ОмбудсМая с акция за Великден: Дари празник на баба и дядо

Инициативата "Купи и сподели" се провежда в 13 града
Обновена: 13 апр 2019 15:54 | 13 апр 2019 15:51, Анисия Иванова
20
ОмбудсМая с акция за Великден: Дари празник на баба и дядо
Снимка: Омбудсмана

Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ "Св. Климент Охридски" само за три часа днес събраха в столичен хипермаркет шест колички с хранителни продукти за великденската трапеза на възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана.

Инициативата, в която те участваха - "Купи и сподели", е част от Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", организирана за четвърта поредна година от омбудсмана.

"До момента са събрани продукти за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, освен гражданите, на които безкрайно много благодаря за добрите им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им трапеза с необходимите продукти", е казала омбудсманът.

Клиентите на магазина купуваха трайни хранителни продукти като дарение за пенсионери, които оставяха в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

Манолова е призовала всички, които искат да подкрепят кампанията, да го направят със SMS на 1255 или на банковата сметка, разкрита конкретно за целта. Общо 41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната кауза.

Кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст: IBAN: BG53UNCR70001522802795, Банков код: UNCRBGSF.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Политик преди 5 години
Една от малкото изтински комунисти!И добър политик!
11
1
 
3
 
! Отговори
барека преди 5 години
Майчето Костинбродска ,,,,,,, , ти да видиш
10
1
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Тия до ММ от младежкото БСП ли са?
9
1
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Аз на снимката пенсионери не видях. Само Мая и другари са си напълнили количките в супермаркета.
8
1
 
5
 
! Отговори
Майо кажи си преди 5 години
А кога най-после Мая ще се заеме с фалшифициране на бюлетини за идващите Евроизбори?
7
2
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Категорично отказвам да хрантутя родителите на емигрантите. Достатъчно е, че ги хрантутя чрез осигуровките, които плащам.
6
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Онази държава се е грижела за народа не е раздавала храна на песионерите а тя е имала грижата за тях тогава хората не са живеели с социални помощи а са живеели добре сега стана лошо за народа не през онази власт .
5
4
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Тъй кат гледам комунизма никога няма да падне в бг . Електронно правителство и омбудсман нямаме ,ама досиета имаме .И даже ние трябва да си плащаме за тях .А защо аз като искам нещо си го плащам ,а феодала като иска досието ми пак аз плащам ,макар че на него му трябва ??? И къде точно в Европа е така ? Нали уж за защита на личната информация плямпате и вземате грандове ??? Защо и медицински и кви ли не прищевки феодални ги плаща народа ??? Кога всеки ще си плаща сметката та тоя народ да си гледа
4
3
 
19
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Мая, защо не отидеш в Народното Събрание и да просиш там - по една заплата да им се откине от сърце и на Министрите и администрацията!После да минеш в ДАЙ,НАП,Митници,Агенции..да вземеш от представителните на милиционерите, а най накрая да договориш половината от субсидията , дето си изписват партиите, да отива за такава кауза, а не за разбойниците айдуци!?Мая, защо не вземеш от там - там са парите, които парвят мизерята и гладът не само на баба и дядо, но и на всички останали!Мая, разбираш нали
3
5
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
така както е написано е много неясно как ги определят тези баба и дядо кои имподава данните имат ли роднини имоти роднини в чужбина
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОмбудсМая само на Великден ли яде? Вместо да поеме инициатива за достойни пенсии за работилите възрастни хора,тя си прави пиар с подаяние за един ден.
1
3
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Баба и дядо бол, ама унуки хич няма.

Спонсорирани публикации