Домашното насилие - вече норма на поведение!

"Времето не лекува", отсече майката на убитата Дарина
9 мар 2019 13:30, Петя Славова
170
Домашното насилие - вече норма на поведение!
Снимка: Pixabay

Домашното насилие се превръща в норма на поведение, заяви майката на убитата Дарина Ваня Министерска. Животът на младата жена и дъщеричката й Никол бе отнет от приятеля ѝ Викторио Александров. По думите на Министерска, държавата и всичките ѝ административни органи е отстъпила от проблема.

Още по темата

"Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си", подчерта почернената майка. Жената обясни, че не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство.

"И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята дъщеря. Най-лошото става за секунди", заяви Ваня. Тя стои зад думите си, че чувства вина за това, че е възпитала дъщеря си да бъде добър човек.

"В днешния свят няма място за добрите хора. Успяват агресивните, безскрупулните, подмолните, но не и добрите и възпитани хора", отсече тя и допълни, че за нея Викторио вече не съществува. "Той е мъртъв заедно с тях”, посочи майката на Дарина.

За прошка и дума не може да става. "Как се дава прошка на жесток убиец, който ти е отнел всичко", попита Ваня. Прошка не таи и за себе си, тъй като по думите й трябвало да възпита Дарина да е злобна и егоистична, но така можело да е жива.

Домашното насилие се е превърнало в норма на поведение, а държавата напълно абдикира от проблемите, заяви още Министерска като разказа историята на жена, оплакала се на  тел. 112 след насилие, а от там й отговорили да не ги занимават с домашни проблеми.

Адвокатът  Албена Белянова допълни, че психологическото насилие е не по-малко опасно и жестоко от физическото. "То не е толкова явно и по-дълго се развива във времето, но води често до психическа или физическа смърт, до болести”, подчерта специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
10
 
! Отговори
Тео преди 5 години
... и всичко се свежда до едно - егоизъм. Често такива отношения дават на късо. А на "мъж " посегнал на жена само мога да го съжалявам.
62
1
 
10
 
! Отговори
Teo преди 5 години
Преди тридесет години отново е имало подобни ексцесии, но въпреки, че тогава са се толелирали, като че ли са били по -малко. Сега берем плодовете от възпитанието на новото време - тип искам всичко, всичко ми принадлежи и мога да правя с него каквото си искам. Третираме се друг -другиму като вещи и резултатът е на лице. За жените мъжът стана дойна крава, и ако някой друг ги хареса не виждат нищо лошо да легнат с него, а за мъжете жените са се превърнали в робот тип мама, дето да чисти.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има жени които нямат чувство за самосъхранение. Не е ли видяла че този не го слуша главата толкова ли е била заблудена. Какъв е бил този който по най хладнокръвен начин да убие и невинното детенце. За такъв в урановите мини и на хляб и вода мъка до последно.
60
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз подкрепям мъжете, които бият жените си, защото очевидно са си го заслужили!
59
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Домашното насилие си е нещо нормално, няма нужда от браво учителки да ни учат какво да правим в къщите си!
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво означава предател във връзка базирана на доброволни начала?!Ами може да ме задушава присъствието МУ, да ме дразни SMS:След 15 мин.съм у вас, излизаме на вечеря.Абе мъжете в БГ не сте ли наясно, че не сте манна небесна?Тунингованите жени си изкарват хляба с вас и са точно толкова фалшиви в чувствата си, колкото силикона в гърдите им.Единствената причина да ви търпят материално осигурените жени, са децата.Е, има и хора в пропорцията, в която ги е открил Диоген.
57
11
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Нормално, много български жени си заслужават боя...
56
6
 
8
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Санди,...имаш проблем сериозен :). Потърси си мъж, ся е модерно!
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти си за лечение!
54
1
 
9
 
! Отговори
Lan преди 5 години
56"Брачен психолог" има от има/няма 20години. Семейства и мореал има от хилядолетия. Възпитанието не се изгражда само в семейството - децата се възпитават не само с думи и напъствия, а основно с деца - нещата които виждат около себе си. Хубаво, ама навън (в училище, на улицата) няма как да им вържеш очите...
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма жена, няма проблем, няма насилие. Бракът е нещастният опит на мъж и който се опитва да реши проблемите на бъдещата си баба, които не би имал ако не се познават и не живеят заедно.
52
8
 
15
 
! Отговори
Санди преди 5 години
Те жените си мислят, че са хванали Господ за оная работа и с междукрачието си ще могат да управляват света, заразени от феминизма. Равни били с мъжете и толкоз! За това мъжете ги трепят като мухи, за да им покажат колко са им равни, и на кой цар да служат. Жените вече се смятат за равни с мъжете, докато не си намерят майстора, който ще я направи равна, та чак водоравна и вече няма да има никакви женски претенции за равенство!
51
3
 
13
 
! Отговори
Lan преди 5 години
НЕ на ИК! АМАН от пропаганда. Насилието е НЕПРИЕМЛИВО във всичките му форми! Наислието е ужасно независимо дали е домашно, дали е срещу мъж, жена или дете. Нередно е да се поставят етикети.
50
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ако е толкова разпространено насилието над жени,едва ли не "болест на нацията",както се опитват да го изкарат ме-керетата,то нека тогава жените в НС да споделят по колко пъти на ден ги млатят съпрузите им!Също и ДЪРЖАНКИТЕ в "Боко Харем":-Нека и те кажат Тиквата по колко пъти на ден ги малтретира!..Айде,.."Ако е гарга,да е рошава"!Давайте!..ако не,да си затворят ПЛЮВАЛНИЦИТЕ!!!!!!!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престани да пишеш глупости, лъжи и да слагаш под общ знаменател всички жени!!!
48
4
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Ще ви навират в очите какви ли не *** докато не ви се надуе главата и не клекнете на истанбулската конвенция. В кръга на моите познати никой не бие жена си.
47
0
 
12
 
! Отговори
8 преди 5 години
Ако няма да има *** конвенция, аз лично съм съгласен домашницте насилници направо да ги бесят на площада, но вие пускате такуива статии точно защото искате някак си да пробутате джендърите
46
4
 
9
 
! Отговори
CC преди 5 години
До Санди. Нищо не оправдава убийство. НИЩО! Кой си ти че ще взимаш чужд живот! Като ти е изневерила, закона предвижда начина, развеждаш се и толкоз. Предателството се наказва, вярно е, но убийството, особено когато е умишлено, а в тези случаи е именно такова, трябва да се наказва още по-сурово, или както е казано в Стария завет, който за мен е истинския, "Око за око, зъб за зъб".
45
4
 
11
 
! Отговори
Санди преди 5 години
Дами, сега вече има на достъпни цени камери, микрофони и още куп проследяващи джиджавки, с които мъжете ви ловят като зайци. Вярно така много семейства се разделят, но все пак, по - добре раздяла, отколкото живот под един покрив с предател.
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Щом аз като жена не се опитвам да те вкарам в пътя и да те накарам да ми се подчиняваш на мен, защо ти като мъж го очакваш от мен това?! Нали сме равни - бачкаме, борим се с живота и двамата?! Защо си мислиш ,че аз като жена трябва да ти слугувам или да ти се подчинявам на теб?!