2/3 от българите подкрепят протеста на превозвачите

Еднаква е подкрепата сред избирателите и на ГЕРБ, и на БСП
7 яну 2019 15:30,
65
2/3 от българите подкрепят протеста на превозвачите
Снимка: архив, БулФото

Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са съпътствани от висока обществена подкрепа у нас, показват данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

В отговор на въпроса: "Подкрепяте ли или не протестите на превозвачите срещу новите европейски изисквания за международен транспорт (пакета "Макрон")?", 64.6 % от респондентите отговарят с "да", а 7.9% - с "не". 27.5% нямат мнение по въпроса.

Още по темата

Подкрепата е сравнително равномерно разпределена сред всички социално-демографски групи, като по-високи от средните стойности на подкрепа се регистрират сред мъжете, сред хората на възраст между 30 и 39 години и сред жителите на градовете извън столицата.

Протестът на превозвачите получава почти еднаква подкрепа сред избирателите на основните политически сили – ГЕРБ и БСП, както и сред негласуващите. По-високо от средното е одобрението към протеста на превозвачите сред симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по темата са по-често младите респонденти (на възраст между 18 и 29 години) и жителите на селата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
6
 
! Отговори
Gg преди 5 години
Шофьорите подкрепят е. ба.ните и алчни бг чорбаджии.Ако приемат закона съвестните шофьори ще заминат, в Бг ще останат пиандурниците и тези, които нямат възможност заради възрастни родители или малки деца. ФАЛИТ за нашите фирми, които се подиграват с труда на шофьора. Само да ги клатиш от към нафта, заплата и високи осигуровки. Това заслужават.
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли що протестират.Защото им отнемат конкурентноспособноста.Сега могат да работят повече за по-малко пари и по този начин са конкурентноспособни.Като въведат безпилотните камиони всички ще си почиват мнооого дълго (нали тва е сиренцето в капана за мишлета)? как няма да работят.Само че за стоене вкъщи никой не плаща разбирате ли сега защо е протестът?
60
1
 
7
 
! Отговори
Трябва да сме горди! преди 5 години
Ние българите пишем история!За първи път в историята на света някой протестира защото искат да му увеличат заплатата!Абе сигурни ли сте че онез са само 80 % !?;)))
59
2
 
13
 
! Отговори
Men преди 5 години
Това само в България го има да протестираш против собственият ти интерес. Слушах го един шофьор как много му харесвало да спи в кабината по 6 месеца и не искал на хотел. Не искал да се прибира всеки месец при семейството си със самолет. И как не иска да му плащат като на французин.
58
1
 
8
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
Само да питам чорбаджиите в този форум платени паркинги плащат ли в германия ,аутохофи хотел по време на 45 часовата пауза защото не съм видял такова чудо в германия с бг камион всички други регистрации го правят тогава да пишат за големите заплати и колко било хубаво колко завлечени шофьори с пари съм чул по европата
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2/3 от камионджиите са сталинисти и фенове на Путин,които плюят ЕС,би трябвало да идат,да работят в Русия.
56
2
 
12
 
! Отговори
шофьор преди 5 години
До АнонименКоя е твоята фирма , която плаща по 2500Е , за да дойда да карам за теб?
55
3
 
14
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...BULGARSKITE SHOFERI PODKREPYAT ZAKONA MAKEON, A NE RABOTODATELITE SI! S NOVIYA ZAKON, ALCHNITE SOBSTVENITCI NA TEZI FIRMI NYAMA DA MOGAT DA EXPLOTIRAT RABOTNICITE....SHTE SI BRUKNAT PO DULBOKO V PORTFEYLA....
54
7
 
27
 
! Отговори
1926 преди 5 години
Абсолютна глупост, ако изобщо някой ги подкрепя, то той изобщо не знае, какъв е тоя закон.
53
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят пак една манифестация. А ако има шофьор подкрепящ бг превозвач, то той е жив мазохист.
52
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано жълтите жилетки обесят Макрон на въжето сигурно отново Орешарски е зад всичко иска тиражиите да фалират за да им превземе бизнеса подлеца му със подлец. Парламeнта трябва да cе увеличи на 480 депутати, 240 не могат да се справят със тъй създадената демокрация дори спартанците са били 300 срещу цялата пeрсийска *** ама ние само 240 депутати имаме за един Макарон.
51
5
 
27
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Френските шофьори работят за 5000-евро/мес.....ама Вие бъдете Патриоти иработете за 2000-е/мес...като роби, за да печелим Ние-Чорбаджиите...!!!НЕ нам.. Не нам.....
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте и бг партиите и политици, зщото те се опитват да защитават бг робовладелци. По-добре е да сме ЕС колония на император Макарон и ще работим за френските робовладелци.
49
7
 
25
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Хайде пак същото, голяма подкрепа от обществото, защото не знаят реалността? 12-13 часови работни дни, ВСЕКИ ДЕН! 9 часа шофиране ВСЕКИ ДЕН, 3 месеца в този РИТЪМ, четвъртия месец без ЗАПЛАТА / почиваш в Бг /, 12ч. работен ден осигуровки на 8ч. върху МРЗ, платена отпуска НЕ СЪЩЕСТВУВА! А, сега пресметнете заплата спрямо часовете на работа и 3те месеца в годината без заплащане и живота в кабината. Това е работата, която предлагат тези, които ще протестират, чрез тяхните работници.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно са анкетирали убиеца на деца московски и собственика на шейната, пловдивското *** илиянчу.
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте бг фирмаджиите и ще бачкат за Макарон. Печелят бг шофьорите с по-високи заплати.
46
2
 
13
 
! Отговори
pff преди 5 години
Ако имате познат международен шофьор, помолете го да ви разкаже за турските шофьори.
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо и Словажките и Словенските и Гръцките и Чехските и Норвежките и 90% от Полските и Холдките не протестират.
44
2
 
23
 
! Отговори
AZ преди 5 години
A защо германските и френските шофьори не протестират.
43
4
 
16
 
! Отговори
Просто е... преди 5 години
Герб и ОП, подкрепят Протеста, защото са с Монополите... И идват Избори!

Спонсорирани публикации