Стратегии, концепции за интеграция... Но резултат няма

Хасан Адемов коментира застрашен ли е етническият мир в страната
11 апр 2019 12:55, Красимир Ангелов
15

След поредната проява на агресия, напрежението в Габрово снощи ескалира. Протестът в подкрепа на бития продавач в денонощен магазин прерасна в бунт по улиците на града, а след като в случая бяха замесени роми, отново се отвори темата за етническото напрежение в страната.

Още по темата
"Години наред се говори за различни видове мерки, интеграция и т.н. във връзка със справяне с проблема с насаждането на етническо напражение у нас. Налице са не една или две стратегии и концепции. Резултатите за съжаление обаче не са такива, каквито всички очакваме", коментира в студиото на "България сутрин" председателят на Комисията по труда и социалната политика в парламента Хасан Адемов.

По думите му не е важно какви са средствата, вложени в тези програми, а това, че ефект от тях на практика няма. И именно на това трябва да се обърне внимание.

"От изключителна важност е отговорните в държавата институции да вършат работата си. Законите в България са за всички и трябва да бъдат спазвани. Това важи с пълна сила и по въпроса с незаконните ромски постройки, по този с посещаването на учебни занятия", отсече още Адемов.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че намирайки се в предизборна ситуация, в каквато е страната ни в момента, да се фокусираш върху един "обществено недолюбван етнос" е най-лесният начин за политическа манипулация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 5 години
Адемов,къде е Бисеров???????????
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС е ромска партия.От създаването и започнаха проблемите с тях,защото от движението им таки ги учат на присвояване и сЛободия.Затова Адемов е против премахване на социалните за ромите защото като се изселят в Германия,няма кой да гласува за ДПС.Защото и така нареклите се турци в България разбраха че лидерите/и приближените им/на това движение се обогатява както останалите партии.Думите им са празни приказки и лицемерие.Спотайват се за апартаментгейт защото там най-много са крали.
4
2
 
24
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"Законите в България са за всички и трябва да бъдат спазвани. Това важи с пълна сила и по въпроса с незаконните ромски постройки, по този с посещаването на учебни занятия"".Прав е Адемов,но за съжаление под диктовката на различни външни фактори,държавата бива възпирана да прилага закона с еднаква сила за всички.Просто българският народ плаща от мизерните си доходи,различни социални помощи за *** ,за да могат те безконтролно да е .Положението вече е нетърпимо
3
8
 
13
 
! Отговори
Ген. Луков преди 5 години
Файтон-камарилата от ВМРО предизвикват тези събития с ромите! Те непрекъснато подклаждат напрежение!
2
1
 
15
 
! Отговори
Прокурор преди 5 години
Концепцията на Праслака е като сватбарски кьорфишек. По този въпрос са необходими експертни и научни решения, а не пиянски бълнувания а ла Шкембе войвода-пияндурник!
1
6
 
25
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Асен Адамов така и не обясни как се интегрира неинтегрируемото!