Младите у нас се стопяват – 40 хил. по-малко за година, бягат в чужбина

В същото време обаче се отчита спад на младежката безработица
22 фев 2019 09:10,
367

Младите хора у нас намаляват с всяка изминала година. Това сочат данните в последния доклад за младежта, приет от парламента.
 
Според тях само за 2017 г. младежите у нас са намалели с близо 40 хиляди. А причините за това са основно демографската криза и решението на много от тях да търсят реализация в чужбина.
Още по темата

Позовавайки се на данните от Агенцията по заетостта, в доклада е записано още, че е намалял броят на работещите до 29 години, предава Bulgaria ON AIR.

В същото време обаче е отчетен спад на младежката безработица. Така, ако през 2014 г. младите хора без работа са били малко над 64 000 хил., през 2017 г. те са почти наполовина по-малко.

По-голямата част от младите хора у нас живеят с родителите си. Една пета от тях споделят, че биха отишли в по-голям град, близо една трета пък биха заминали в чужбина.

И още - половината четат книги и също толкова гласуват на избори често или редовно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 227А някой хора, продължават да си пазят родословието и традициите.
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 182Странно е, да говориш з руснаците като цяло, все едно взимат решения, съгласувакки се помежду си, особе и през ВСВ, когато другар Сталин е решал кой ще живее и кой ще умре, а думите му са били абсолютен закон.
217
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво нещо е животът... на някои прадядовците основават читалище, докато те самите едвам сричат и завършват средното по милост, а на други на които прадядовците са се подписвали с кръстче понеже не познават буквите сега са професори и доценти...
216
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените се женят масово за турци и араби заради турските сериали.
215
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 211Те вече си търсят образова името навън. Ик8й не чак, да стане на 25-6, че да заминава. Вече не чакат и до 20..
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 213 - Коло гад и и долни сте такива хора. Това че някой е много повече от теб, не ти дава право, да го изкараш По-лош, з да се почувстваш по-добре, поради жшкото си съществува е.
213
2
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Унуките на шумкарите в сайта - очевидно не разбират разликата между читалище , и училище!Неграмотни си бяха...и още са си така!
212
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 212А днес в България като има тоалетна хартия и банани и десетки други неща защо българите са с най-голяма смърност в света...Да ти го напиша още веднъж.Смъртността въобще не е висока, а абортите са много и много хора напускат за да не живеят в задунайската губерния.Това е!
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом казваш, че е кофти ще ти повярваме. Все пак питай патило, а не старило е казал народът.
210
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се "стопих" още на 20 години. Изкарах енд а година в шегата, наречена българско образова ие, опитвайки се да оцелеят с гарата, наречена български работа... И се притопих в чужда държава, завърших си о разов името и сега изкарвам достатъчни, за да си купя къща на 28 години. В България, щях си купя, ам друг път.
209
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактПри демокрацията дефиницията за живот е: НАЙ-ВИСОКА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.Смъртността въобще не е висока, а абортите са много и много хора напускат за да не живеят в задунайската губерния.Това е!
208
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три причини:1. Подхвърлените трохи, които БГ Работодателите-робовладелци наричат заплата.2. Липса на всякаква държавна политика, в подкрепа на млади хора и семейства.3. Цените на стоки и услуги в България са еднакви или по-високи от тези в Западна Европа
207
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 213Ако прадядо ти преди 200 години е имал пари да основава читалище значи е бил колаборационист на властта или по народному чорбаджия изедник.Чорбаджия изедник строи училище!?Странна логика.Партизанска логика.
206
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига си лъгал бре гумаджия. Преди 200 години кв.Столипиново не е съществувал, камо ли там някой да е основавал читалище...
205
3
 
11
 
! Отговори
Циник до 213 преди 5 години
Прадядо ми е бил чорбаджия!Ще рече - работил здраво - за фамилната ферма!Вие шумкарите - му викате другояче !Шумкари - мързеливи...нагли...и крадливи!
204
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 години назад!Когато прадядо ми е основал читалище с парите си .....Ако прадядо ти преди 200 години е имал пари да основава читалище значи е бил колаборационист на властта или по народному чорбаджия изедник. Ако е бил чорбаджия, значи трябва да си знаеш родословието много по от рано. Ако не си го знаеш значи прадядо ти е бил обикновен хайдук който е обрал някого и е забогатял тогава от грабежа. Но най-вероятно просто лъжеш, както обикновено тук.
203
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А днес в България като има тоалетна хартия и банани и десетки други неща защо българите са с най-голяма смърност в света, най-бързо изчезваща нация, най-неграмотно население а младите хора мислят само как да избягат, вместо да си купуват тоалетна хартия и десетки други неща които ги нямаше при соца?
202
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е младите с образование да търсят бъдещето си навън. Ако трябва да се реализират тук означава да страдат от лоши работодатели и от недобросъвестни съграждани, които ги плюят, че са богаташи, защото не чакат държавата да им плаща помощи или високи пенсии, с други думи искат да разчитат на себе си, а не като поколението търтеи отгледано от комунизма ! За съжаление, докато се поправят щетите нанесени от комунизма и психиката на поколенията възпитани в комунизма България няма да я има !
201
12
 
2
 
! Отговори
Факт преди 5 години
При "соца" се мижитуркаше добре!Дефиницията за "живот" на посттекезесарите - няма връзка с реалността...При демокрацията дефиницията за живот е: НАЙ-ВИСОКА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.
200
7
 
1
 
! Отговори
Дарвин преди 5 години
Вътревидовата борба в различните нации е с различна степен на ожесточеност. Например да си американец и да останеш такъв не изисква кой знае какви усилия, докато не е така да останеш българин. Българи остават най-приспособимите с пъргав ум индивиди. Тези които не успяват да се справят с конкуренцията предпочитат по-лесно и стават германци, французи, американци и всякакви за които конкуренцията не е толкова силна и ожесточена.