Домашното насилие - вече норма на поведение!

"Времето не лекува", отсече майката на убитата Дарина
9 мар 2019 13:30, Петя Славова
170
Домашното насилие - вече норма на поведение!
Снимка: Pixabay

Домашното насилие се превръща в норма на поведение, заяви майката на убитата Дарина Ваня Министерска. Животът на младата жена и дъщеричката й Никол бе отнет от приятеля ѝ Викторио Александров. По думите на Министерска, държавата и всичките ѝ административни органи е отстъпила от проблема.

Още по темата

"Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си", подчерта почернената майка. Жената обясни, че не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство.

"И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята дъщеря. Най-лошото става за секунди", заяви Ваня. Тя стои зад думите си, че чувства вина за това, че е възпитала дъщеря си да бъде добър човек.

"В днешния свят няма място за добрите хора. Успяват агресивните, безскрупулните, подмолните, но не и добрите и възпитани хора", отсече тя и допълни, че за нея Викторио вече не съществува. "Той е мъртъв заедно с тях”, посочи майката на Дарина.

За прошка и дума не може да става. "Как се дава прошка на жесток убиец, който ти е отнел всичко", попита Ваня. Прошка не таи и за себе си, тъй като по думите й трябвало да възпита Дарина да е злобна и егоистична, но така можело да е жива.

Домашното насилие се е превърнало в норма на поведение, а държавата напълно абдикира от проблемите, заяви още Министерска като разказа историята на жена, оплакала се на  тел. 112 след насилие, а от там й отговорили да не ги занимават с домашни проблеми.

Адвокатът  Албена Белянова допълни, че психологическото насилие е не по-малко опасно и жестоко от физическото. "То не е толкова явно и по-дълго се развива във времето, но води често до психическа или физическа смърт, до болести”, подчерта специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре стига глупости, било норма.Никъде не се промотира насилието над жени специално.Проблема е че се промотира насилие като цяло.... Никой себеуважаващ себе си мъж няма да тръгне да бие жена което няма как да му отвърне.
42
11
 
17
 
! Отговори
Санди преди 5 години
Сегашните жени не можеш да ги сдържиш и вкараш в пътя, ни с дума, ни с бой, затва направо ги трепят. Сега са друго поколение жени, обезумели са. Не са кротки и смирени като едно време, сега са устати и проклети.
41
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 5 години
"...не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство." Не е вярно, имало е, но тя не ги е забелязала. Винаги има индикации за проблеми в едно семейство, нищо не става просто ей така, без нищо. Колкото и да се прикриват пред близките, все нещо ги издава, разменени реплики, промени в поведение и др. ,не съм психолог, но знам че нищо не става ей така изведнъж.
40
9
 
4
 
! Отговори
Санди преди 5 години
Аз съм свестен, ако и ти си свястна да се вземем и щастливо заживеем.
39
14
 
17
 
! Отговори
Санди преди 5 години
Докато има изневери, ще има бити, пребити и убити! Жените станаха прекалено устати, разкрепостени и развратени, просто нямат спирка, не се усещат. Само за 2018-та година убитите заради изневяра жени в България са 25, а пребитите и осакатените са безброй. Изневярата стана за дамите нещо, едва ли не актуално и модерно, но не си дават сметка, че предателството винаги се наказва сурово.
38
5
 
10
 
! Отговори
Аз мисля преди 5 години
Че времето лекува ако си сам и никой да не те тормози и да ти е на главата. Мисля че хората които са сами са по щастливи. Плащаш си ток вода всичко сам. Всичко става защото половинките са зависими по между си и така стават скандали. Единият дърпа към него си друг към друг и така.
37
7
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
А бе я си гледайте работата.... Колко свестни мъже седят сами на че*ии щото е блъскано със златотърсачки и търсещи маймуноподобни. И как да доближиш жена някъде, щото откъде да знаеш къв психясал баща/бивш/сегашен ревнивец ще изскочи да ти нареже гърлото. И после насилие и мрънкане. Сами си го правите. И стоите с тези хора на всичкото отгоре, правите деца, които не искате и какво ли не. Ама не е интересно нали. Да ходиш на работа. Друго си е емоцията от пребиване и обиждане.
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истанбулската конвенция (ИК) няма да мине, колкото и да пишете за насилието на мъжете над жените!В БГ-законодателство тези неща са уредени, няма нужда от антибългарски и глобалистки документи като ИК!!
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феминизмът е вреден както за мъжете, така и за жените.................айде стига с тия феминистки глупости!
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я напишете нещо за плана Ран- Ът, за това как глобалистите, БХК, НПО-та искат да унищожат България!!!
33
9
 
11
 
! Отговори
Обиден! преди 5 години
Ами като сме толко лоши не се омъжвайте бе! Какво само ни анатемосвате, все едно сме някакви първобитни мъже и вие ще се омъжите за нас, ама ако мъркаме и слушкаме като пуделчета! Дреме ми и без друго само ми е до жена и деца!
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега............колко сме лоши БГ-мъже!!!Ами психическото насилие, което много БГ-жени упражняват над мъжете си??Или мъжете сме много лоши, а жените са много добри, така ли??
31
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До DreadAngel_15ако си права,то кой ти даде на ТЕБ "правото" да ръсиш простотии тук?..Нали тъъъъпите немате права?!
30
6
 
6
 
! Отговори
Жендар преди 5 години
Като чета по-голямата част от коментарите и ми идва само едно на ум: Надежда тук всякаква оставете! Бог да ни е на помощ!
29
5
 
1
 
! Отговори
DreadAngel_15 преди 5 години
До просотНе, нямаш право шит си тъъъп. Па тъъъпите не мойте да имате права!!!
28
5
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
сега:..-Имам право да изкажа мнението си,нали?..Та:..-Имам достатъчно житейски опит,имам ПРЕДОСТАТЪЧНО познати,но...НИКОГА НЕ СЪМ ПОПАДАЛ на случай на "домашно насилие"!!!!!!Просто се чудя:-Защо ОТДЕЛНИ престъпления,извършени от ОТДЕЛНИ престъпни елементи,се..ПРИШИВАТ на цялата нация?!?!?!?!?!Какво целят с това повтаряне до безкрай на.."домашното насилие"?..-Да ни прикоткат да приемем СРАМНАТА "Станбулска конвенция"?..аз така си обяснявам тая Гьобелсова упоритост...
27
5
 
12
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Бъдещето принадлежи хетеросексуалните мъже и жени, защото ЛГБТИ деца не раждат и дори да родят, ги правят като тях.
26
3
 
4
 
! Отговори
хитлер преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!В едната ръка бебето а в другата черпака!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,защо цялата медийнополитплява мълчи по въпроса,за войните,които Мафията води по света,избивайки милиони,за собствените си интереси,милиони,многократно превишаващи жертвите на така нареченото "домашно насилие",което Мафията превърна в световен проблем?!Защо стоим,като метиляви овце и блееем,както ни внушават,а не се вдигнем и пометем тази Мафия?Защото сме овце ли?Ами ако сме овце,за каквито ни смятат,тогава,къде е това "домашно насилие"?Та ние въобще не сме човешки същества,а ***!!!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - я стига с това домашно насилие.К'во ни пука! Нас истанбулската конвенция не ни лови! Живеем си без грижи!