1000 лв. и златни накити – цената на 14-годишна за булка във Франция

Първоначалната уговорка била за 5000 лева
Обновена: 20 фев 2019 12:37 | 20 фев 2019 12:36, Нели Христова
76
1000 лв. и златни накити – цената на 14-годишна за булка във Франция
Снимка: bTV

Семейство от квартал "Победа" в Бургас се опита да продаде детето си за 1000 лева в чужбина. Нелегалното действие бе разкрито благодарение на наблюдателността на служителите на Общинската служба в Меден Рудник.

Майката и бащата, заедно с 14-годишното си момиченце отишли да изкарат нов акт за раждане, за да удостоверяване на родителски права. Версията им била, че са загубили стария при пътуване в чужбина.

Пред сградата на Общинската служба имало бус, в който чакало цялото семейство на детето. Служителите забелязали, че нещо не е наред и когато момиченцето останало само, отишли да разговарят с него.

Оказва се, че детето трябвало да бъде пратено във Франция, но против волята му.

"Детето беше много разстроено, разплака се, и каза, че не иска да го продават, насилват го, насила ги държат", разказва Магдалена Манолова, директор на ЦАУ "Възраждане" пред bTV.

Служителите веднага сигнализират в МВР и настояват да дойдат възможно най-бързо, докато бавят семейството, за да не си тръгнат с детето.

"За по-малко от 10 минути тук дойдоха няколко автомобила със служители на районното управление, отвън чакаше бус семейството, бяха задържани всички лица от буса", казва още Магдалена Манолова.

По думите на Цветелина Рандева, говорител на ОД МВР Бургас, ставало дума за договорка между две ромски фамилии. 14-годишното момиче трябвало да се омъжи за 17-годишен младеж, който пребивавал с родителите си във Франция.

Първоначално, уговорката била за 5000 лева, но семейството на жениха не успели да ги съберат. За това дали едва 1500 лв. заедно със златни накити.

"Тя в момента е при мен, дъщеря ми е тука. Дойдоха едни хора, напиха мъжа ми, много пиян беше и му дадоха 1000 лева", твърди майката Анка Стоянова пред bTV.

Тя е родила девет деца, повечето от които са големи. Семейството се издържа от продажба на желязо.
Момиченцето е настанено в Кризисен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Lan преди 5 години
21 век, бяла държава, уж правова, търговия на хора. И от тук едно голямо НИЩО. За това, че това момиче е било гледано на ръба на оцеляването, за това че не е образовано, за това, че тя няма шанс в живота си - няма да последва НИЩО. За това, че щеше да бъде продадена (по-евтино от един кон!), от собствените си родители, наказанието е до 1 година затвор! За кон е повече! Какво ТОЧНО се случва?!
21
1
 
4
 
! Отговори
Кой ще даде 5 000 лв преди 5 години
за стара мома?Не да искат пари за нея, а те - родителите на девойката, трябва да дадат една солидна сума като зестра заради това, че този 17-годишен юноша се е съгласил да ги отърве от резила да държат у дома си щерка, която никой не е пожелал чак до 14-годишна. Жените от тяхното племе на такава възраст вече имат по 2-3 деца и са бременни със следващото. И така пари носят в домакинството на свекъра и свекървата, париииии!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,айде сега,в България може да си купуват булки,а във Франция не?Нали и тук и там това е все престъпление,или тук не е?
19
1
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Комитета от Хелзинки къде спи,нарушават се правата на етноса да търгува свободно в ЕС ;) !!!
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пецатаПрестъпление са извършили родиителите на непълнолетния младоженец, защото са дали 1 000 лв, за да купят на сина си секс-робиня. Дали са смятали да я ползват и за други дейности във Франция, един Бог знае.Престъпление вършат и родителите на момичето, защото я продават като стока.
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи източват социалните фондове, за да взимат помощи и надбавки за 9 деца, а паралелно с това съсипват до каквото се докопат, за да го разкостят и продадат като старо желязо.
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майка и има 9 деца,сега и тая като роди десетина,ще увеличи раждаемостта в България.Властта се грижи много добре за тях,до окончателното изчезване на българския етнос.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак много са дали. Според техните традиции на 14 г. е вече стара мома.
14
1
 
10
 
! Отговори
До Пецата, преди 5 години
"много ми е интересно защо полицаите не са направили разработка за да разберат кой е купувача, той не прави ли престъпление? Или не искат да правят разработка защото там е тяхен човек..а??"По-скоро не смеят да не оплетат съвсем нещата. Хората ни в полицията не се славят ни с акъл, ни с кадърност, ни с опит. Та не се знае при една "разработка" дали не са щели по-скоро очи да извадят, а не вежди да изпишат. При тези заемания на всички позиции с връзки калинки и бръмбари има навред.
13
3
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Момиченце чак не е, момиче е. Добре са я отървали този път, ама да видим до кога.
12
4
 
24
 
! Отговори
Ефтинджос преди 5 години
На тази "преклонна" възраст вероятно вече е раждала 1-2 пъти.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем малко нисичка ми се вижда тая цена ... края на 80те вървяха по повече ...
10
2
 
18
 
! Отговори
пецата преди 5 години
много ми е интересно защо полицаите не са направили разработка за да разберат кой е купувача, той не прави ли престъпление? Или не искат да правят разработка защото там е тяхен човек..а??
9
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14 годишно момичеНЦЕ?! Че на тези години повечето са майки! Я не се занасяйте!
8
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"14-годишното момиче трябвало да се омъжи за 17-годишен младеж..."Омъжват се жени, които сключват законен граждански брак. Сред тази част от населението си е жив конкубинат, като при животните. За жалост и доста българи са вече на това ниво.Иначе си има състав по НК за склоняване на непълнолетна да заживее ... - ако прокуратурата работи, следва да го знае и да го приложи.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България официално има пазари за булки като колкото е по-бяла булката толкова е по-скъпа затова ги избелват за да вдигнат цената.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще я продадат рано или малко по-късно и никой от родител1 и родител2 няма да лежи в затвора.
5
2
 
41
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Търговията с деца не е ли наказуема.Я да видим някой от родителите дали ще лежи в затвора
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Службите са и попречили да стане френска ромка.А родителите и така и така ще я продадат-"културни" особености.
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14 годишно момиченце звучи точно като 40 годишен младеж....Да ви имам критериите за възраст....