200 хиляди чехи щурмуват Черноморието това лято

Очаква се ръст на чешките гости с 5 %
11 апр 2019 20:57,
19
200 хиляди чехи щурмуват Черноморието това лято
Снимка: BulFoto архив

200 000 чешки туристи се очаква да посетят българските курорти това лято, съобщи в  Добрич извънредният и пълномощен посланик на Република Чехия в България Душан Щраух, цитиран от "24 часа".

Още по темата

За разлика от прогнозирания спад на руски и немски туристи, тази година чешките гости ще са с 5 процента повече, уверен е Щраух. Дипломатът припомни, че преди 1989 г. около един милион чехи годишно са посещавали България през лятото, но след падането на границите, броят им рязко е намалял.

 След 2000 г. България отново става притегателна за чешките туристи.

Община Добрич възнамерява да закупи 2-3 електробуса, чешко производство – стана ясно след разговорите между кмета на община Добрич Йордан Йорданов и чешкия посланик.

В разговор с областния управител Красимир Кирилов са обсъдени възможностите за сътрудничество. Кирилов е споделил, че няколко години е имало преговори за подписване на меморандум за сътрудничество между област Добрич и област Злин, но връзките са прекъснати.

Дипломатът от своя страна е изразил готовност да съдейства за подновяване на контакта между областните администрации. Директорът на «Двореца»-Балчик, Жени Михайлова запозна посланика с активното сътрудничество на културния център с чешкия град Валашске Мезиржичи и училището по стъкларство там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра новина! За да стане още по-добра, кажете какъв е процента на чехкините, в цифри!
14
0
 
9
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
"" 200 000 чешки туристи се очаква да посетят българските курорти това лято,"" ""Дипломатът припомни, че преди 1989 г. около един милион чехи годишно са посещавали България през лятото, но след падането на границите, броят им рязко е намалял."".Трябва се разбира,че броят на чехите посещаващи България е намалял 5 пъти в славнение с 1989г.Направих една сметчица и се оказа ,че ако този ръст от 5% се запази и е постоянен,то след 80 години ще достигнем броят на чешките туристи от 1989,ами браво
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"И чехкинчета ще има,ама едновремешните гларуси ги няма."---Чехкинчета ще има, но ще иват само по веднъж. Ами нали те идваха заради "гларусите". Сега като разберат, че популацията на "гларусите" драстично намаля, за сметка на невижданото до сега разрастване на популацията на цялата палитра от ***...Ще си тръгват разочаровани. :)
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече чешки туристи, по-малко руски танкисти !
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато си имаме за министърка на туризма такава умна, красива и честна жена, туристите ще се увеличават поне с милион всяка година, докато достигнат (по нейните сметки) най-малко милиард годишно. Върху нас ще се излива златният рог на изобилието и ще се къпем в разкош. Всеки ще има по 200 кв. м. тераса с каручка и скара. За интелектуалците файтон и открита сцена за симфоничен оркестър.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 хиляди, двеста 000, 200 000 или двеста хиляди? Познай верния отговор неграмотни ми въглищарю, назначен за дописник на клозетна медия.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета.Чехите предпочитат Гърция и Балатон в Унгария.Дори и да се излъже някои от Чехия да дойде в БГ-тото едва ли ще завтори. Не че не харесват Черно море,но условията за почивка в БГ-тото за тях са неприемливи.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според поредната простотия на циркаджийката с имотите министърката на туризма, излиза, че са нужни 8300 стаи само за чехите! Както и по 105 полета на седмица само от Чехия! Вир ни взехте за *** ли?! Я си подавайте оставките гербврунгелски калинкииииии!
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти помниш ли морето и чехкините, и онзи луд копнеж по полякините......
6
1
 
13
 
! Отговори
Олеле! преди 5 години
Да се уведоми веднака Каракачанов! Дано да атакуват само с бира и кнедли че иначе лошо ни се пише...
5
4
 
21
 
! Отговори
Жо преди 5 години
НАВРЕМЕТО, на Черно море му викахме Чешко море.Сещайте се защо...
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи ще има ли?
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И чехкинчета ще има,ама едновремешните гларуси ги няма.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотен виц, браво разсмяхте ме
1
3
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Освен чехи, чехкинчета ще има ли?