Каракачанов и Боцев поздравиха военните ни зад граница

Те участваха в традиционна видеоконферентна връзка
16
Каракачанов и Боцев поздравиха военните ни зад граница
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заедно с началника на отбраната ген. Андрей Боцев, участваха в традиционната видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти зад граница.

Това се прави в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Във видеовръзката се включиха националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Афганистан, Ирак, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

Самолети и вертолети на ВВС ще летят над София

Министърът и генералът поздравиха по повод на предстоящия празник българските военнослужещи, които изпълняват задачи в операции и мисии на НАТО и ЕС, като им пожелаха да се върнат живи и здрави в България.

Обстановката в Афганистан се запазва сложна, а напрежението остава високо в цялата страна, има атаки. Обстановката на летище Кандахар остава напрегната, както и в Кабул, докладва националният командир на контингента ни полковник Митко Димитров. Министър Каракачанов благодари от името на политическото ръководство на МО за добре изпълнената мисия на контингента, която приключва и той скоро ще бъде сменен. Ген. Андрей Боцев също поздрави личния състав на 37-ия български контингент в Афганистан.

Обстановката в зоната на операцията остава относително спокойна и стабилна, докладва командирът на контингента ни в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина "Алтеа" полк. Милен Христов.

Националният командир в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово подполковник Тодор Колев съобщи, че обстановката по сигурността в Косово е относително спокойна, с тенденция за периодично ескалиране, а министър Каракачанов посочи, че мисията ни там се оценява високо и попита дали случващото се в Албания в момента влияе по някакъв начин на сигурността и ситуцаията в Косово.

Командирът на контингента ни в мисията на ЕС за обучение на силите за сигурност на Мали лейтенант Адриана Камбурова посочи, че обстановката в северната и централната част на района на мисията е по-нестабилна, а за района на столицата Бамако степента на заплаха за момента е средна.

Националният командир в небойната мисия на НАТО в Ирак /NMI/ подполковник Йонко Сидеров докладва, че обстановката там остава напрегната. Към момента в района на базата и около нея няма данни за повишено напрежение.

От началото на годината започна българското участие в мисията с двама военнослужещи, които изпълняват задачи по обучение и съветване в колежа по отбрана и обобщаване на поуките от практиката.

Министър Каракачанов посочи, че мисията е най-малката като личен състав, но за сметка на това в може би най-сложния регион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жена му на шкембе войводата била първа братовчедка на миризливеца Слабаков.Та за това го туриха в листата за евровота.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво търсят тези военни зад границите на България !?Едно време турците са искали от васалите си да изпращат войска под ръководството на султана , Е ТЕ СЕГА Е СЪЩОТО !Добрата новина е ,че след още някое десетилетие няма кой да изпратят .
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че отдавна не съм военен.А бях.Не мога да си представя как се чувстват истинските офицери ,генерали и войници ,когато трябва да козируват на тази торба с лай..на.Ужас.Шкембе войводата е срам за България.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Офф ,да се омитаНе може да се омита, щото върши важна работа - без него кой ще раздава паспортите?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Военните зад граница не са български военни. Отишли са да защитават чужди интереси. Връзката им с България е само дотолкова, доколкото България плаща.
7
2
 
12
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Колко милиарда ни струват тези контингенти до сега?Какво търсим в Афганистан ,в Ирак ,в Ливан и другаде?
6
2
 
8
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Този дебел и алчен "македонец от Русе?" вече трябваше да е в килията.А терасата от 137квадрата и апартамента към нея ,да се конфискуват в полза на държавата.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dvama voennoslujesti.... i te sa hepten neizvestni i nepoznati ....kato pametnika na neznainia voin...ali osha...
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Shkembe vaivoda, kade sa ti bulgarite ve?! Pak li sa ti izbiagali na ekskursiiki u Turkiye pri hubavia asfalt i goliamite mercedesi? Erdogan ima na sarce bulgarite... a vas va i strah da im kazvate daje dobar den bulgari i bulgarski efendi kadinlar....
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха така а браво,поздрави и на тези военни които получават заплата и пенсия едновременно от началото на 2016г до незнам си кога.............
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един нормален вертолет не можете да подготвите за парада,чужда военна техника от времето на ВСВ ще изкарвате,щото своя нормална такава нямаме,за какви поздрави става дума? Самолети ще купувате,дето още завод,който да ги произвежда няма-дори и построен! РЕЗИЛ И ПОЗОР!
1
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Нормално, като не остана армия в България ще поздравят военните ни зад граница докато още ги има.

Спонсорирани публикации