри ,полуиндйици ,тлъсти чорбаджии,очилати чиновничета,подпухнали банкери и банкерки тем подобни.....
12
10
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРОТЕСТИТЕ СА НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНИ !ПРИ НАД 100 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ ЦЕНАТА БЕШЕ 2,60ЛВ!СЕГА ЦЕНАТА Е 70 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ!! ЦЕНАТА МАКСИМУМ Е 1,80-1,70ЛВБОРИСОВ ТАКСАТА И ЗЛАТЕВ СЕ ГУШАТ ЯКО!
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80-те процента по Иво Христов протестират. Точно таргетната група на БСП. Честити, дрОгари! Тоя път нацелихте печалившата формула. После пак тия ще подухват супичката, но какво да се прави?
10
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой простестира но всички интервюта, които чух звучаха от хора с доста ограничен умствен капацитет. "Исками призиденткъ рипубликъ, ни исками ини и същи партии да съ сменят", буахахахахах паднах!
9
10
 
19
 
! Отговори
До Ами... преди 5 години
Абе - и ти ли си от умните и красивите?! E,аз съм от де6илите - твоят настоящ и бъдещ кошмар - свиквай ...
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох къде да го туря? Отказах се,местя го.
7
3
 
23
 
! Отговори
разработчик преди 5 години
Ура българи НАПРЕД
6
7
 
6
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
Как е върви ли?
5
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек колкото и да е предубеден се вижда , че това не е протест на нормални трудови хора. Оказа се , че т.н. смели майки се водят от криминално проявена жена , която е била в затвора. Ясно е , че това е организирано от арестуваните олигарси на БСП. Да ама това няма как да доведе до падане на правителството .
4
32
 
14
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Преди 5 г протестираха интелигентните хора. Сега протестират де6илите. Тежко й на Майка България с такива протестиращи!

Спонсорирани публикации