Младите у нас се стопяват – 40 хил. по-малко за година, бягат в чужбина

В същото време обаче се отчита спад на младежката безработица
22 фев 2019 09:10,
367

Младите хора у нас намаляват с всяка изминала година. Това сочат данните в последния доклад за младежта, приет от парламента.
 
Според тях само за 2017 г. младежите у нас са намалели с близо 40 хиляди. А причините за това са основно демографската криза и решението на много от тях да търсят реализация в чужбина.
Още по темата

Позовавайки се на данните от Агенцията по заетостта, в доклада е записано още, че е намалял броят на работещите до 29 години, предава Bulgaria ON AIR.

В същото време обаче е отчетен спад на младежката безработица. Така, ако през 2014 г. младите хора без работа са били малко над 64 000 хил., през 2017 г. те са почти наполовина по-малко.

По-голямата част от младите хора у нас живеят с родителите си. Една пета от тях споделят, че биха отишли в по-голям град, близо една трета пък биха заминали в чужбина.

И още - половината четат книги и също толкова гласуват на избори често или редовно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
10
 
! Отговори
До 191 преди 5 години
Не ти ли писна все за тази тоалетна харти я и банани да говориш.Това са последните неща за които трябва да се говори.Нямаше десетки други неща които ние живелите тогава много добре помним и знаем.Най важното НЯМАШЕ НИКАКВА СВОБОДА и това което всички вие сте написали по надолу ,щеше да ви заведе в мазето на Московса 5,а от там някой повече не се връщаха. Какви банани ,какви 5 лева бе мушморок, за няколко вица,хора се разделиха с живота си.Можеше ли да кажеш,,Т.Живков е лош"-директно изчезваш,
198
1
 
19
 
! Отговори
Циник преди 5 години
"При демокрацията и капитализма се мpe като за световно, българите са световни шампиони по измиране."--------Другарю ...спал си в училище....иначе щеше да знаеш, че демокрацията у нас...не се състоя!Все същите сте!Търтеи с партийни билети!Затова сме клoaката на Европа!
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу пост 196 има три минуса.Разбрахте ли кой ви подкукоросва да си напуснете страната?
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията и капитализма се мpe като за световно, българите са световни шампиони по измиране.
195
3
 
6
 
! Отговори
Циник преди 5 години
При "соца" се мижитуркаше добре!Дефиницията за "живот" на посттекезесарите - няма връзка с реалността...даже и художествена измислица не е !Купчина от бездарни лъжи!
194
2
 
4
 
! Отговори
Батман преди 5 години
То пък едни млади и най-вече ,,ГРАМОТНИ,,
193
4
 
9
 
! Отговори
197 преди 5 години
Социализма ти построи жилището,но твоя грижа е да го поддържаш.Ако те мързи или си некадърен,в каквото и жилище да живееш пак ще се разруши.Като ви гледам,повечето селяни,гъсто населени,ви мързи даже балконите да се боядисате,ами ги държите ръждясали,очаквайки някой на аванта да ви ги боядиса или да ви санира жилищата.И после,соца им бил виновен.Виновно ви е сивото вещество,дето го нямате.
192
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше един филм "Юдино желязо", там се показваше какви са били шумкарите, изнасилвачи, обирджии, разбойници.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца се живееше много по добре от сега. Панелкитге още си държат, а новото строителстов е правено като еднодневки, 96% от жилищата на хората са от времето на соца, днес всичко е на ипотгека, всеки момент може да дойде частен съдия изпълнител и да те изхвърли на улицата.
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е вече не са 160 млн., а 140 млн.
189
4
 
10
 
! Отговори
Циник до 196 преди 5 години
Аз мога да "проследя" родословието си - до почти 200 години назад!Когато прадядо ми е основал читалище с парите си - твоя е обирал мандри , и луканки от саръците под стрехите на съселяните си!Това остава от държава в която на власт идват - най-простите , крадливи, и подли комунисти!
188
2
 
2
 
! Отговори
До 190 преди 5 години
Само че 160 милиона са си в страната,в сравнение с 6 милиона у нас,какво ще кажеш?
187
8
 
7
 
! Отговори
-До 176-Анти преди 5 години
Ще ги видим тези ,,жилища "-панелките ,чиито срок на годност изтича.Над два милиона българи живеят в тях. Кой ще е виновен като доизгният заварките и почнат да се саморазрушават бе ,другарю? Пак ли ,,капитализъма и империализъма" и тогавашните управляващи? Оставил бил социализъма ....... и Кремиковци,ЗТМ-Радомир,Зл.Панега,Девня,АТЗ-Ст.Загора ,външнотърговските ГУБЕЩИ ДО ЕДНА ФИРМИ и оплячкосани още от 88-89 от другарите Някой път,човек трябва да седне със себе си и фактите и да помисли реално.
186
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не слушайте циника.Той не е българин.Той е от оня етнос,който иска да ни завладее отново ,а какъв по-лесен начин от това,да ни прогонят.Затова внимавайте на кого се доверявате.
185
3
 
8
 
! Отговори
Дарвин преди 5 години
Природата си знае работата. Естественият подбор не пита българин ли си, марсианец ли си или северномакедонец. Шкартото отича в канала.
184
7
 
9
 
! Отговори
Млад човек преди 5 години
Щом си взема дипломата и веднага заминавам на Запад да се реализирам, в България се задушавам от комунизъм и русофили.
183
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 189 преди 5 години
Не бъркай българите ... с братята ти роми!И още нещо - миенето на улиците в Германия...е работа като всяка друга!Стой си в екарисажа на Гергов...барабар с гордоста ти...и 560лв. заплата!
182
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Тодор Живков при социализма и руското робство нямаше тоалетна хартия и банани, а днес при демокрацията и американското партньорство имаме тоалетна хартия и банани.
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската диаспора е огромна навсякъде. Не знам колко милиона руснаци са навън, но са много.
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега при демокрацията ако си купиш билет за САЩ най-легално по интернет и отидеш на летището да си хванеш самолета, там има заграждения и въоражена охрана която ще те застреля като куче ако се опиташ да избягаш през загражденята и да се качиш на самолета, въпреки, че си си платил билета.